Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΙΝΑΠ: Απαράδεκτη η ρύθμιση για το «ακαταδίωκτο»

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θεω­ρεί απα­ρά­δε­κτη τη ρύθ­μι­ση που νομο­θε­τή­θη­κε μέσω αιφ­νι­δια­στι­κής τρο­πο­λο­γί­ας «περί του ακα­τα­δί­ω­κτου των μελών τριών επι­τρο­πών» (Εθνι­κή Επι­τρο­πή Δημό­σιας Υγεί­ας, Επι­τρο­πή Αντι­με­τώ­πι­σης Έκτα­κτων Συμ­βά­ντων, Εθνι­κή Επι­τρο­πή Εμβολιασμών).

Σημειώ­νου­με μάλι­στα ότι η επι­τρο­πή που ανα­φέ­ρε­ται πρώ­τη στην τρο­πο­λο­γία (Εθνι­κή Επι­τρο­πή Δημό­σιας Υγεί­ας ένα­ντι στον κορο­νο­ϊό covid 19) δεν είναι συμ­βου­λευ­τι­κή επι­τρο­πή επι­στη­μό­νων αλλά κυβερ­νη­τι­κό όργα­νο. Επί­σης, στην τρο­πο­λο­γία ανα­φέ­ρε­ται ότι όλοι οι παρα­πά­νω απα­γο­ρεύ­ε­ται να εξε­τά­ζο­νται ακό­μα και ως μάρ­τυ­ρες.

Δε μπο­ρεί να θεσπί­ζε­ται ακα­τα­δί­ω­κτο για την έκφρα­ση «επι­στη­μο­νι­κής γνώ­μης» όπως θεω­ρη­τι­κά είναι ο ρόλος της δεύ­τε­ρης επι­τρο­πής (Επι­τρο­πή Αντι­με­τώ­πι­σης Εκτά­κτων Συμ­βά­ντων Δημό­σιας Υγεί­ας από Λοι­μο­γό­νους Παρά­γο­ντες, η λεγό­με­νη «Επι­τρο­πή Λοιμωξιολόγων».

Επι­ση­μαί­νου­με ότι η ρύθ­μι­ση αυτή δεν έχει καμία σχέ­ση με τους νοσο­κο­μεια­κούς γιατρούς.

Για εμάς όχι μόνο δεν υπάρ­χει κανέ­να απο­λύ­τως «ακα­τα­δί­ω­κτο» αλλά ήδη εκπρό­σω­ποί μας διώ­κο­νται για διεκ­δι­κή­σεις μας υπέρ των ασθε­νών. Επί­σης κατά την άσκη­ση των ιατρι­κών μας καθη­κό­ντων υπάρ­χει ακό­μα σε ισχύ η απα­ρά­δε­κτη ρύθ­μι­ση της προη­γού­με­νης κυβέρ­νη­σης (εγκύ­κλιος Χου­λια­ρά­κη) περί κατα­λο­γι­σμού αστι­κών απο­ζη­μιώ­σε­ων στους για­τρούς, την οποία η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση δεν την έχει καταρ­γή­σει παρά τη σχε­τι­κή της δέσμευ­ση εδώ και 15 ολό­κλη­ρους μήνες.

Σύμ­φω­να με όλα τα παρα­πά­νω αυτή η χθε­σι­νή αιφ­νι­δια­στι­κή ρύθ­μι­ση δεν αρμό­ζει σε επι­στη­μο­νι­κό ιατρι­κό όργα­νο, το οποίο θα πρέ­πει να ειση­γεί­ται τις επι­στη­μο­νι­κές του από­ψεις χωρίς κανέ­να φόβο.

Απαι­τού­με την άμε­ση κατάρ­γη­σή της!

einap

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο