Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική πρόταση για μη χορήγηση της 7ης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα

Την ερχό­με­νη Παρα­σκευή, 21 Ιου­νί­ου 2019, στο Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Βόλου, που θα συζη­τη­θεί η αίτη­ση του μέλους της τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης 17Ν Δημή­τρη Κου­φο­ντί­να, για χορή­γη­ση άδειας, ο εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας θα ταχθεί υπέρ της μη χορή­γη­σης της 7ης κατά σει­ρά άδειας Δημή­τρη Κου­φο­ντί­να, ανα­φέ­ρουν εισαγ­γε­λι­κές πληροφορίες.

Ο εισαγ­γε­λέ­ας του Βόλου φέρε­ται να μην συντάσ­σε­ται με το αίτη­μα χορή­γη­σης της άδειας, καθώς σε βάρος του Δημή­τρη Κου­φο­ντί­να έχει ασκη­θεί ποι­νι­κή δίω­ξη (του κοι­νο­ποι­ή­θη­κε 6.6.2019) για στά­ση κρα­του­μέ­νων σε βαθ­μό κακουργήματος.

Συγκε­κρι­μέ­να, του απο­δί­δε­ται η κατη­γο­ρία της απλής συνέρ­γειας (δια ψυχι­κής συν­δρο­μής) στη στά­ση κρα­του­μέ­νων σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος, επει­δή συνυ­πέ­γρα­ψε ανα­κοί­νω­ση συμπα­ρά­στα­σης με άλλους συγκρα­του­μέ­νους του σε απερ­γό πείνας.

Με τον νέο Ποι­νι­κό Κώδι­κα που θα ισχύ­σει από την 1η Ιου­λί­ου 2019, το αδί­κη­μα της «στά­σης κρα­του­μέ­νων» (174 ΠΚ) δεν θα είναι πλέ­ον κακούρ­γη­μα, αλλά πλημ­μέ­λη­μα, επο­μέ­νως δεν θα απο­τε­λεί κώλυ­μα για τη χορή­γη­ση άδειας σε κρατούμενο.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο