Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/07/2018, 12:00μ. στο ΥΜΑΘ — Μαζι­κή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας για τη Σύνο­δο Κορυ­φής του ΝΑΤΟ

Στις 11 και 12 Ιού­λη πραγ­μα­το­ποιεί­ται στις Βρυ­ξέλ­λες η φετι­νή Σύνο­δος Κορυ­φής του ΝΑΤΟ. Η Σύνο­δος πραγ­μα­το­ποιεί­ται στο φόντο μιας ολο­έ­να και εντει­νό­με­νης αντι­πα­ρά­θε­σης μεγά­λων ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων σ’ όλη την περιο­χή της Μέσης Ανα­το­λής. Ωστό­σο οι πολε­μι­κές προ­ε­τοι­μα­σί­ες, οι απει­λές χρή­σης βίας, οι επεμ­βά­σεις και τέλος οι συνέ­πειες τους, γίνο­νται ολο­έ­να και πιο έντο­νες και στην ίδια την Ευρώ­πη – στην Ουκρα­νία, στα Βαλ­κά­νια, στον Περ­σι­κό Κόλ­πο, από το Μάλι έως το Κέρας της Αφρι­κής, σ’ όλη την περιο­χή της Μεσο­γεί­ου, στο Αιγαίο και στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, όπου τα μεγά­λα κοι­τά­σμα­τα πετρε­λαί­ου και φυσι­κού αερί­ου μαγνη­τί­ζουν το ενδια­φέ­ρον των μεγά­λων, πολυ­ε­θνι­κών μονο­πω­λί­ων. Στην αντι­πα­λό­τη­τα, που ανα­πτύσ­σε­ται, συμ­με­τέ­χουν οι παλιές και δεσπό­ζου­σες ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις (ΗΠΑ – ΕΕ) σε αντι­πα­ρά­θε­ση με τη Ρωσία και την Κίνα, που επί­σης διεκ­δι­κούν μερί­διο από τα πλού­τη της περιο­χής και τους διαύ­λους μετα­φο­ράς τους.

Πριν από τη Σύνο­δο του ΝΑΤΟ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε πρό­σφα­τα η Σύνο­δος Κορυ­φής της ΕΕ, η οποία κατέ­λη­ξε σ’ ένα απάν­θρω­πο συμ­βι­βα­σμό για το Προ­σφυ­γι­κό, ενώ στις 25 Ιού­νη 2018 εννιά κρά­τη της ΕΕ υπέ­γρα­ψαν Επι­στο­λή Πρό­θε­σης Συμ­με­το­χής για τη δημιουρ­γία «Ευρω­παϊ­κής Πρω­το­βου­λί­ας Επεμ­βά­σε­ων». Η «Πρω­το­βου­λία» είναι ένα νέο σχή­μα για άμε­σες επεμ­βά­σεις, όπου τα ευρω­παϊ­κά μονο­πώ­λια θεω­ρούν, ότι δια­κυ­βεύ­ο­νται τα συμ­φέ­ρο­ντα τους και το ΝΑΤΟ δεί­χνει μεγά­λο ενδια­φέ­ρον γι’ αυτήν.

Η ακό­μα στε­νό­τε­ρη συνερ­γα­σία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ θα είναι ένα από τα κύρια ζητή­μα­τα της επερ­χό­με­νης Συνό­δου Κορυ­φής του. Βασι­κοί άξο­νες στην εν λόγω κοι­νή δρά­ση, είναι η παρα­πέ­ρα βελ­τί­ω­σης στους χρό­νους μετα­κί­νη­σης και απο­στο­λής δυνά­με­ων στα μέτω­πα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντι­πα­ρα­θέ­σε­ων, είναι οι πιέ­σεις των ΗΠΑ στις υπό­λοι­πες χώρες για μεγα­λύ­τε­ρες δαπά­νες για τις ανά­γκες της λυκοσυμμαχίας.

Η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει σοβα­ρές ευθύ­νες. Συνε­πι­κου­ρού­με­νη από τις άλλες φιλο­α­τλα­ντι­κές και φιλο­ευ­ρω­παϊ­κές πολι­τι­κές δυνά­μεις της χώρας, για λογα­ρια­σμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μετα­τρέ­πει την Ελλά­δα σ’ ένα απέ­ρα­ντο ιμπε­ρια­λι­στι­κό ορμη­τή­ριο, για τη περι­λά­λη­τη «γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση» της χώρας και για τα συμ­φέ­ρο­ντα της ελλη­νι­κής άρχου­σας τάξης, με πολύ επι­κίν­δυ­νες για τον ελλη­νι­κό λαό και τους λαούς της περιο­χής συνέπειες.

Για να εκφρά­σει την αντί­θε­ση του λαού της πόλης μας σ’ όλα αυτά που προ­ε­τοι­μά­ζο­νται, η ΕΔΥΕΘ καλεί σε μαζι­κή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας ενά­ντια στη Σύνο­δο Κορυ­φής του ΝΑΤΟ στις 12/07/2018, ώρα 12:00 το μεση­μέ­ρι μπρο­στά στο ΥΜΑΘ

09/07/2018, το Γρα­φείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο