Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για άνοιγμα δημοτικών και στις «κόκκινες» περιοχές

Να ανοί­ξουν τα δημο­τι­κά, τα νηπια­γω­γεία, οι βρε­φο­νη­πια­κοί σταθ­μοί και τα σχο­λεία Ειδι­κής Αγω­γής, σε όλη την Ελλά­δα και στις επι­δη­μιο­λο­γι­κά επι­βα­ρυ­μέ­νες περιο­χές ειση­γού­νται οι λοι­μω­ξιο­λό­γοι που συνε­δρί­α­σαν, εκτά­κτως, το από­γευ­μα της Πέμ­πτης, με αυτό το θέμα. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που ανα­πα­ρά­γουν Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης, η από­φα­ση της Επι­τρο­πής δεν ήταν ομόφωνη.

Η Επι­τρο­πή κλή­θη­κε να συνε­δριά­σει άμε­σα, μετά τις κυβερ­νη­τι­κές παλι­νω­δί­ες που σημειώ­θη­καν το πρωί, όταν από τη μία, η ανα­πλη­ρώ­τρια κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος Αρι­στο­τε­λία Πελώ­νη και ο υπουρ­γός Υγεί­ας Βασί­λης Κικί­λιας ανέ­φε­ραν πως οι ημε­ρο­μη­νί­ες ήταν «ανοι­κτές» και από την άλλη το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας με ανα­κοί­νω­σή του ορι­στι­κο­ποί­η­σε το άνοιγ­μα στις 11 Γενάρη.

Σε καθε­στώς σκλη­ρού lockdown βρί­σκο­νται οι περιο­χές της Δυτι­κής Αττι­κής (Ασπρό­πυρ­γος, Ελευ­σί­να), οι δήμοι Εορ­δαί­ας, Κοζά­νης και Βοΐ­ου της ΠΕ Κοζά­νης, το Παλαί­κα­στρο του Δήμου Σητεί­ας της ΠΕ Λασι­θί­ου, Νέδα, Αγιο­χώ­ρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαν­νών της ΠΕ Ροδό­πης, ο Δήμος Αλιάρ­του-Θεσπιέ­ων της ΠΕ Βοιω­τί­ας, η κοι­νό­τη­τα Σπερ­χειά­δας, ο Δήμος Μακρα­κώ­μης, της ΠΕ Φθιώ­τι­δας, η Κοι­νό­τη­τα Στρο­φής του Δήμου Αρριαν­νών της ΠΕ Ροδό­πης , η Κοι­νό­τη­τα Κέλ­λη του Δήμου Αμύ­νταιου της ΠΕ Φλώ­ρι­νας και η Κάλυμνος.

Αύριο αποφασίζουν για click away, γυμνάσια και λύκεια

Παράλ­λη­λα, όπως τόνι­ζαν κυβερ­νη­τι­κές πηγές, η αυρια­νή νέα σύσκε­ψη θα αξιο­λο­γή­σει τα δεδο­μέ­να και για τις άλλες βαθ­μί­δες της εκπαί­δευ­σης, το click away για το λια­νε­μπό­ριο, τα κομ­μω­τή­ρια και τα κέντρα περι­ποί­η­σης νυχιών, τα βιβλιο­πω­λεία και γενι­κό­τε­ρα, ό,τι λει­τουρ­γού­σε κατά την εορ­τα­στι­κή περίοδο.

Σε σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις πρό­κει­ται να προ­βεί στις 6 το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εισή­γη­ση από τους λοι­μω­ξιο­λό­γους για άνοιγ­μα δημο­τι­κών και στις «κόκ­κι­νες» περιοχές

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο