Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισηγήθηκαν (ΝΔ, Βελόπουλος) άρση ασυλίας βουλευτή!!!

Την άρση της ασυ­λί­ας της βου­λευ­τή του ΜέΡΑ25 Αγ. Αδα­μο­πού­λου για τη γνώ­μη που εξέ­φρα­σε με ομι­λία της στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, απο­φά­σι­σε να ειση­γη­θεί κατά πλειο­ψη­φία η Επι­τρο­πή Δεο­ντο­λο­γί­ας της Βου­λής, δεί­χνο­ντας την πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης να δώσει συνέ­χεια στον επι­κίν­δυ­νο δρό­μο που φαί­νε­ται να ανοί­γει για τον περιο­ρι­σμό των κοι­νο­βου­λευ­τι­κών καθη­κό­ντων και τη λογο­κρι­σία των βουλευτών.

Η βου­λευ­τής κατη­γο­ρεί­ται για πολι­τι­κό σχό­λιο που έκα­νε κατά την ομι­λία της στο νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, που βάζει περιο­ρι­σμούς στις δημό­σιες συνα­θροί­σεις και συγκε­ντρώ­σεις. Είπε συγκε­κρι­μέ­να η Αγ. Αδα­μο­πού­λου ότι «στην Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία υπάρ­χουν αστυ­νο­μι­κά όργα­να, που φορούν κου­κού­λες και ρίχνουν βόμ­βες μολό­τοφ, προ­κει­μέ­νου να δια­λύ­σουν τις δια­δη­λώ­σεις». Υπέρ της άρσης ασυ­λί­ας τάχθη­καν η ΝΔ και η Ελ. Λύση.

Σε ανα­κοί­νω­σή της η Αγ. Αδα­μο­πού­λου κάνει λόγο για «προ­σπά­θεια φίμω­σης των βου­λευ­τών, μετά την παρε­μπό­δι­ση της κυκλο­φο­ρί­ας τους».

Κατά της άρσης ψήφι­σε το ΚΚΕ, με το σκε­πτι­κό ότι δεν μπο­ρεί να κατη­γο­ρεί­ται βου­λευ­τής και να αίρε­ται η ασυ­λία του για τη γνώ­μη που εκφρά­ζει από το βήμα της Bουλής.

Την άρση της ασυ­λί­ας κατα­ψή­φι­σε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο