Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΥΕ: Καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση

Η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον ελλη­νι­κό λαό σε ετοι­μό­τη­τα και σε επα­γρύ­πνη­ση, με αφορ­μή τις τελευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις στην Ουκρα­νία.

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώ­νει πως η «ανα­γνώ­ρι­ση», από την πλευ­ρά της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας, των «Λαϊ­κών Δημο­κρα­τιών» του Λου­γκάνσκ και του Ντο­νέ­τσκ δεν έχει καμιά απο­λύ­τως σχέ­ση με τις πραγ­μα­τι­κές ανά­γκες και τα συμ­φέ­ρο­ντα των λαών της περιο­χής. «Αντί­θε­τα, ρίχνει νερό στο μύλο των σφο­δρών ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών που κλι­μα­κώ­νο­νται, ανά­με­σα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία. Φέρ­νει για τα καλά στην ημε­ρή­σια διά­τα­ξη το ενδε­χό­με­νο μιας γενι­κευ­μέ­νης πολε­μι­κής σύγκρου­σης (…) Εξυ­πη­ρε­τεί τις επι­διώ­ξεις και τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών κρα­τών της περιο­χής. Καλ­λιερ­γεί το εθνι­κι­στι­κό μίσος μετα­ξύ των λαών».

Προ­σθέ­τει ότι «η έντα­ση του αντι­κομ­μου­νι­σμού, που κατα­γρά­φε­ται ως επί­ση­μη θέση τόσο της κυβέρ­νη­σης του Κιέ­βου, αλλά και που περίσ­σε­ψε στο χτε­σι­νό (σ.σ. προ­χτε­σι­νό) διάγ­γελ­μα του Ρώσου Προ­έ­δρου, Πού­τιν, ξεγυ­μνώ­νει όλους όσοι σκό­πι­μα καλ­λιερ­γούν αυτα­πά­τες για τον ρόλο της Ρωσί­ας, επι­χει­ρώ­ντας να την παρου­σιά­σουν ως δήθεν αντί­βα­ρο στην επι­θε­τι­κό­τη­τα των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ. Απο­δει­κνύ­ε­ται στην πρά­ξη πως ο αντι­κομ­μου­νι­σμός αξιο­ποιεί­ται ως εργα­λείο του κεφα­λαί­ου κατά των λαών».

Η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει πως όσο αντικομμουνιστικό δηλητήριο και να χυθεί, δεν μπορεί να σβηστεί από την ιστορική μνήμη η συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στην ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Επι­ση­μαί­νει τις βαρύ­τα­τες ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, που συντάσ­σε­ται με τους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ για την Ουκρα­νία, προ­σθέ­το­ντας πως οι ευρω­α­τλα­ντι­κές υπο­δο­μές από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη έως τη Σού­δα ετοι­μά­ζο­νται να παί­ξουν ρόλο στις επι­χει­ρή­σεις στην Ουκρα­νία, στο­χο­ποιώ­ντας τον λαό και τη χώρα μας.

Η ΕΕΔΥΕ «εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη της στον ουκρα­νι­κό, στο ρωσι­κό και στους άλλους λαούς της περιο­χής.

Συνε­χί­ζει κι εντεί­νει τις πρω­το­βου­λί­ες για την απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από τους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στην Ουκρανία.

Για να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θούν ευρω­α­τλα­ντι­κές υπο­δο­μές από ελλη­νι­κό έδα­φος για τις επι­χει­ρή­σεις στην Ουκρα­νία. Να ξηλω­θούν όλες οι ευρω­α­τλα­ντι­κές βάσεις και υποδομές.

Να μην επι­κυ­ρω­θεί η Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Βάσεις.

Κανέ­να ελλη­νι­κό στρα­τιω­τι­κό σώμα να μη στα­λεί στις επι­χει­ρή­σεις στην Ουκρα­νία ή σε άλλες ιμπε­ρια­λι­στι­κές αποστολές.

Για την απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο