Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία για την πανσέληνο του Αυγούστου

Τις εκδη­λώ­σεις που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν κάτω από το φως του αυγου­στιά­τι­κου φεγ­γα­ριού στους αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους, τα μνη­μεία και τα μου­σεία της χώρας, γνω­στο­ποιεί το υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού. Ο εορ­τα­σμός της παν­σε­λή­νου του Αυγού­στου 2019 θα κορυ­φω­θεί την Πέμ­πτη 15 Αυγού­στου, ημέ­ρα της παν­σε­λή­νου, με εκδη­λώ­σεις που εκκι­νούν από τις 11 Αυγού­στου και ολο­κλη­ρώ­νο­νται στις 19 Αυγούστου.

Όπως ενη­με­ρώ­νει το ΥΠΠΟΑ, «συνο­λι­κά 97 αρχαιο­λο­γι­κοί χώροι, μνη­μεία και μου­σεία της χώρας θα παρα­μεί­νουν ανοι­χτά για να απο­λαύ­σει το κοι­νό το πιο λαμπε­ρό φεγ­γά­ρι του καλο­και­ριού και σε 48 από αυτά θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν εκδη­λώ­σεις, κυρί­ως μου­σι­κές συναυ­λί­ες. Οι εκδη­λώ­σεις στους αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους, τα μνη­μεία και τα μου­σεία της χώρας, που ανα­μέ­νε­ται να αυξη­θούν, κατα­γρά­φο­νται σε πίνα­κες που θα επι­και­ρο­ποιού­νται για την καλύ­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση του κοι­νού και θα είναι αναρ­τη­μέ­νοι στην επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα του ΥΠΠΟΑ στην ελλη­νι­κή και αγγλι­κή γλώσ­σα». Για τον εορ­τα­σμό της παν­σε­λή­νου του Αυγού­στου που συμπί­πτει για το 2019 με την ημέ­ρα του Δεκα­πε­νταύ­γου­στου, επι­λέ­χθη­κε ως θέμα της αφί­σας η Ι. Μονή Πανα­γί­ας Χρυ­σο­πη­γής στη Σίφ­νο. Η είσο­δος σε όλους τους χώρους είναι ελεύ­θε­ρη για το κοινό.

Το υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού διορ­γα­νώ­νει από το 2002 τις εκδη­λώ­σεις της αυγου­στιά­τι­κης παν­σε­λή­νου προ­σφέ­ρο­ντας στο κοι­νό την ευκαι­ρία να απο­λαύ­σει μια καλο­και­ρι­νή βρα­διά κάτω από το φως του αυγου­στιά­τι­κου φεγ­γα­ριού στους αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους, τα μνη­μεία και τα μου­σεία της χώρας. Σύμ­φω­να με το ΥΠΠΟΑ, ο απο­λο­γι­σμός των εκδη­λώ­σε­ων του 2018 ξεπέ­ρα­σε τους 100.000 επι­σκέ­πτες (ένα­ντι των 74.970 επι­σκε­πτών για το 2017 και 63.795 για το 2016) που κατέ­κλυ­σαν αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους, μνη­μεία και μου­σεία σε όλη την επικράτεια.

Δεί­τε τον ανα­λυ­τι­κό πίνα­κα των εκδηλώσεων

ekdilosi1 ekdilosi2 ekdilosi3 ekdilosi4 ekdilosi5 ekdilosi6 ekdilosi7 ekdilosi8 ekdilosi9

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο