Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΤΕ: Εκδήλωση — συζήτηση με θέμα «Ιστορία και κόμικς» την Πέμπτη 8 Ιούνη

Εκδή­λω­ση — συζή­τη­ση με θέμα «Ιστο­ρία και κόμικς», με τους κομί­στες Θανά­ση Καρα­μπά­λιο και Θανά­ση Πέτρου και με συντο­νι­στή τον γελοιο­γρά­φο Πάνο Ζάχα­ρη, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ‑στα πλαί­σια των παράλ­λη­λων εκδη­λώ­σε­ων της έκθε­σης «1922–2022 Έξο­δος Διέ­ξο­δος»- στο χώρο του πρώ­ην Δημό­σιου Καπνερ­γο­στά­σιου την Πέμ­πτη 8 Ιού­νη, στις 7 μ.μ..

Σημειώ­νε­ται πως η είσο­δος για το κοι­νό είναι δωρε­άν και χρειά­ζε­ται η επί­δει­ξη αστυ­νο­μι­κής ταυτότητας.

“1922–2022 Έξοδος – Διέξοδος”,
η μεγάλη έκθεση του Ε.Ε.Τ.Ε. στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Θυμί­ζου­με πως τα εγκαί­νια της μεγά­λης αυτής έκθε­σης του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δος έγι­ναν 28 Απρί­λη (με τα έργα να είναι καλυμ­μέ­να και να προ­βάλ­λο­νται μόνο ψηφια­κά, σε οθό­νη), παίρ­νο­ντας και μορ­φή δια­μαρ­τυ­ρί­ας, απέ­να­ντι στο υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού, για την ως συνή­θως ασή­μα­ντη έως καθό­λου χρη­μα­το­δό­τη­ση (όταν γενι­κά για την προ­βο­λή των αστι­κών προ­τύ­πων, συχνά υπο­προ­ϊ­ό­ντων, πάντα βρίσκονται)

Τελι­κά κάτι ψίχου­λα δόθη­καν από το ΥΠΠΟΑ, με μεγά­λη καθυ­στέ­ρη­ση και στις 12 Μαί­ου άνοι­ξε  κανο­νι­κά η έκθε­ση για το κοι­νό και συνε­χί­ζε­ται με επι­τυ­χία, προ­βάλ­λο­ντας τα έργα 372 καλ­λι­τε­χνών, από όλα τα είδη των εικα­στι­κών τεχνών ( ζωγρα­φι­κή, γλυ­πτι­κή, χαρα­κτι­κή, εγκα­τα­στά­σεις, βίντεο, performance), τα οποία δημιουρ­γή­θη­καν και για την επέ­τειο των 100 χρό­νων από την Μικρα­σια­τι­κή Καταστροφή.

Έπει­τα από ανοι­χτό κάλε­σμα συμ­με­το­χής σε όλα τα μέλη του, το ΕΕΤΕ ζήτη­σε από τους καλ­λι­τέ­χνες να μελε­τή­σουν ιστο­ρι­κά γεγο­νό­τα του Α ́ Παγκό­σμιου Πολέ­μου και της Μικρα­σια­τι­κής Εκστρα­τεί­ας που οδή­γη­σαν στην Κατα­στρο­φή και τους παρό­τρυ­νε να τα ανα­δεί­ξουν, με τα εικα­στι­κά τους.

Παράλ­λη­λες εκδηλώσεις

Στις 26/5 έγι­νε προ­βο­λή της εμβλη­μα­τι­κής και βρα­βευ­μέ­νης ται­νί­ας του Νίκου Κούν­δου­ρου «1922». Η ται­νία αφη­γεί­ται τη Μικρα­σια­τι­κή Κατα­στρο­φή, μέσα από την προ­σω­πι­κή τρα­γω­δία τριών προ­σώ­πων. Η αρχι­κή πηγή του σενα­ρί­ου βασί­στη­κε στο μυθι­στό­ρη­μα — αυτο­βιο­γρα­φία του Ηλία Βενέ­ζη «Το Νού­με­ρο 31328». Συμ­με­τεί­χε στο 19ο Φεστι­βάλ Κινη­μα­το­γρά­φου Θεσ­σα­λο­νί­κης το 1978 και απέ­σπα­σε εννέα βραβεία

Το Σάβ­βα­το 27/5, συναυ­λία Σμυρ­ναί­ι­κης μου­σι­κής με τα μέλη της ορχή­στρας «Εκα­τό­χορ­δο»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο