Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη

Έρευ­να με αντι­κεί­με­νο την καταγ­γε­λία του δημο­σιο­γρά­φου-εκδό­τη Κώστα Βαξε­βά­νη ότι απει­λεί­ται η ζωή του, ξεκι­νούν οι εισαγ­γε­λι­κές Αρχές με εντο­λή της Προϊ­στα­μέ­νης της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Σωτη­ρί­ας Παπαγεωργακοπούλου.

Η Εισαγ­γε­λέ­ας διέ­τα­ξε την διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης προ­κει­μέ­νου να διε­ρευ­νη­θούν οι ισχυ­ρι­σμοί του δημο­σιο­γρά­φου και να εξα­κρι­βω­θεί αν και από ποια πρό­σω­πα προ­κύ­πτει διά­πρα­ξη αδι­κη­μά­των. Η εντο­λή της κ. Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου είναι να ερευ­νη­θεί τυχόν διά­πρα­ξη του αδι­κή­μα­τος της πρό­κλη­σης και προ­σφο­ράς σε τέλε­ση πλημ­με­λή­μα­τος ή κακουρ­γή­μα­τος και εφό­σον προ­κύ­πτουν στοι­χεία να εντο­πι­στούν οι υπαίτιοι.

Με δημο­σί­ευ­μα στην ηλε­κτρο­νι­κή σελί­δα της εφη­με­ρί­δας Documento χθες το βρά­δυ, ο δημο­σιο­γρά­φος δημο­σιο­ποί­η­σε ότι στις αρχές του μήνα πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε από άντρα, που δεν κατο­νο­μά­ζει δημό­σια, ότι κιν­δυ­νεύ­ει καθώς πρό­σω­πο που βρί­σκε­ται τον τελευ­ταίο διά­στη­μα στην επι­και­ρό­τη­τα, για ενέρ­γειες του που ερευ­νώ­νται από την Δικαιο­σύ­νη, ανα­ζη­τά κάποιον για να “εκτε­λέ­σει συμ­βό­λαιο γι αυτόν” το οποίο θα περι­λαμ­βά­νει χτύ­πη­μα κατά του κ. Βαξεβάνη.

Πηγή: ΑΠΕ — ΜΠΕ

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο