Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκκενώθηκαν τα χωριά SOS και γηροκομείο εξ΄αιτίας φωτιάς στην περιοχή Βάρης-Κορωπίου

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται πυρ­κα­γιά σε περιο­χή με χαμη­λή βλά­στη­ση στην οδό Οδυσ­σέ­ως Ανδρού­τσου, στην περιο­χή Βάρης-Κορωπίου.

Μετά από εισή­γη­ση της Πυρο­σβε­στι­κής, αρχι­κά απο­μα­κρύν­θη­καν, για προ­λη­πτι­κούς λόγους, παι­διά από τα χωριά SOS και πριν από λίγο ηλι­κιω­μέ­νοι από γηρο­κο­μείο, αφού η φωτιά είναι σε κοντι­νή από­στα­ση. Στο σημείο έσπευ­σαν και επι­χει­ρούν 25 πυρο­σβέ­στες με 10 οχή­μα­τα και 1 ελικόπτερο.

Παράλ­λη­λα, σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, λόγω της πυρ­κα­γιάς, δια­κό­πη­κε η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στη λεω­φό­ρο Ευλε­πί­δων και στα δύο ρεύ­μα­τα, από το ύψος της λεω­φό­ρου Αναργυρούντος.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στις Σάπες

Σε εξέ­λι­ξη παρα­μέ­νει, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία, η πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε χθες το από­γευ­μα σε πευ­κο­δά­σος στη Δημο­τι­κή Ενό­τη­τα Σαπών, χωρίς, ωστό­σο, να υπάρ­χει αυτήν τη στιγ­μή ενερ­γό μέτωπο.

Οι επί­γειες δυνά­μεις, 76 πυρο­σβέ­στες με 21 οχή­μα­τα, πέντε ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, με τη συν­δρο­μή και της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας και της Τοπι­κής Αυτο­διοί­κη­σης, με μηχα­νή­μα­τα έργου και βυτιο­φό­ρα, αλλά και από αέρος τρία αερο­σκά­φη και ένα ελι­κό­πτε­ρο, συνε­χί­ζουν να επι­χει­ρούν προ­κει­μέ­νου να γίνει η πλή­ρης κατά­σβε­ση τυχόν εστιών της καμέ­νης έκτασης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο