Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκδήλωση για την Αυγή, τη μεσολιθική γυναίκα του 7.000 πΧ, απόψε στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκδή­λω­ση για την Αυγή, τη μεσο­λι­θι­κή γυναί­κα του 7.000 πΧ από το σπή­λαιο της Θεό­πε­τρας, κοντά στα Μετέ­ω­ρα, πραγ­μα­το­ποιεί­ται από­ψε στο αμφι­θέ­α­τρο του Μου­σεί­ου Ακρόπολης.

Την εκδή­λω­ση «Η Αυγή στην αυγή του πολι­τι­σμού» που πραγ­μα­το­ποιεί­ται μετα­ξύ 17:00 και 21:00, θα προ­σφω­νή­σουν ο ανα­πλη­ρω­τής πρύ­τα­νης Ακα­δη­μαϊ­κών Υπο­θέ­σε­ων και Διε­θνών Σχέ­σε­ων ΕΚΠΑ Κων­στα­ντί­νος Μπου­ρα­ζέ­λης, ο πρύ­τα­νης Πανε­πι­στη­μί­ου Πει­ραιά Άγγε­λος Κότιος και ο υπουρ­γός Έρευ­νας & Και­νο­το­μί­ας Κων­στα­ντί­νος Φωτάκης.

Στην εκδή­λω­ση ομι­λη­τές θα είναι οι: Νίνα Κυπα­ρίσ­ση-Απο­στο­λί­κα, αρχαιο­λό­γος, «Η πρώ­τη βεβαιω­μέ­νη “παρου­σία” μεσο­λι­θι­κού ανθρώ­που στη Θεσ­σα­λία, 9000 χρό­νια μετά», Σοφο­κλής Σωτη­ρί­ου, φυσι­κός, «Από τον ουρα­νό της Αυγής …στον ουρα­νό του σήμε­ρα …και του αύριο», Πανα­γιώ­της Τού­λας, νευ­ρο­α­κτι­νο­λό­γος, «Η ιατρι­κή σκέ­ψη τότε …στην ιατρι­κή σκέ­ψη σήμε­ρα», Κωστα­ντί­νος Χρι­στο­δού­λου, καθη­γη­τής Νομι­κής, «Η προϊ­στο­ρι­κή αυγή του δικαί­ου», Θεο­φά­νης Μπο­μπό­της, αρχι­τέ­κτων, «Κατοι­κία, κύτ­τα­ρο κοι­νω­νι­κού ιστού», Νίκος Φίλιπ­πας, καθη­γη­τής Χρη­μα­το­οι­κο­νο­μι­κής Διοι­κη­τι­κής, «Η Οικο­νο­μία από την Μεσο­λι­θι­κή Επο­χή στην επο­χή των Κρυ­πτο­νο­μι­σμά­των και των Robots», Πανα­γιώ­της — Εμμα­νου­ήλ Ταβα­νιώ­της, αρχι­τέ­κτων, «Πρό­σω­πο-απρό­σω­πο», Δημή­τρης Δικαί­ος, καθη­γη­τής Ιατρι­κής, «Δια­κό­σμη­ση του Σώμα­τος. Τέχνη και Πολι­τι­σμός. Το περι­δέ­ραιο της Aυγής και η σημα­σία του», Αλε­ξία Πεν­θε­ρου­δά­κη, Κοσμη­μα­το­πώ­λης, «Η αίσθη­ση της ομορ­φιάς…», Γιάν­νης Μετζι­κώφ, ενδυ­μα­το­λό­γος, «Σκέ­ψεις για την ενδυ­μα­σία και συζη­τή­σεις για το ένδυ­μα…», Ηλί­ας Μαμα­λά­κης Συγ­γρα­φέ­ας, «Προϊ­στο­ρι­κή γαστρο­νο­μία (ανά­γκη θρέ­ψης, από­λαυ­ση)», Θεό­δω­ρος Γ. Γιαν­νό­που­λος, αρχαιο­λό­γος, «Τι γλώσ­σα μιλού­σε η Αυγή; Σκέ­ψεις για τη γλωσ­σι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της ύστε­ρης Μεσο­λι­θι­κής Επο­χής στον ελλα­δι­κό χώρο», Μανώ­λης Ι. Παπα­γρη­γο­ρά­κης, ορθο­δο­ντι­κός, «Η Αυγή στη χαραυ­γή του πολιτισμού».

Συντο­νι­στής της εκδή­λω­σης είναι η δημο­σιο­γρά­φος Βίκυ Φλέσσα.

Μετά την Μύρ­τι­δα, θα γνω­ρί­σου­με και την Αυγή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο