Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εθνικιστικοί «λεονταρισμοί» Βελόπουλου μέσω Twitter…

Συνε­χί­ζει να που­λά­ει κού­φιο «πατριω­τι­σμό» ο Κυριά­κος Βελό­που­λος καπη­λευό­με­νος τα εθνι­κά ζητή­μα­τα και πιο συγκε­κρι­μέ­να την έντα­ση που υπάρ­χει στις σχέ­σεις της χώρας με την Τουρκία.

Αυτήν τη φορά, ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης», ζηλεύ­ο­ντας ενδε­χο­μέ­νως το πρό­σφα­το ρατσι­στι­κό σόου του φασί­στα Λαγού στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο, επέ­λε­ξε να ανε­βά­σει ενα tweet στο οποίο, με τη χρή­ση μοντάζ, δεί­χνει έναν πύραυ­λο να… βυθί­ζει το τουρ­κι­κό ερευ­νη­τι­κό σκά­φος Oruc Reis.

Συνό­δευ­σε μάλι­στα τη γελοιό­τη­τα αυτή με το εξής μήνυ­μα: «Έτσι κάνουν οι Ελλη­νες! Όποιος παρα­βιά­ζει την εθνι­κή μας κυριαρ­χία …βυθίζεται!Το θέμα είναι ποτέ θα απο­κτή­σει η Ελλά­δα Ελλη­νι­κή ηγε­σία !ΓΙΑ ΕΜΆΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η…ΛΥΣΗ! ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ @ellinikilisi».

Το tweet του Βελό­που­λου θα μπο­ρού­σε να χαρα­κτη­ρι­στεί κωμι­κό και γελοίο, εάν ο συγκε­κρι­μέ­νος δεν ήταν αρχη­γός πολι­τι­κού κόμ­μα­τος που εκπρο­σω­πεί­ται στη Βου­λή. Η προ­σπά­θεια να απευ­θυν­θεί στα εθνι­κι­στι­κά ένστι­κτα μέρος του λαού, να διε­γεί­ρει το ρατσι­σμό και το μιλι­τα­ρι­σμό, όσο γρα­φι­κή κι’ αν είναι, εμπε­ριέ­χει κινδύνους.

Φαι­νό­με­να όπως αυτό της ακρο­δε­ξιάς «Ελλη­νι­κής Λύσης», ενός κόμ­μα­τος που υπη­ρε­τεί πιστά το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα, στη­ρί­ζει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και τρο­φο­δο­τεί τον εθνι­κι­σμό-ρατσι­σμό, πρέ­πει να απο­μο­νω­θούν από τους εργα­ζό­με­νους και το λαϊ­κό κίνημα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο