Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελέας: Να παραπεμφθεί σε δίκη για βιασμό και αποπλάνηση της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας ο 38χρονος προπονητής

‘‘Ασκη­σε σεξουα­λι­κή και ψυχο­λο­γι­κή βία στην ανή­λι­κη” ανα­φέ­ρει στην παρα­πεμ­πτι­κή πρό­τα­ση του ο Εισαγ­γε­λέ­ας για τον 38χρονο προ­πο­νη­τή που κατη­γο­ρεί­ται για τον βια­σμό αθλή­τριας ιστιο­πλοϊ­ας, υπό­θε­ση που έφθα­σε στις αρχές μετά την καταγ­γε­λία της Ολυ­μπιο­νί­κη, Σοφί­ας Μπεκατώρου.

Με την πρό­τα­ση του ο εισαγ­γε­λέ­ας Πρω­το­δι­κών Θεο­λό­γος Δελ­λή­βε­ης-Δομέ­νι­κος ζητά να δικα­στεί ο προ­πο­νη­τής για το βια­σμό κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, την απο­πλά­νη­ση κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση και την κατά­χρη­ση σε ασέλ­γεια μιας 11χρονης αθλή­τριάς του, πριν από 10 χρόνια.

Η 21 ετών σήμε­ρα αθλή­τρια που παρο­τρύν­θη­κε από την κ. Μπε­κα­τώ­ρου να απευ­θυν­θεί στις αρχές για όσα βίω­σε από τον κατη­γο­ρού­με­νο, προ­σήλ­θε τον περα­σμέ­νο Ιανουά­ριο στον εισαγ­γε­λέα Νίκο Στε­φα­νά­το και επι­βε­βαί­ω­σε όσα είχε ήδη κατα­θέ­σει για αυτήν η Ολυ­μιο­νί­κης. Οι δια­δι­κα­σί­ες τότε είχαν κινη­θεί τάχι­στα και ο 38χρονος είχε συλ­λη­φθεί μετά από ένταλ­μα που εκδό­θη­κε σε βάρος του. Ο ίδιος σε δημό­σιες δηλώ­σεις του είχε πει πως αρνεί­ται πως βία­σε το ανή­λι­κο παι­δί, ισχυ­ρι­ζό­με­νος πως είχε σχέ­ση μαζί της και πως την αγα­πά ακόμη.

Στην πρό­τα­ση του ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός ανα­φέ­ρει για τον 38χρονο πως “χωρίς αιδώ ομο­λό­γη­σε ότι είχε ολο­κλη­ρω­μέ­νες σεξουα­λι­κές σχέ­σεις με την ανή­λι­κη αθλή­τρια του. Εκμε­ταλ­λεύ­τη­κε την απει­ρία της και την εμπι­στο­σύ­νη των γονιών της σε εκεί­νον”. Σημειώ­νει επί­σης ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός πως ο κατη­γο­ρού­με­νος “συνε­χί­ζει να συμπε­ρι­φέ­ρε­ται με απά­θεια ακό­μα και μετά τις απο­κα­λύ­ψεις” ενώ τονί­ζει πως ο προ­πο­νη­τής “άσκη­σε σεξουα­λι­κή και ψυχο­λο­γι­κή βία στην ανή­λι­κη για να μην απο­κα­λύ­ψει στους γονείς της τον βια­σμό της”. Κατά τον κ. Δελ­λή­βεη-Δομέ­νι­κο, ο 38χρονος πρέ­πει να παρα­μεί­νει κρα­τού­με­νος για άλλους έξι μήνες καθώς “αν αφε­θεί ελεύ­θε­ρος “θα απο­τε­λέ­σει δυνα­μι­κή απει­λή για την έννο­μη τάξη”.

Η υπό­θε­ση θα κρι­θεί από το αρμό­διο δικα­στι­κό Συμ­βού­λιο τις επό­με­νες ημέρες.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο