Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ειδικό αστυνομικό σώμα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού εξήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοϊδης

Η δημιουρ­γία ειδι­κού σώμα­τος της Αστυ­νο­μί­ας που θα ριχτεί στη μάχη ενά­ντια στην παν­δη­μία του Κορω­νοϊ­ού απο­φα­σί­στη­κε σε μυστι­κή, υπό τον υπουρ­γό ΠΡΟ.ΠΟ Μιχά­λη Χρυ­σο­χοϊ­δη, σύσκε­ψη με τις ηγε­σί­ες των σωμά­των ασφαλείας.

Η σύσκε­ψη έλα­βε χώρα το βρά­δι της 31ης Μαρ­τί­ου 2021 και έγι­νε προ­σπά­θεια να μη διαρ­ρεύ­σει το περιε­χό­με­νο των απο­φά­σής της, ώστε να ανα­κοι­νω­θεί σήμε­ρα στην καθιε­ρω­μέ­νη ενη­μέ­ρω­ση απ’ το Νίκο Χαρ­δα­λιά. Κατά ασφα­λείς πλη­ρο­φο­ρί­ες η νέα υπη­ρε­σία της, που θα φέρει το όνο­μα «Ομά­δα Covid» θα απο­τε­λεί­ται από άντρες, γυναί­κες και σκύ­λους ράτσας λαμπρα­ντόρ ριτρί­βερ και θα έχει ως κύριο καθή­κον τον εντο­πι­σμό, την σύλ­λη­ψη και απο­μό­νω­ση ατό­μων που έχουν προ­σβλη­θεί από τον νέο κορω­νο­ϊό. Όπως σημεί­ω­σε ο κ. Χρυ­σο­χοϊ­δης, οι αστυ­νο­μι­κοί της υπη­ρε­σί­ας δεν θα φέρουν δια­κρι­τι­κά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά θα κυκλο­φο­ρούν με πολι­τι­κή ενδυ­μα­σία, προ­σποιού­με­νοι ότι βγά­ζουν τον σκύ­λο βόλτα.

Τα σκυ­λιά, που έχουν εκπαι­δευ­τεί ειδι­κά για να οσφρύ­ζο­νται τον κορω­νο­ϊό, θα ειδο­ποιούν τον αστυ­νο­μι­κό για το ύπο­πτο κρού­σμα και θα ακο­λου­θεί­ται η δια­δι­κα­σία του αυτό­φω­ρου. Οι συλ­λη­φθέ­ντες θα οδη­γού­νται στο πλη­σιέ­στε­ρο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα όπου θα υπο­βάλ­λο­νται σε rapid test και, εφό­σον το απο­τέ­λε­σμα είναι αρνη­τι­κό, θα αφή­νο­νται ελεύ­θε­ροι μετά το πέρας 48 ωρών.

Η «Ομά­δα Covid» θα κινεί­ται σε όλες τις περιο­χές των αστι­κών και ημι-αστι­κών κέντρων, με έμφα­ση σε πάρ­κα και τόπους ανα­ψυ­χής όπου και παρα­τη­ρεί­ται συνω­στι­σμός. Όπως ανέ­φε­ρε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώ­τε­ρο στέ­λε­χος της ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη του νέου αστυ­νο­μι­κού σώμα­τος εκπαι­δεύ­τη­καν πρό­σφα­τα σε ειδι­κή ακα­δη­μία του FBI στη Βιρ­τζί­νια των ΗΠΑ, ενώ για κάθε κρού­σμα που θα εντο­πί­ζουν τα σκυ­λιά θα επι­βρα­βεύ­ο­νται με τρεις σκυ­λο­κρο­κέ­τες με γεύ­ση κοτόπουλο.

Από την πλευ­ρά του ο Μιχά­λης Χρυ­σο­χοϊ­δης τόνι­σε ότι η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα της νέας υπη­ρε­σί­ας είναι ένα «μεγά­λο στοί­χη­μα» για το υπουρ­γείο, ενώ άφη­σε ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο δημιουρ­γί­ας στο μέλ­λον ειδι­κού σώμα­τος «σκυ­λο­χω­ρο­φυ­λα­κής» απο­τε­λού­με­νο απο­κλει­στι­κά από τετρά­πο­δα λαγωνικά.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο