Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο μόρφωμα» η Χρυσή Αυγή: Νέα αποχώρηση μέλους της ΚΕ με βαριές κατηγορίες

Με μια επι­στο­λή-βόμ­βα, ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Καβά­λας με τη Χρυ­σή Αυγή, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος και μέχρι πρό­τι­νος μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής της οργά­νω­σης Δημή­τρης Βογια­τζής ανα­κοί­νω­σε την απο­χώ­ρη­ση του από το ναζι­στι­κό κόμμα. 

Ο Βογια­τζής, που κατέ­θε­σε ως μάρ­τυ­ρας υπε­ρά­σπι­σης στη δίκη της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης πριν λίγους μήνες, απο­κα­λεί τη Χρυ­σή Αυγή “συμ­μο­ρία” και απο­κα­λύ­πτει απει­λές βίας για σπα­σμέ­να κεφά­λια από έτε­ρο μάρ­τυ­ρα υπε­ρά­σπι­σης και στέ­λε­χος της οργά­νω­σης, τον Άγγε­λο Ιωάν­νου! Ταυ­τό­χρο­να, κατη­γο­ρεί την ηγε­σία του κόμ­μα­τος για “αλα­ζο­νεία της μικρο­κομ­μα­τι­κής εξου­σί­ας”, βάλει κατά του Μιχα­λο­λιά­κου και του συστή­μα­τος οικο­γε­νειο­κρα­τί­ας που έχει επι­βλη­θεί στην εγκλη­μα­τι­κή συμμορία.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην οικο­γε­νειο­κρα­τία και ευνοιο­κρα­τία, ο Δ. Βογια­τζής γρά­φει, μετα­ξύ άλλων, στην επι­στο­λή του (τα έντο­να γράμ­μα­τα από το πρωτότυπο):

Στην επι­λο­γή να ξεκι­νά­ει το ψηφο­δέλ­τιο της Β1 Βόρειος Τομέ­ας Αθη­νών από το γράμ­μα Ζ για να εκλε­γεί με το ζόρι βου­λευ­τής η γυναί­κα του Ζαρού­λια.

Στη φανε­ρή στη­ρι­ξη που παρε­χει στη θυγα­τε­ρα του, η οποια χωρις τη βοη­θεια του μπα­μπα αμφι­βαλ­λω αν θα επι­λέ­γο­νταν να μιλη­σει έστω και μπρο­στά σε συνά­θροι­ση αναλ­φα­βη­των εθνικιστών.

ΑΛΛΑ εκεί που αγγί­ζει τα όρια του πολι­τι­κού παρα­λο­γι­σμού, είναι η περί­πτω­ση του “γαμπρού” Αρτέ­μη Ματ­θαιο­που­λου, ο οποιος φερει καιτην ευθυ­νη του καζου των δημο­τι­κων εκλο­γων της Θεσ­σα­λο­νι­κης.

Σε οποιο­δη­πο­τε πολι­τι­κο κομ­μα με στοι­χειω­δη πολι­τι­κη λογι­κη, ο κ. Ματ­θαιό­που­λος θα είχε εκπε­σει από το Πολι­τι­κό Συμ­βού­λιο, ακο­μα και απο την ηγε­τι­κη θεση που κατε­χει σήμε­ρα ως Περι­φε­ρειάρ­χης στην Βόρεια Ελλάδα.

Εδω τον ειδα­με να φιγου­ρα­ρει παλι στο ψηφο­δελ­τιο της Χρυ­σης Αυγης, λες και δεν ειχε συμ­βει τιπο­τα, και μάλι­στα στην Α΄ Θεσ­σα­λο­νί­κης, και με σταυ­ρο­δό­τη­ση σε μοι­ρα­σμέ­να ψηφο­δέλ­τια από την Τ.Ο. θεσ­σα­λο­νί­κης να έρχε­ται δεύ­τε­ρος σε σταυρούς.

Και φυσι­κα δεν ειναι μονον ο κ. Ματ­θαιο­που­λος, που απο­λαμ­βα­νει της ιδιαι­τε­ρης ευνοί­ας του κ. Μιχαλολιακου.

Το πρώ­ην μέλος της ΚΕ της Χρυ­σής Αυγής κάνει λόγο επί­σης και για ευθεί­ες απει­λές για “σπα­σμέ­να κεφά­λια” από το έτε­ρο μέλος της ΚΕ, δικη­γό­ρο της οργά­νω­σης Άγγε­λο Ιωάννου:

vogiatzis xa 2Μια βδο­μά­δα μετά τις εκλο­γές της 26ης Μαί­ου και ενώ ο Μιχα­λο­λιά­κος καλού­σε σε παν­στρα­τιά και συστρά­τευ­ση φίλους και Όταν ενη­μέ­ρω­σα τον ίδιο τον κ. Μιχα­λο­λιά­κο για το συμ­βάν με δια­βε­βαί­ω­σε ότι “είναι απα­ρά­δε­κτο αυτό που συνέ­βη και τους κάλε­σε τηλε­φω­νι­κά ο ίδιος και τους επί­πλη­ξε”. Δύο μέρες μετά και η ανα­κοί­νω­ση των πρώ­των ονο­μά­των του βου­λευ­τι­κού ψηφο­δελ­τί­ου τους έβρι­σκε σε περί­ο­πτη και εκλέ­ξι­μη θέση δια­ψεύ­δο­ντας τα λεγό­με­να του. Το μέλος της Κ.Ε. δικη­γό­ρο Ιωάν­νου Άγγε­λου μπή­κε υπο­ψή­φιος στις Σέρ­ρες και ο Ματ­θαιό­που­λος μπή­κε στην Α΄Θεσσαλονίκης.υπο­στη­ρι­κές, ομά­δα στε­λε­χών από την Θεσ­σα­λο­νί­κη με επι­κε­φα­λής Ματ­θαιό­που­λο και Χρυ­σο­μάλ­λη (νυν και πρώ­ην κομ­μα­τι­κός Περι­φε­ρειάρ­χης στην Βόρεια Ελλά­δα. αντί­στοι­χα) κατέ­φθα­σε στα γρα­φεία της τοπι­κής οργά­νω­σης για να υπο­τά­ξει τους “απεί­θαρ­χους της Καβά­λας” με τρα­μπου­κι­σμούς, βρι­σιές και απει­λές, με χαρα­κτη­ρι­στι­κό­τε­ρες αυτές του μέλους της Κ.Ε. δικη­γό­ρου Ιωάν­νου Άγγε­λου “εμείς οι Χρυ­σαυ­γί­τες σπά­με κεφά­λια κανο­νι­κά θα πρέ­πει να σας σπά­σου­με τα κεφά­λια και να φύγου­με.. θα σας θάψουμε..”.

Ο Βογια­τζής καθι­στά υπεύ­θυ­νο για την κατρα­κύ­λα της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας τον ίδιο το Μιχα­λο­λιά­κο (Την συνο­λι­κή ευθύ­νη φέρει ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ) και ανα­φέ­ρει πως ντρέ­πε­ται προ­σω­πι­κά που στή­ρι­ξε αυτό το “εθνι­κά, πολι­τι­κά και κοι­νω­νι­κά επι­κίν­δυ­νο μόρφωμα”. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο