Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εθνικιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ανακοίνωσαν οι… «μακεδονομάχοι» — Ούτε λέξη για το ΝΑΤΟ

Ραντε­βού στις 20 Γενά­ρη στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος δίνει η λεγό­με­νη «Επι­τρο­πή Αγώ­να για την ελλη­νι­κό­τη­τα της Μακε­δο­νί­ας», έπει­τα από σύσκε­ψη στην οποία συμ­με­τεί­χαν  οι Παμ­μα­κε­δο­νι­κές Ενώ­σεις Υφη­λί­ου, η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Πολι­τι­στι­κών Συλ­λό­γων Μακε­δό­νων, ο Φορέ­ας Ανέν­δο­του Αγώ­να για τη Μακε­δο­νία (!) και τη Δημο­κρα­τία και η Παμ­μα­κε­δο­νι­κή ΗΠΑ. 

Η εν λόγω επι­τρο­πή είναι η ίδια που πρω­το­στά­τη­σε στη διορ­γά­νω­ση των δύο προη­γού­με­νων εθνι­κι­στι­κών συλ­λα­λη­τη­ρί­ων σε Θεσ­σα­λο­νί­κη και Αθήνα. 

Σε σχε­τι­κή τους ανα­κοί­νω­ση, οι διορ­γα­νω­τές επα­να­λαμ­βά­νουν τις γνω­στές εθνο­πα­τριω­τι­κές κορώ­νες («Οι Έλλη­νες δεν παρα­χω­ρού­με ούτε γράμ­μα από το ιερό όνο­μα της Μακε­δο­νί­ας», κλπ.) απευ­θύ­νο­ντας «γενι­κό προ­σκλη­τή­ριο προς όλους τους Έλλη­νες να βρε­θούν σε ένα ακό­μη μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο την ύστα­τη στιγ­μή για την απο­τρο­πή της προ­δο­σί­ας της Μακεδονίας». 

Φυσι­κά, πέραν των γνω­στών τσι­τά­των για την ελλη­νι­κό­τη­τα της Μακε­δο­νί­ας, οι διορ­γα­νω­τές απέ­φυ­γαν και πάλι οποια­δή­πο­τε ανα­φο­ρά στους ιμπε­ρια­λι­στές, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, απο­σιω­πώ­ντας την ουσία της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών που δεν είναι άλλη από την επι­χεί­ρη­ση της ολο­κλη­ρω­τι­κής ΝΑΤΟ­ποί­η­σης των Βαλ­κα­νί­ων που απο­τε­λεί απει­λή για όλους τους λαούς της περιοχής.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι στην επί­ση­μη αφί­σα του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου ανα­φέ­ρο­νται ως «υπο­στη­ρι­κτές» της διορ­γά­νω­σης τα… «Ορθό­δο­ξα Χρι­στια­νι­κά Σωμα­τεία Αθή­νας, Θεσ­σα­λο­νί­κης και Λάρισας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο