Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Καταγγελία για Άσκηση καταστολής πλήθους και σύλληψη μελών της ΕΕΔΥΕ

Πολύ σύντο­μα η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέρα­σε από τις ασκή­σεις κατα­στο­λής πλή­θους στην πραγ­μα­τι­κή κατα­στο­λή και τη σύλ­λη­ψη μελών του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού, αντι­πο­λε­μι­κού κινή­μα­τος ειρή­νης της χώρας μας.

Στις 24 Απρί­λη, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, στην 113 Πτέ­ρυ­γα Μάχης πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μία απα­ρά­δε­κτη άσκη­ση, που σαν σενά­ριο είχε την αντι­με­τώ­πι­ση πλή­θους δια­δη­λω­τών. Άσκη­ση, που προ­φα­νώς είχε ως στό­χο δια­δη­λω­τές, που δια­μαρ­τύ­ρο­νταν ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας μας στα ευρω-ΝΑΤΟϊ­κά σχέ­δια, ενά­ντια στην εμπλο­κή των στρα­τευ­μέ­νων παι­διών του λαού μας στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό μακε­λειό, ενά­ντια στην μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε ορμη­τή­ριο των ευρω-ΝΑΤΟϊ­κών δολο­φό­νων των λαών. Η Άσκη­ση είναι συνέ­χεια παρό­μοιων ασκή­σε­ων, που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν τα προη­γού­με­να χρό­νια από τις κυβερ­νή­σεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε στρα­τό­πε­δα της περιο­χής μας.

Μόλις μία μέρα μετά – στις 25 Απρί­λη – οι δυνά­μεις κατα­στο­λής προ­χώ­ρη­σαν στη σύλ­λη­ψη δέκα μελών της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Σάμου, για­τί έγρα­φαν συν­θή­μα­τα ακρι­βώς ενά­ντια σε αυτήν την απα­ρά­δε­κτη και άκρως επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η Άσκη­ση και η συλ­λή­ψεις έρχο­νται ως συνέ­χεια της όλο και εντει­νό­με­νης αυταρ­χι­κής πολι­τι­κής και συμπε­ρι­φο­ράς της κυβέρ­νη­σης, που σκο­πό έχει την τρο­μο­κρά­τη­ση του λαϊ­κού κινή­μα­τος, των λαϊ­κών αντι­δρά­σε­ων και αγώ­νων ενά­ντια στην εφαρ­μο­ζό­με­νες από αυτήν πολι­τι­κές. Ενά­ντια στη βρώ­μι­κη ιμπε­ρια­λι­στι­κή ειρή­νη, που είναι ποτι­σμέ­νη με την εκμε­τάλ­λευ­ση, τη φτώ­χια και την ανέ­χεια για τους εργα­ζο­μέ­νους και το λαό. Ενά­ντια στους βρώ­μι­κους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, στους οποί­ου τα παι­διά του λαού θα γίνουν το «κρέ­ας για τα κανό­νια» των ιμπε­ρια­λι­στών, για τα συμ­φέ­ρο­ντα της ελλη­νι­κής άρχου­σας τάξης και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Ο λαός μας, οι εργα­ζό­με­νοι, οι νέες και οι νέοι, ο κάθε άνθρω­πος καλής θέλη­σης δεν πρέ­πει να δεχτούν αυτήν την επι­κίν­δυ­νη κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή. Μαζι­κά και οργα­νω­μέ­να πρέ­πει να αντι­δρά­σου­με, να απαι­τή­σου­με και να επι­βάλ­λου­με η χώρα μας να βγει από τις συμ­μα­χί­ες των δολο­φό­νων – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να κλεί­σουν όλες οι ευρω­α­τλα­ντι­κές βάσεις και στρα­τη­γεία. Οι Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κοί να επι­στρέ­ψουν άμε­σα από τις απο­στο­λές στο εξω­τε­ρι­κό. Η χώρα μας να μην πάρει – με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο – μέρος στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σφαγεία.

Καταγ­γέλ­λου­με την κατά­πτυ­στη πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τις Ασκή­σεις που πραγ­μα­το­ποιεί και την τρο­μο­κρα­τία ενά­ντια στον «εχθρό λαό». Την προει­δο­ποιού­με, ότι θα μας βρί­σκει συνε­χώς μπρο­στά της μαζι­κά, οργα­νω­μέ­να και αποφασιστικά.

Καλού­με το λαό της πόλης μας να πάρει μαζι­κά μέρος σ’ όλες τις εκδη­λώ­σεις που προ­γραμ­μα­τί­ζει η ΕΔΥΕΘ και οι Τοπι­κές Επι­τρο­πές Ειρή­νης το επό­με­νο διάστημα.

Θεσ­σα­λο­νί­κη

26 Απρί­λη 2018

Γραμ­μα­τεία της ΕΔΥΕΘ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο