Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισήγηση Κικίλια για καθολικό lockdown στην Αττική

Καθο­λι­κό lockdown στην Αττι­κή θα ειση­γη­θεί ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Βασί­λης Κικί­λιας, εφό­σον τα επι­δη­μιο­λο­γι­κά δεδο­μέ­να είναι και σήμε­ρα ανη­συ­χη­τι­κά στον μεγα­λύ­τε­ρο νομό της χώρας.

Αύξη­ση που κατά κύριο λόγο οφεί­λε­ται στην άρνη­ση της κυβέρ­νη­σης να λάβει ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­α­ςτων πολι­τών (π.χ., μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, σχο­λεία, μεγά­λοι εργα­σια­κοί χώροι).

Οι ανα­λύ­σεις που λαμ­βά­νει από τις επι­τρο­πές είναι τέτοιες που δεί­χνουν ότι η Ελλά­δα εισέρ­χε­ται στο τρί­το κύμα της παν­δη­μί­ας και καθι­στούν ανα­πό­φευ­κτο το ολι­κό lockdown στην Αττι­κή, τόνι­σε ο υπουρ­γός Υγεί­ας, μιλώ­ντας στο Open.

Παρα­θέ­το­ντας τα στοι­χεία των τελευ­ταί­ων ημε­ρών, ο κ. Κικί­λιας δήλω­σε ότι τα επι­δη­μιο­λο­γι­κά δεδο­μέ­να δεν αφή­νουν περι­θώ­ριο για αμφισβήτηση.

«Σύμ­φω­να με το ΕΚΑΒ 6/2 είχα­με 231 δια­σω­λη­νώ­σεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλα­δή, 15 την ημέ­ρα παρα­πά­νω, οι 10 εξ αυτών στην Αττι­κή, που σημαί­νει ότι μια μονά­δα ΜΕΘ την κατα­λαμ­βά­νου­με σε μια μέρα».

Εφιαλ­τι­κή είναι η εκτί­μη­ση από τα λύμα­τα στην Αττι­κή, τα οποία δεί­χνουν αύξη­ση του ιικού φορ­τί­ου κατά 205%, η οποία θα απο­τυ­πω­θεί στην αύξη­ση του αριθ­μού των κρου­σμά­των τις επό­με­νες ημέρες.

Από την άλλη, τις τερά­στιες ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης που αφή­νει αθω­ρά­κι­στο το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, όπως και την ανά­γκη να παρ­θούν εδώ και τώρα μέτρα ουσια­στι­κής ενί­σχυ­σής του, καθώς και επί­τα­ξης του ιδιω­τι­κού τομέα, ανα­δει­κνύ­ει με δρα­μα­τι­κό τρό­πο η ορια­κή κατά­στα­ση που έχει ήδη δια­μορ­φω­θεί στα νοσο­κο­μεία της Αττι­κής, με το τρί­το κύμα της παν­δη­μί­ας να βρί­σκε­ται προ των πυλών.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο