Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εθνική ομάδα: Τέλος ο Φαν’τ Σιπ από την τεχνική ηγεσία

Παρελ­θόν από την Εθνι­κή ομά­δα ποδο­σφαί­ρου απο­τε­λεί ο Τζον Φαν’τ Σιπ.

Ο Ολλαν­δός τεχνι­κός ανα­κοί­νω­σε την από­φα­σή τους μέσω ανάρ­τη­σης στον προ­σω­πι­κό του λογα­ρια­σμό στα social media, επι­κα­λού­με­νος ότι «η ΕΠΟ πήρε πολύ χρό­νο για να απο­φα­σί­σει για το μέλ­λον, με απο­τέ­λε­σμα να νιώ­σω πως ήταν η στιγ­μή για να προχωρήσω».

Ανα­λυ­τι­κά η δήλω­σή του:

«Θέλω να ανα­κοι­νώ­σω ότι απο­φά­σι­σα, μαζί με το προ­πο­νη­τι­κό μου τιμ, μετά από 2,5 χρό­νια να μη συνε­χί­σω στην τεχνι­κή ηγε­σία της Εθνι­κής Ελλά­δας από τις 31 Δεκεμ­βρί­ου κι έπει­τα, όταν ολο­κλη­ρώ­νε­ται το συμ­βό­λαιό μου.

Ξεκι­νή­σα­με το ταξί­δι μας τον Αύγου­στο του 2019 και δώσα­με έμφα­ση στην αλλα­γή της κουλ­τού­ρας και του σχή­μα­τος της ομά­δας. Παρου­σιά­σα­με μία νεα­νι­κή ομά­δα με ταλα­ντού­χους και ελπι­δο­φό­ρους παί­κτες για το μέλ­λον της Εθνι­κής. Πιστεύω ότι δημιουρ­γή­σα­με ένα ομα­δι­κό πνεύ­μα που οι αθλη­τές και οι προ­πο­νη­τές αγκά­λια­σαν, με απο­τέ­λε­σμα να μπο­ρού­με να δώσου­με έμφα­ση στην προ­τε­ραιό­τη­τά μας: στην Εθνι­κή και στο ποδόσφαιρο.

Δου­λέ­ψα­με σκλη­ρά μαζί και αλλά­ξα­με την δια­δι­κα­σία της προ­πό­νη­σης, το στυλ παι­χνι­διού που άρχι­σε να δίνει μια νέα ταυ­τό­τη­τα στην ομά­δα. Σε αυτή τη δια­δι­κα­σία πετύ­χα­με καλά και λιγό­τε­ρο καλά απο­τε­λέ­σμα­τα, πάντα όμως με το όρα­μά μας και με το πως θέλα­με να προ­ο­δεύ­σου­με ως ομάδα.

Έγι­ναν συζη­τή­σεις για να συνε­χί­σου­με σε αυτόν τον δρό­μο, ωστό­σο η ΕΠΟ πήρε πολύ χρό­νο για να απο­φα­σί­σει για το μέλ­λον, με απο­τέ­λε­σμα να νιώ­σω πως ήταν η στιγ­μή για να προχωρήσω.

Στο τέλος, το όρα­μά μας για το ποδό­σφαι­ρο είναι δια­φο­ρε­τι­κό. Πιστεύω στο ελλη­νι­κό ποδό­σφαι­ρο και στο ταλέ­ντο που έχω δει σε αυτό, όμως πρέ­πει να δοθεί η ευκαι­ρία στους Έλλη­νες ποδο­σφαι­ρι­στές για να ανα­πτυ­χθούν και να παίξουν.

Αυτό χρειά­ζε­ται χρό­νο και περισ­σό­τε­ρους Έλλη­νες στη Super League, ώστε οι μελ­λο­ντι­κοί προ­πο­νη­τές να έχουν την ευκαι­ρία να πετύ­χουν με την εθνι­κή ομάδα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο