Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο ασθενούς αρνήτριας της πανδημίας

Η διά­πρα­ξη αδι­κή­μα­τος σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος από πρό­σω­πα που φέρο­νται να εμπό­δι­σαν τη δια­σω­λή­νω­ση γυναί­κας ασθε­νούς με κορο­νο­ϊό στο Νοσο­κο­μείο “Ευαγ­γε­λι­σμός”, η οποία ήταν αρνή­τρια της παν­δη­μί­ας και τελι­κά απε­βί­ω­σε, τίθε­ται στο στό­χα­στρο της Εισαγγελίας.

Την παρέμ­βα­ση της Εισαγ­γε­λί­ας, η οποία δεν στρέ­φε­ται κατά του ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού του Νοσο­κο­μεί­ου, προ­κά­λε­σαν σει­ρά δημο­σιευ­μά­των, σύμ­φω­να με τα οποία 54χρονη γυναί­κα ανεμ­βο­λί­α­στη και αρνή­τρια της παν­δη­μί­ας δεν δέχθη­κε να δια­σω­λη­νω­θεί λόγω μεί­ω­σης του οξυ­γό­νου της και φέρε­ται να όρι­σε και δικη­γό­ρο προ­κει­μέ­νου να μην γίνει η συγκε­κρι­μέ­νη ιατρι­κή πρά­ξη. Οι για­τροί του νοσο­κο­μεί­ου τελι­κά προ­χώ­ρη­σαν σε δια­σω­λή­νω­ση με εισαγ­γε­λι­κή εντο­λή, όπως ορί­ζει ο νόμος σε περι­πτώ­σεις άρνη­σης του ασθε­νούς και οικεί­ων του, κατά την ενδε­δειγ­μέ­νη εκτέ­λε­ση των καθη­κό­ντων τους.

Η Εισαγ­γε­λία ξεκι­νά προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση για την υπό­θε­ση, με στό­χο να δια­κρι­βω­θεί αν στην υπό­θε­ση προ­κύ­πτει η διά­πρα­ξη του αδι­κή­μα­τος σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος της θανα­τη­φό­ρας έκθε­σης σε κίν­δυ­νο και της ηθι­κής αυτουρ­γί­ας σε αυτό, αλλά και του αδι­κή­μα­τος που αφο­ρά παρα­βά­σεις του νόμου για την μετά­δο­ση μολυ­σμα­τι­κών ασθενειών.

Ήδη, ο φάκε­λος της υπό­θε­σης ανα­τέ­θη­κε στον Εισαγ­γε­λέα Πρω­το­δι­κών Γιώρ­γο Νού­λη, ο οποί­ος θα ανα­ζη­τή­σει πρό­σω­πα, εκτός του νοσο­κο­μεί­ου, που φέρο­νται να απέ­τρε­ψαν ή να εμπό­δι­σαν την έγκαι­ρη δια­σω­λή­νω­ση της ασθενούς.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο