Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εικόνες ντροπής από φασιστοειδή στο ΟΑΚΑ

Σε ένα ματς που η Εθνι­κή Ελλά­δας ηττή­θη­κε από την Εσθο­νία και στο ΟΑΚΑ μετά βίας υπήρ­ξαν 1.000 – 1.500 άτο­μα, υπήρ­ξαν ακό­μα πιο δυσά­ρε­στα νέα και προ­έρ­χο­νται εκτός αγω­νι­στι­κού χώρου.

Συγκε­κρι­μέ­να, η ίδια μερί­δα ανθρώ­πων που βρέ­θη­κε στο γήπε­δο και έκα­ψε τη σημαία της Τουρ­κί­ας, προη­γου­μέ­νως είχε υψώ­σει φασι­στι­κά σύμ­βο­λα και χαι­ρε­τού­σε ναζιστικά.

Σύμ­φω­να με φωτο­γρα­φι­κά στιγ­μιό­τυ­πα κατά τη διάρ­κεια του αγώ­να, αυτή η ομά­δα νεα­ρών ύψω­σε μια σημαία με τον «Μαύ­ρο Ήλιο» (Schwarze Sonne), που είναι παρα­δο­σια­κό σύμ­βο­λο των SS που χρη­σι­μο­ποιού­νταν σε τελε­τές μύη­σης στο εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κό κόμ­μα, ενώ σε φωτο­γρα­φία που δημο­σί­ευ­σε το Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο, φαί­νε­ται ξεκά­θα­ρα ότι υπάρ­χουν και ναζι­στι­κοί χαι­ρε­τι­σμοί. Αξί­ζει να σημειω­θεί, μάλι­στα, ότι οι ίδιοι είχαν και σημαία της Χρυ­σής Αυγής.

fasistes1

Το μεσαιω­νι­κό κάστρο του Βέβελ­σμπουργκ. Το φρού­ριο νοι­κιά­στη­κε ένα μάρ­κο το χρό­νο από τον Χίμ­λερ. Ο Μαύ­ρος Ήλιος με τις δώδε­κα ακτί­νες δεσπόζει.

fasistes2

Πηγή: sport-fm.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο