Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική έρευνα για τη δράση για τους αυτοαποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”

Ενδε­χό­με­νη δρά­ση της ομά­δας που αυτο­α­πο­κα­λεί­ται “Θεμα­το­φύ­λα­κες του Συντάγ­μα­τος” στην Αθή­να ανα­ζη­τά η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών, η οποία ξεκί­νη­σε μεγά­λη έρευ­να με ερευ­νώ­με­νο αδί­κη­μα μετα­ξύ άλλων και αυτό της εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Η εντο­λή της προϊ­στα­μέ­νης της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Σωτη­ρί­ας Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου προς τον εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό που θα χει­ρι­στεί την έρευ­να είναι να εξε­τά­σει διε­ξο­δι­κά αν προ­κύ­πτει δρα­στη­ριό­τη­τα προ­σώ­πων που μετέ­χουν στην εν λόγω οργά­νω­ση εντός της Αθή­νας, μέλη της οποί­ας σε πρό­σφα­τα δημο­σιεύ­μα­τα εμφα­νί­ζο­νται σε φωτο­γρα­φία ντυ­μέ­να με στο­λές παραλ­λα­γής και κρα­τώ­ντας όπλα.

Αφορ­μή για την παρέμ­βα­ση της Εισαγ­γε­λέ­ως απο­τέ­λε­σαν δημο­σιεύ­μα­τα στον έντυ­πο και ηλε­κτρο­νι­κό Τύπο μετά το περι­στα­τι­κό της αρπα­γής εκπαι­δευ­τι­κού από ομά­δα προ­σώ­πων της εν λόγω οργά­νω­σης, στο Αιγί­νιο Πιε­ρί­ας. Μετα­ξύ των συλ­λη­φθέ­ντων για την βίαιη πρά­ξη κατά του εκπαι­δευ­τι­κού ήταν και πρό­σω­πα που είναι από την Αττική.

Η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός ζητά να ερευ­νη­θεί αν οποια­δή­πο­τε δρά­ση των ομά­δων αυτών έχει εκδη­λω­θεί σε περιο­χές της Αθή­νας με ερευ­νώ­με­να αδι­κή­μα­τα αυτά της διέ­γερ­σης σε ανυ­πα­κοή παρά­νο­μης οπλο­φο­ρί­ας και οπλο­χρη­σί­ας αλλά ακό­μα και αυτού που αφο­ρά εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο