Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Καταγγέλλει τον βανδαλισμό γραφείων από φασιστοειδή

Σε ανα­κοί­νω­σή της, η Επι­τρο­πή για την Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ) καταγ­γέλ­λει την δρά­ση φασι­στοει­δών που βαν­δά­λι­σαν με εμε­τι­κά συν­θή­μα­τα και ναζι­στι­κά σύμ­βο­λα τα γρα­φεία της Επι­τρο­πής Ειρή­νης και του συλ­λό­γου Γυναι­κών στο Ε’ Δια­μέ­ρι­σμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση της ΕΔΥΕΘ έχει ως εξής:

Τους τοί­χους, τα παρά­θυ­ρα και την πινα­κί­δα της Επι­τρο­πής Ειρή­νης και του συλ­λό­γου Γυναι­κών (μέλους της ΟΓΕ) στο Ε’ Δια­μέ­ρι­σμα του Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης λέρω­σαν με τα εμε­τι­κά τους συν­θή­μα­τα και τα μιση­τά ναζι­στι­κά τους σύμ­βο­λα, οι φασί­στες της εγκλη­μα­τι­κής “Χρυ­σής Αυγής”.

Έδρα­σαν θρα­σύ­δει­λα και πάλι στο σκο­τά­δι, όπως τους ται­ριά­ζει. Φυσι­κά το μόνο που κατα­φέ­ραν είναι για ακό­μη μία φορά να απο­κα­λυ­φθούν στα μάτια των εργα­ζο­μέ­νων, να επι­βε­βαιώ­σουν ότι ο φασι­σμός, σαν μαντρό­σκυ­λο του συστή­μα­τος και φορέ­ας των πιο απάν­θρω­πων αντι­λή­ψε­ων, δεν διστά­ζει να επι­τί­θε­ται στο λαϊ­κό κίνη­μα, στο αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό-αντι­πο­λε­μι­κό και φιλει­ρη­νι­κό κίνη­μα. Όσο κι αν καμώ­νο­νται ότι είναι δήθεν αντι­συ­στη­μι­κοί, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι όπλο του συστή­μα­τος, όπλο των ιμπε­ρια­λι­στών που ματω­κυ­λούν καθη­με­ρι­νά τους λαού, που σπέρ­νουν φτώ­χια, πολέ­μους και προ­σφυ­γιά. Είναι όπλο των μεγά­λων μονο­πω­λια­κών ομί­λων ενά­ντια στους λαούς, όπλο των λυκο­συμ­μα­χιών τους ΝΑΤΟ κι ΕΕ.

Η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ) καταγ­γέλ­λει την προ­κλη­τι­κή δρά­ση των ναζί, που με την κου­κού­λα της ανω­νυ­μί­ας και την υπο­γρα­φή της “Χρυ­σής Αυγής” λέρω­σαν τα γρα­φεία μας. Η αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή δρά­ση της ΕΔΥΕΘ και η ευρεία απή­χη­ση που έχουν οι θέσεις της στο λαό μας, τρο­μά­ζουν τα κάθε λογής φασι­στοει­δή, που πιστεύ­ουν ότι με τέτοιες ενέρ­γειες θα κάμ­ψουν το ηθι­κό και θα τρο­μο­κρα­τή­σουν τους αγω­νι­στές του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού φιλει­ρη­νι­κού κινή­μα­τος. Είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι. Είναι ήδη κατα­δι­κα­σμέ­νοι στη συνεί­δη­ση των εργα­ζό­με­νων, του λαού και της νεολαίας.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί όλους τους προ­ο­δευ­τι­κούς πολί­τες, να δώσουν απά­ντη­ση στους νοσταλ­γούς του φασι­σμού με τη δρά­ση τους μέσα από το λαϊ­κό κίνη­μα, στους αγώ­νες που ανα­πτύσ­σο­νται καθημερινά.

Το Γρα­φείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Θεσ­σα­λο­νί­κη
31/08/2021.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο