Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Το Σάββατο 13 Απρίλη η Πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Κάλε­σμα στους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία της Θεσ­σα­λο­νί­κης να συμ­με­τά­σχουν στην Πορεία Ειρή­νης που θα γίνει το Σάβ­βα­το 13 Απρί­λη, απευ­θύ­νει με ανα­κοί­νω­ση της η ΕΔΥΕΘ. Η συγκέ­ντρω­ση έχει ορι­στεί για τις 11 π.μ. μπρο­στά από το 3ο Σώμα Στρα­τού (όπου εδρεύ­ει το ΝΑΤΟι­κό Στρα­τη­γείο), ενώ θα ακο­λου­θή­σει πορεία μέχρι την πύλη του λιμα­νιού. Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση έχει ως εξής:

Η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης καλεί τους εργα­ζό­με­νους και τους φορείς του ταξι­κού εργα­τι­κού κινή­μα­τος, τους άνερ­γους, τις γυναί­κες, τους νέους και τις οργα­νώ­σεις τους, όλο το λαό της πόλης μας σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στην Πορεία Ειρή­νης, στο πλαί­σιο της Πανελ­λα­δι­κής Ημέ­ρας Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κής Δρά­σης, που οργα­νώ­νει σε όλη τη χώρα η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρήνη.

Οι λαοί βιώ­νουν τις βαριές συνέ­πιες της επι­κίν­δυ­νης πολι­τι­κής των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε ολό­κλη­ρο τον πλα­νή­τη, τους μεγά­λους κιν­δύ­νους που προ­κα­λεί η όξυν­ση των αντα­γω­νι­σμών τους με τη Ρωσ­σία και την Κίνα, με την εμπλο­κή δεκά­δων άλλων κρα­τών στις αντι­πα­ρα­θέ­σεις αυτές. Στην περιο­χή μας οι πόλε­μοι στη Συρία και στη Λιβύη δεν έχουν τελειώ­σει. Η κατά­στα­ση στην Αν. Μεσό­γειο, στο Αιγαίο, στα Βαλ­κά­νια βρά­ζει και η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, ακο­λου­θώ­ντας πιστά το δρό­μο των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χώνει τη χώρα μας ολο­έ­να και βαθύ­τε­ρα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, εμπλέ­κει το λαό μας σε πολύ επι­κίν­δυ­νες περιπέτειες.

Οι εξε­λί­ξεις απαι­τούν η ο λαός να ξεφο­βη­θεί, η ανη­συ­χία του να γίνει οργα­νω­μέ­νη πάλη. Όλοι μαζί να δια­τρα­νώ­σου­με την αντί­θε­σή μας στην αδη­φα­γία των μονο­πω­λί­ων, στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και στις αιτί­ες, που τους προ­κα­λούν. Να απα­γκι­στρω­θεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ, αλλά και από την ΕΕ που στρα­τιω­τι­κο­ποιεί­ται ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο. Να εκφρά­σου­με την αντί­θε­σή μας στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ, που είναι το οπλι­σμέ­νο χέρι του κεφα­λαί­ου ενά­ντια στους λαούς, ενά­ντια στο ΝΑΤΟ που φέτος συμπλη­ρώ­νει 70 χρό­νια αστα­μά­τη­των πολέ­μων, επεμ­βά­σε­ων και πρα­ξι­κο­πη­μά­των, να κατα­δι­κά­σου­με ξανά το βρώ­μι­κο πόλε­μο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενά­ντια στο λαό της Γιου­γκο­σλα­βί­ας πριν από 20 χρόνια.

Οι ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις έχουν μπει σε επι­κίν­δυ­νη τρο­χιά. Η τουρ­κι­κή αστι­κή τάξη θέτει σε αμφι­σβή­τη­ση τη Συν­θή­κη της Λοζά­νης και τα σύνο­ρα στη περιο­χή. Αμφι­σβη­τεί τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας μας, διεκ­δι­κεί την ανα­βάθ­μι­ση της θέσης της στην περιο­χή και την πρό­σβα­σή της στα κοι­τά­σμα­τα των υδρο­γο­ναν­θρά­κων. Η ελλη­νι­κή αστι­κή τάξη έχει και αυτή τους δικούς της σχε­δια­σμούς στο πλαί­σιο της «γεω­στρα­τη­γι­κής της ανα­βάθ­μι­σης». Αυτούς τους στό­χους υπη­ρε­τεί η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιό­τε­ρα αλλά και σήμε­ρα τα κόμ­μα­τα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα συμ­φέ­ρο­ντα της τουρ­κι­κής άρχου­σας τάξης ανα­με­τρώ­νται έντο­να μ’ αυτά της ελλη­νι­κής άρχου­σας τάξης και δημιουρ­γούν από κοι­νού τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις και τις συν­θή­κες μιας αιμα­τη­ρής σύγκρου­σης των δύο λαών.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει η πλέ­ον βολι­κή στην εξυ­πη­ρέ­τη­ση των αμε­ρι­κα­νο-νατοϊ­κών σχε­δί­ων, γίνε­ται σημαιο­φό­ρος των συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, ανα­λαμ­βά­νει επι­κίν­δυ­νες πρω­το­βου­λί­ες. Ανα­βαθ­μί­ζει το ήδη υπάρ­χον ευρω-ατλα­ντι­κό δίκτυο βάσε­ων, στρα­τη­γεί­ων, στρα­το­πέ­δων εκπαί­δευ­σης και άλλων υπο­δο­μών και ταυ­τό­χρο­να δημιουρ­γεί και νέες. Η κυβέρ­νη­ση μετα­τρέ­πει τη χώρα σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο ενά­ντια σε άλλους λαούς. Η χώρα μας γίνε­ται μαγνή­της πιθα­νών επι­θέ­σε­ων σε περί­πτω­ση πολέ­μου. Με την πρό­σφα­τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών και την έγκρι­ση της εισ­δο­χής στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ κόπια­σε βαριά, για να μαντρώ­σει στη φυλα­κή της λυκο­συ­μα­χί­ας το γει­το­νι­κό μας λαό, ενώ έπε­ται συνέ­χεια με την λεγό­με­νη ευρω­α­ντλα­ντι­κή ολο­κλή­ρω­ση των Δυτι­κών Βαλκανίων.

Είναι κάλ­πι­κοι και οι ισχυ­ρι­σμοί της κυβέρ­νη­σης και των άλλων ευρω-ατλα­ντι­κών κομ­μά­των, ότι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ μπο­ρούν και θέλουν να εγγυ­η­θούν την ασφά­λεια και τη στα­θε­ρό­τη­τα στην περιο­χή. Είναι και σήμε­ρα από­λυ­τα επί­και­ρο το σύν­θη­μά μας «ΝΑΤΟ σημαί­νει χού­ντες και πολέ­μοι». Το γνω­ρί­ζει καλά ο λαός μας, ο λαός της Κύπρου, οι λαοί της πρώ­ην Γιου­γκο­σλα­βί­ας, που έζη­σαν και ζουν στο πετσί τους τον πόλε­μο και την ξένη κατο­χή, την προ­σφυ­γιά, το δια­με­λι­σμό, την αλλα­γή συνό­ρων και τη δημιουρ­γία κρα­τών – προ­τε­κτο­ρά­των, όπως αυτό του Κοσσυφοπεδίου.

Δεν έχου­με να μοι­ρά­σου­με τίπο­τε με τους γει­το­νι­κούς μας λαούς, με το λαό της ΠΓΔΜ, με τον τουρ­κι­κό λαό. Αντι­θέ­τως, μας ενώ­νει όλους η εκμε­τάλ­λευ­ση των αφε­ντι­κών μας σήμε­ρα στις συν­θή­κες της λεγό­με­νης «ιμπε­ρια­λι­στι­κής ειρή­νης», ενώ θα κλη­θού­με με το αίμα μας, με το αίμα των παι­διών μας να πολ­λα­πλα­σιά­σου­με αύριο τα κέρ­δη τους στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους. Δεν έχου­με να μοι­ρά­σου­με τίπο­τε και με τους κατα­τρεγ­μέ­νους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, είναι θύμα­τα και αυτοί της ίδιας ιμπε­ρια­λι­στι­κής πολι­τι­κής, που τους ξερί­ζω­σε και τους έφε­ρε στην πατρί­δα μας από τα πέρα­τα της γης.

Όλοι μαζί, οι λαοί της περιο­χής, οι λαοί όλου του κόσμου μπο­ρού­με να βάλου­με φραγ­μό στο μέλ­λον, που μας ετοι­μά­ζουν. Να ανα­τρέ­ψου­με το σάπιο σύστη­μα, που υπο­βαθ­μί­ζει την ανθρώ­πι­νη ζωή και ύπαρ­ξη, που γεν­νά­ει κρί­σεις, ανερ­γία, φτώ­χεια, προ­σφυ­γιά, επεμ­βά­σεις και ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους. Να οικο­δο­μή­σου­με ένα άλλο μέλ­λον, της ειρή­νης, της φιλί­ας και της συνα­δέλ­φω­σης όλων των λαών, όλων των ανθρώ­πων, ανε­ξάρ­τη­τα από κατα­γω­γή, από θρη­σκεία, από φύλ­λο και από χρώ­μα του δέρματος.

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΩΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ – Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο