Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκδήλωση της ΚΝΕ στο Λονδίνο: «Οι νέοι μετανάστες με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να κάνουμε τα σκοτάδια φως!»

Στην κατά­με­στη αίθου­σα της κυπρια­κής Παροι­κί­ας στο Λον­δί­νο μίλη­σε το Σάβ­βα­το βρά­δυ ο γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπα­τιέ­λος, στο πλαί­σιο της εκδή­λω­σης των Οργα­νώ­σε­ων Βρε­τα­νί­ας της ΚΝΕ με τίτλο «“Φύγε έξω να σωθείς”; Οι νέοι μετα­νά­στες με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να κάνου­με τα σκο­τά­δια φως!».

Την εκδή­λω­ση άνοι­ξε η Αγγε­λι­κή Γρί­βα, Γραμ­μα­τέ­ας του ΤΣ Δυτι­κής Ευρώ­πης της ΚΝΕ που καλω­σό­ρι­σε τους παρευρισκόμενους.

Ακο­λού­θη­σαν τρεις σύντο­μοι χαι­ρε­τι­σμοί από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έδω­σαν την «εικό­να» των αγώ­νων που ανα­πτύσ­σο­νται αυτή την περί­ο­δο στη Βρε­τα­νία και της συμ­βο­λής των κομ­μου­νι­στών σε αυτούς. Συγκε­κρι­μέ­να χαι­ρέ­τι­σαν ο Ίαν Όσμπορν, φοι­τη­τής του τμή­μα­τος Φυσι­κής του Πανε­πι­στη­μί­ου του Μάν­τσε­στερ, η Γιώ­τα Στα­θο­πού­λου, νοση­λεύ­τρια του NHS, μέλος του σωμα­τεί­ου RCN και ο Αντώ­νης Μεγρέ­μης, εργα­ζό­με­νος στον σιδη­ρό­δρο­μο, μέλος του σωμα­τεί­ου RMT.

Στην εκδή­λω­ση εκπρο­σω­πή­θη­καν η Ένω­ση Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Βρε­τα­νί­ας — YCL καθώς και το ΑΚΕΛ και η ΕΔΟΝ.

Μετά την κεντρι­κή ομι­λία ακο­λού­θη­σε καλ­λι­τε­χνι­κό πρό­γραμ­μα με τους Διο­νύ­ση Ζουρ­μπά­νο και Γιώρ­γο Τσο­λά­κη, Έλλη­νες μετα­νά­στες στη Βρετανία.

Στον χώρο της εκδή­λω­σης λει­τουρ­γού­σε έκθε­ση βιβλί­ου της Σύγ­χρο­νης Επο­χής, ενώ παράλ­λη­λα λει­τουρ­γού­σε παι­δό­το­πος για τη δημιουρ­γι­κή απα­σχό­λη­ση των μικρών φίλων της ΚΝΕ.

Στο πλαί­σιο της επί­σκε­ψής του στο Λον­δί­νο, ο Ν. Αμπα­τιέ­λος επι­σκέ­φτη­κε σήμε­ρα, μαζί με συντρό­φους από τις Οργα­νώ­σεις Βρε­τα­νί­ας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το κοι­μη­τή­ριο Highgate όπου βρί­σκε­ται θαμ­μέ­νος ο Κ. Μαρξ.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο