Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η αστυνομία… κατεβάζει πανό του ΚΚΕ που απαιτούν μέτρα προστασίας για το λαό! #Covid-19

Εδώ ο κόσμος καί­γε­ται αλλά το μέλη­μα αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων στη Θεσ­σα­λο­νί­κη είναι να… κατε­βά­ζουν πανό του ΚΚΕ που απαι­τούν μέτρα προ­στα­σί­ας για το λαό! 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, οι Τομε­α­κές Οργα­νώ­σεις Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανάρ­τη­σαν πανό σε κεντρι­κά σημεία της πόλης και στον Περι­φε­ρεια­κό με συν­θή­μα­τα όπως: «Διεκ­δι­κού­με ουσια­στι­κή προ­στα­σία της υγεί­ας και των δικαιω­μά­των μας. Ο λαός έχει πλη­ρώ­σει πολ­λά — Δεν θα πλη­ρώ­σει ξανά», «Και τα καλυμ­μέ­να στό­μα­τα βγά­ζουν φωνή. Τη δυνα­μώ­νου­με για ουσια­στι­κή ανα­βάθ­μι­ση του δημό­σιου τομέα υγείας!».

Σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­σή τους καταγγέλλουν:

«Ο κ. Χαρ­δα­λιάς, υφυ­πουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, χτες δια­μή­νυ­σε πως την απα­γό­ρευ­ση μετα­κι­νή­σε­ων, συνα­θροί­σε­ων κ.λπ. θα επι­τη­ρεί ισχυ­ρή παρου­σία της Αστυ­νο­μί­ας μέσα στο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, σε πάρ­κα, μεγά­λες πλα­τεί­ες, χώρους. Βέβαια για τον καθη­με­ρι­νό κι αθέ­α­το συνω­στι­σμό, μαζί με έλλει­ψη μέτρων προ­στα­σί­ας, ιδιαί­τε­ρα σε χώρους δου­λειάς, σε μέσα μετα­φο­ράς, σε ουρές όπου ο κόσμος, ακό­μη κι ευπα­θείς ομά­δες, προ­μη­θεύ­ο­νται φάρ­μα­κα και άλλα είδη πρώ­της ανά­γκης δεν μας είπε τίπο­τα. Επί­σης, δεν μας είπε ότι οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις θα έχουν και άλλο ρόλο αυτές τις μέρες: Να κατε­βά­ζουν τα πανό των Οργα­νώ­σε­ων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως έγι­νε σήμε­ρα το πρωί με ιδιαί­τε­ρο εκνευ­ρι­σμό και πάθος από ομά­δα ΔΙΑΣ στην περιο­χή της Τού­μπας! Είχε άνω­θεν εντο­λές άρα­γε, αυτές τις κρί­σι­μες μέρες για τη δημό­σια υγεία του λαού, η συγκε­κρι­μέ­νη ομά­δα ΔΙΑΣ να κατε­βά­ζει τα πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ; Αυτός είναι ο ρόλος τους; Να το βάλουν καλά στο μυα­λό τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα δώσου­με τη μάχη στην υπε­ρά­σπι­ση των εργα­τι­κών — λαϊ­κών δικαιωμάτων!

Στο πλευ­ρό των για­τρών, των νοση­λευ­τών, στις προ­σπά­θειές τους να αντα­πε­ξέλ­θουν στον “πόλε­μο” αλλά και στις διεκ­δι­κή­σεις τους για να έχουν επαρ­κή και κατάλ­λη­λα όπλα στον πόλε­μο. Σε κάθε εργα­τι­κή οικο­γέ­νεια που δοκι­μά­ζε­ται, στις ακό­μα περισ­σό­τε­ρες που θα χρεια­στούν τη δύνα­μή μας, την αλλη­λεγ­γύη το επό­με­νο διάστημα.

Κανέ­νας μόνος! Νικά­με το φόβο! Μένου­με δυνατοί!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο