Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του Στ. Μπαλάσκα

Υπό ποι­νι­κό έλεγ­χο, πλην του διοι­κη­τι­κού που ξεκί­νη­σε χθες με εντο­λή του αρχη­γεί­ου της ΕΛΑΣ, τίθε­ται ο αστυ­νο­μι­κός, συν­δι­κα­λι­στής, Σταύ­ρος Μπα­λά­σκας για τις δηλώ­σεις του σε τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό σχε­τι­κά με την υπό­θε­ση της δολο­φο­νί­ας στα Γλυ­κά Νερά και την μετα­χεί­ρι­ση του δρά­στη αν από την αρχή ομο­λο­γού­σε την πρά­ξη του.

Οι επί­μα­χες δηλώ­σεις του αστυ­νο­μι­κού θα απο­τε­λέ­σουν αντι­κεί­με­νο εισαγ­γε­λι­κής έρευ­νας με εντο­λή της Προϊ­στα­μέ­νης της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Σωτη­ρί­ας Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου. Η εισαγ­γε­λέ­ας παρήγ­γει­λε την διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης με στό­χο να δια­κρι­βω­θεί αν όσα ανέ­φε­ρε ο αστυ­νο­μι­κός στοι­χειο­θε­τούν το αδί­κη­μα της διέ­γερ­σης σε διά­πρα­ξη αδι­κή­μα­τος αλλά και αυτό της δια­σπο­ράς ψευ­δών ειδήσεων.

Ο κ. Μπα­λά­σκας χθες το πρωί, καλε­σμέ­νος σε πρω­ϊ­νή ενη­με­ρω­τι­κή τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή, ανέ­φε­ρε πως ο κατη­γο­ρού­με­νος για την δολο­φο­νία της 20χρονης συζύ­γού του, πιλό­τος θα μπο­ρού­σε να τύχει πολύ ευνοϊ­κής ποι­νι­κής αντι­με­τώ­πι­σης αν είχε πάρει την αστυ­νο­μία αμέ­σως μετά την πρά­ξη του. Συγκε­κρι­μέ­να απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση του οικο­δε­σπό­τη — δημο­σιο­γρά­φου ως προς το πως ερμη­νεύ­ει ότι ο δρά­στης «έκα­νε οκτώ ώρες για να σπά­σει», όπως ο ίδιος ο αστυ­νο­μι­κός είπε, ο κ. Μπα­λά­σκας απά­ντη­σε: «Ότι είναι βλά­κας δεί­χνει πρώ­τα από όλα, διό­τι εκεί­νη τη στιγ­μή που σκό­τω­σε τη γυναί­κα του- εάν ήταν ατυ­χές γεγο­νός, μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχα­σε και τρε­λά­θη­κε — αν έπαιρ­νε τηλέ­φω­νο την αστυ­νο­μία δεν θα πήγαι­νε ούτε 4 χρό­νια φυλα­κή, τώρα θα σαπί­σει μέσα στη φυλα­κή». Ακο­λού­θως ο αστυ­νο­μι­κός διευ­κρί­νι­σε πως η χαμη­λή ποι­νή φυλά­κι­σης θα επι­βαλ­λό­ταν «Για­τί θα πήγαι­νε εν βρα­σμώ ψυχής σε ενδο­οι­κο­γε­νεια­κό καβγά, “χωρίς να το θέλω, εκεί­νη τη στιγ­μή δεν λει­τουρ­γού­σα εγώ”, πρώ­ην έντι­μος βίος, 4.000 πράγ­μα­τα… Θα πήγαι­νε 5–6 χρό­νια φυλα­κή; Είναι νέο παι­δί. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκη­νο­θε­σία; Δεν έχει κανέ­να ελα­φρυ­ντι­κό, τι ελα­φρυ­ντι­κό μπο­ρεί να έχει τώρα;».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο