Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτική κλινική που «χτύπησε» ο κορονοϊός στο Περιστέρι

Εντο­λή για την διε­νέρ­γεια κατε­πεί­γου­σας προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης έδω­σε ο προϊ­στά­με­νος της εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών, Βαγ­γέ­λης Ιωαν­νί­δης, για την υπόθε­ση των κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού σε ασθε­νείς και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, που εντο­πί­στη­καν σε ιδιω­τι­κή κλι­νι­κή στο Περι­στέ­ρι.

Ο εισαγ­γε­λέ­ας, με άμε­ση παρέμ­βα­ση του λίγο μετά την ενη­μέ­ρω­ση για το θέμα της κλι­νι­κής, έδω­σε εντο­λή για την διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης με την μορ­φή κατε­πεί­γο­ντος, προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί αν προ­κύ­πτουν ενδε­χό­με­νες ποι­νι­κές ευθύ­νες υπευ­θύ­νων της ιδιω­τι­κής κλι­νι­κής. Στο πλαί­σιο της έρευ­νας, σύμ­φω­να με την εισαγ­γε­λι­κή εντο­λή, θα ανα­ζη­τη­θεί εάν υπήρ­ξε παρα­βί­α­ση των μέτρων πρό­λη­ψης για την διά­δο­ση ασθε­νειών, που προ­βλέ­πο­νται στο άρθρο 285 του Ποι­νι­κού Κώδικα.

Παράλ­λη­λα, ο κ. Ιωαν­νί­δης ενη­με­ρώ­νε­ται διαρ­κώς και για την περί­πτω­ση δεύ­τε­ρης ιδιω­τι­κής κλι­νι­κής, στα νότια προ­ά­στια, όπου φαί­νε­ται να εντο­πί­στη­κε κρού­σμα και ανα­μέ­νε­ται να παρέμ­βει εφό­σον κρι­θεί ότι η υπό­θε­ση πρέ­πει να διερευνηθεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο