Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από δηλώσεις Βασιλακόπουλου για υποστελεχωμένες ΜΕΘ του «Λαϊκού»

Εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση προ­κά­λε­σαν οι δηλώ­σεις του καθη­γη­τή Θ. Βασι­λα­κό­που­λου που ανέ­φε­ρε πως πέντε ΜΕΘ στο «Λαϊ­κό» Νοσο­κο­μείο δεν είχαν στε­λε­χω­θεί σωστά και υπήρ­χαν απο­γοη­τευ­τι­κά ποσο­στά θνη­τό­τη­τας, το προη­γού­με­νο διά­στη­μα. Συγκε­κρι­μέ­να, η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Αθη­νών διέ­τα­ξε τη διε­νέρ­γεια έρευ­νας για τη βασι­μό­τη­τα των καταγ­γε­λιών αλλά και αν έχουν δια­πρα­χθεί τυχόν αξιό­ποι­νες πράξεις.

Βασι­λα­κό­που­λος: Δημιουρ­γή­θη­καν κλί­νες ΜΕΘ χωρίς προ­δια­γρα­φές, με απο­τέ­λε­σμα να αυξη­θεί η θνη­τό­τη­τα!!! (BINTEO)

Ο Θ. Βασι­λα­κό­που­λος, μιλώ­ντας στο «OPEN» είπε μετα­ξύ άλλων πως «πέρυ­σι την άνοι­ξη, μέσα στην κλι­νι­κή του κορω­νοϊ­ού δημιουρ­γή­θη­καν εκτά­κτως, εκ του μηδε­νός, πέντε κλί­νες. Αυτές στε­λε­χώ­θη­καν “όπως στε­λε­χώ­θη­καν”, λει­τούρ­γη­σαν για κάποιο χρο­νι­κό διά­στη­μα ως κλί­νες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για να κατα­λά­βε­τε, στις κλί­νες αυτές δεν υπήρ­χε καν πεπιε­σμέ­νος αέρας, υπήρ­χε μόνο οξυ­γό­νο και χρεια­ζό­ταν ειδι­κοί ανα­πνευ­στή­ρες που να συμπιέ­ζουν το οξυ­γό­νο» και πρό­σθε­σε ότι «όταν λει­τούρ­γη­σε αυτή η μονά­δα στο Λαϊ­κό, λει­τούρ­γη­σε για ένα συγκε­κρι­μέ­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα, με πολύ, πολύ μέτρια – επιει­κής χαρα­κτη­ρι­σμός – απο­τε­λέ­σμα­τα. Για­τί συνέ­βη αυτό; Διό­τι, το όριο που έχου­με στην Ελλά­δα να ανα­πτύ­ξου­με κλί­νες εντα­τι­κής και να έχουν τα πραγ­μα­τι­κά, σωστά απο­τε­λέ­σμα­τα, δηλα­δή απο­τε­λέ­σμα­τα θνη­τό­τη­τας και απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τας, έχει ξεπε­ρα­στεί. Είμα­στε πολύ πέρα από αυτό το όριο».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο