Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, «ομιλούν εργαλείο» του σχεδιασμού για τη Χρυσή Αυγή

Ο δικη­γό­ρος Θανά­σης Καμπα­γιάν­νης, που παρί­στα­ται στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής ως πολι­τι­κή αγω­γή δήλω­σε με αφορ­μή την εισαγ­γε­λι­κή πρόταση:

“Η πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέ­ως στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής ήταν σκαν­δα­λώ­δης και πρέ­πει να σημά­νει συνα­γερ­μό για κάθε δημο­κρά­τη πολίτη.

Ήταν τόσο ακραία η πρό­τα­ση στο περιε­χό­με­νό της που ένα μόνο μπο­ρεί να είναι το συμπέ­ρα­σμα: Κύκλοι του βαθέ­ος κρά­τους — έως και παρα­κρά­τους — που τα προη­γού­με­να χρό­νια συγκά­λυ­πταν την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής, με προ­σβά­σεις στην Εισαγ­γε­λία και σε συνεν­νό­η­ση με τη ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία, επι­χει­ρούν το ξέπλυ­μα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και την ολι­κή επα­να­φο­ρά της Χρυ­σής Αυγής στους δρό­μους και στο πολι­τι­κό σύστη­μα. Η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας εμφα­νί­στη­κε σήμε­ρα ως το ομι­λούν εργα­λείο αυτού του σχεδιασμού.

Τα θύμα­τα και οι υπε­ρα­σπι­στες τους στε­κό­μα­στε πλέ­ον μόνοι απέ­να­ντι στο δικα­στή­ριο χωρίς τη συν­δρο­μή της εισαγ­γε­λι­κής αρχής. Το δικα­στή­ριο είναι αρμό­διο να αποφασίσει.”

Σε ελεύ­θε­ρη μετά­φρα­ση, η σύμ­φυ­ση κρά­τους και Χρυ­σής Αυγής. Η Αδα­μα­ντία στο ρόλο της…

kke sxolio dikigoroi

 

fussas1 roupakias7
antidrasi magdas fussa protasi eiggelea sti diki xrusis augis
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο