Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκκλησία και κεφάλαιο επενδύουν — Δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας και αντιπολίτευση συναινούν

ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΚΟΤΣΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ

Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι — Εργα­ζό­με­νοι, νέοι και νέες, της Ν. Ιωνί­ας αλλά και της ευρύ­τε­ρης περιοχής

Η δημο­τι­κή Αρχή της Ν. Ιωνί­ας, ικα­νο­ποιώ­ντας, αίτη­μα της Μητρό­πο­λης Ν. Ιωνί­ας και Φιλα­δελ­φεί­ας , με την ενερ­γή στή­ρι­ξη και ψήφο των παρα­τά­ξε­ων ‘’Δημιουρ­γία αλλη­λεγ­γύη’’ επι­κε­φα­λής της οποί­ας είναι ο κ. Π. Μανού­ρης (αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση), και ‘’Δύνα­μη προ­ο­πτι­κής’’ με επι­κε­φα­λής την κ. Δ. Θωμα­ΐ­δου, απο­φά­σι­σαν να απο­χα­ρα­κτη­ρί­σουν, τον χαρα­κτη­ρι­σμέ­νο με από­φα­ση του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου ως κοι­νό­χρη­στο χώρο, πρα­σί­νου και αθλο­παι­διών οικο­δο­μι­κό τετρά­γω­νο 445 – έκτα­σης 7000 τ.μ – επί της Λεω­φό­ρου Ηρα­κλεί­ου απέ­να­ντι από τον ηλε­κτρι­κό σταθ­μό στον Περισσό.

Το συγκε­κρι­μέ­νο Ο.Τ είναι Ιδιο­κτη­σί­ας της Τρά­πε­ζας Πει­ραιώς, μετά δε τον απο­χα­ρα­κτη­ρι­σμό του παρα­χω­ρή­θη­κε στη Μητρό­πο­λη για 99 χρόνια!!

Ο χώρος αυτός δεν απο­κτή­θη­κε, εδώ και πολ­λά χρό­νια, με ευθύ­νη των προη­γού­με­νων και της σημε­ρι­νής Δημο­τι­κής Αρχής, με τη γνω­στή δικαιο­λο­γία, δεν έχου­με χρή­μα­τα, κάτι που απο­τε­λεί και τη μόνι­μη επω­δό, που συνο­δεύ­ει τα σχέ­δια εκχώ­ρη­σης ελεύ­θε­ρων χώρων που απο­τε­λούν φιλέ­τα για το μεγά­λο κεφά­λαιο, ιδιαί­τε­ρα όταν οι χώροι αυτοί πρό­κει­ται να εντα­χθούν και να εξυ­πη­ρε­τή­σουν το συνο­λι­κό­τε­ρο ανα­πτυ­ξια­κό κατά την άπο­ψη τους σχε­δια­σμό της περιοχής.

Επι­βε­βαί­ω­ση απο­τε­λούν, τα στοι­χεία που έδω­σε ο ίδιος ο Μητρο­πο­λί­της για τα έργα που πρό­κει­ται να γίνουν στον συγκε­κρι­μέ­νο χώρο κατά την πρό­σφα­τη παρου­σία του στην αίθου­σα συνε­δριά­σε­ων του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου και στην οποία είχα­με κλη­θεί να παρα­στού­με, στην προ­σπά­θεια του να εξα­σφα­λί­σει την ευρύ­τε­ρη δυνα­τή συναί­νε­ση των δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων και για να μειώ­σει τις αντιδράσεις.

Προς αυτή την κατεύ­θυν­ση με επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία που αντι­στοι­χού­σε σε επεν­δυ­τή, ισχυ­ρί­στη­κε ότι είναι ο μόνος που ‘’δια­σώ­ζει’’ ένα ελεύ­θε­ρο χώρο, και πως αν και είχαν το δικαί­ω­μα μεγα­λύ­τε­ρης ανοι­κο­δό­μη­σης δεν αξιο­ποί­η­σαν το σύνο­λο του συντε­λε­στή δόμη­σης αλλά μόνο το 36% !!! , ότι δημιουρ­γούν θέσεις εργα­σί­ας, και ότι για όλα αυτά πρέ­πει να είμα­στε ευχαριστημένοι.

Να σημειώ­σου­με ότι στη συζή­τη­ση που ακο­λού­θη­σε μετά την παρου­σί­α­ση της οπτι­κο­α­κου­στι­κής προ­βο­λής των έργων που θα γίνουν στο Ο.Τ. 445, από το επι­τε­λείο των τεχνι­κών συμ­βού­λων του Μητρο­πο­λί­τη κ. Γαβρι­ήλ, της κατα­σκευά­στριας εται­ρί­ας «Δέκα­θλον», δεν κρα­τή­θη­καν μαγνη­το­φω­νη­μέ­να πρα­κτι­κά και δεν μας δόθη­κε το σχε­τι­κό βίντεο της παρου­σί­α­σης των υπό ανέ­γερ­ση έργων.

Συγκε­κρι­μέ­να αυτά που πρό­κει­ται να ανε­γερ­θούν είναι:

1. Ναός που θα καλύ­πτει επι­φά­νεια 400 τ.μ.

2. Κτι­ρια­κό Συγκρό­τη­μα επι­φά­νειας 600 τ.μ. (Συνε­δρια­κό Κέντρο) χωρη­τι­κό­τη­τας 300 ατόμων.

3. Μου­σείο ιερα­τι­κών κει­μη­λί­ων έκτα­σης 2000 τ.μ. ( Για θρη­σκευ­τι­κό τουρισμό )

4. Υπό­γειο Γκα­ράζ 5000 τ.μ. τεσ­σά­ρων ορό­φων 1250 τ.μ. κάθε όρο­φος το οποίο θα έχει χωρη­τι­κό­τη­τα 243 αυτοκινήτων.

5. Παι­δι­κός Σταθ­μός επι­φα­νεί­ας 400 τ.μ. για 60 παιδιά

6. Εντευ­κτή­ριο-Καφε­τέ­ρια που θα ονο­μά­ζε­ται κέντρο πολι­τι­σμού και νεολαίας.

7. Χώρο φιλο­ξε­νί­ας-μίνι ξενώνας.

Δημιουρ­γεί­ται ένας πολυ­χώ­ρος, που τη δια­χεί­ρι­σή του θα έχει η Αστι­κή Μη Κερ­δο­σκο­πι­κή Εται­ρία «Ιωνι­κό Κέντρο», με πεντα­με­λές συμ­βού­λιο και πρό­ε­δρο… τον Μητροπολίτη.

Εργα­ζό­με­νοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι νέες και νέοι,

Το τερά­στιο αυτό έργο και οι χρή­σεις που περι­λαμ­βά­νει, ακό­μη και ο παι­δι­κός σταθ­μός, ο οποί­ος όπως γνω­ρί­ζουν όλοι οι γονείς, που ανα­γκά­στη­καν λόγω των τερά­στιων ελλεί­ψε­ων του δήμου, να πάνε τα παι­διά τους σε παι­δι­κούς σταθ­μούς της εκκλη­σί­ας, θα λει­τουρ­γεί με καθα­ρά ιδιω­τι­κό-οικο­νο­μι­κά κριτήρια.

Γίνε­ται φανε­ρό ότι αφο­ρά σημα­ντι­κή επι­χει­ρη­μα­τι­κή επέν­δυ­ση, που συν­δέ­ε­ται με σημε­ρι­νά και με μελ­λο­ντι­κά, ανα­πτυ­ξια­κά τους σχέ­δια στην περιο­χή, που δεν έχουν καμιά απο­λύ­τως σχέ­ση με τις ανά­γκες των εργα­ζό­με­νων και των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων της περιοχής.

Το γκα­ράζ των 5000 τ.μ. για παρά­δειγ­μα, έχει άμε­ση σχέ­ση, με την λει­τουρ­γία του γηπέ­δου της ΑΕΚ, τον σταθ­μό του Περισ­σού, αλλά και τον τερ­μα­τι­κό σταθ­μό του ΜΕΤΡΟ που πρό­κει­ται να γίνει για να εξυ­πη­ρε­τή­σει παρό­μοιες ανά­γκες. Έχει σχέ­ση ακό­μη με την εμπο­ρι­κή ανά­πτυ­ξη της περιο­χής του Σταθ­μού του Περισ­σού, όπου το κομ­μά­τι κατά μήκος της Λ. Ηρα­κλεί­ου από το κτί­ριο που είναι σήμε­ρα η πολε­ο­δο­μία μέχρι και τα ερει­πω­μέ­να κτί­ρια της Κολού­μπια που είναι ανα­ξιο­ποί­η­το είναι ιδιο­κτη­σί­ας, κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, του κ. Μελισανίδη.

Δεν είναι τυχαίο άλλω­στε ότι το κόστος του έργου, που ανέρ­χε­ται σε 15 εκατ. ευρώ έχουν ανα­λά­βει να το χρηματοδοτήσουν:

Η περι­φέ­ρεια Αττι­κής με 5.000.000 ευρώ

Ο εφο­πλι­στής Λάτσης με 5.000 000 ευρώ

Ο εφο­πλι­στής Νιάρ­χος με 600.000 ευρώ πρώ­τη δόση.

Ο εφο­πλι­στής Μαρ­τί­νος, ενώ ανα­μέ­νε­ται απά­ντη­ση από την εται­ρία «Τιτάν» και την Εθνι­κή Τρά­πε­ζα και δεν γνω­ρί­ζου­με αν και ποια θα είναι η συμ­με­το­χή της Μητρόπολης.

Και όμως την ίδια στιγ­μή που Κυβέρ­νη­ση, Περι­φέ­ρεια, Δήμος και δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις, εκκλη­σία, τρα­πε­ζί­τες και μεγά­λο κεφά­λαιο, σε σύμπλευ­ση, ΟΛΟΙ στην ίδια στρα­τη­γι­κή κατεύ­θυν­ση, ενί­σχυ­σης του αντα­γω­νι­σμού και της κερ­δο­φο­ρί­ας, δια­θέ­τουν δεκά­δες εκα­τομ­μύ­ρια, η Δημο­τι­κή Αρχή ανα­ζη­τά χώρους για να στε­γά­σει σε ΠΡΟΚΑΤ αίθου­σες 250 Νήπια, λόγω της υπο­χρε­ω­τι­κής εφαρ­μο­γής της δίχρο­νης Προ­σχο­λι­κής Αγω­γής, που απο­φά­σι­σε η Κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, χωρίς τη στοι­χειώ­δη οικο­νο­μι­κή πρό­βλε­ψη από τον κρα­τι­κό προϋπολογισμό.

Αφού τόσο σήμε­ρα με την απώ­λεια του χώρου στο Ο.Τ 445 , όσο και στο παρελ­θόν αντί­στοι­χοι χώροι δόθη­καν στο μεγά­λο κεφά­λαιο – στην ίδια περιο­χή – (ΤΖΑΜΠΟ, LIDL, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) και άλλοι στις υπό­λοι­πες συνοι­κί­ες του δήμου από δημο­τι­κές αρχές που στη­ρί­χθη­καν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ‘’ανε­ξάρ­τη­τους.’’

Την ίδια ώρα μάλι­στα που η κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση στα σχο­λεία έχει μειω­θεί 50%, και δεν έχουν να καλύ­ψουν βασι­κές λει­τουρ­γι­κές τους ανά­γκες. Που η δημο­τι­κή αρχή παίρ­νει Δάνειο 3.000.000 εκατ. με βάση σχε­τι­κή οδη­γία της Ε.Ε για να βάλει φωτι­σμό LED ή για να αγο­ρά­σει λεω­φο­ρεία για τη δημο­τι­κή Συγκοινωνία.

Εργα­ζό­με­νοι, Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, Γυναί­κες, Νέοι

Το παρά­δειγ­μα αυτό, δεί­χνει με τον ποιο καθα­ρό τρό­πο, ότι η τοπι­κή διοί­κη­ση δήμοι και περι­φέ­ρειες έχουν άμε­ση σχέ­ση με την υλο­ποί­η­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής όπως αυτή εφαρ­μό­ζε­ται από την Κυβέρ­νη­ση και την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση. Είναι βαθ­μί­δα του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού, με συγκε­κρι­μέ­νες αρμο­διό­τη­τες που αφο­ρούν, την παι­δεία, το πολι­τι­σμό, τις εργα­σια­κές σχέ­σεις κ.ά.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

καλεί τους εργα­ζό­με­νους να κατα­δι­κά­σουν Ενιαία, με την πάλη τους ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές και να απο­δυ­να­μώ­σουν, όλες αυτές τις δυνά­μεις όπως κι αν εμφα­νί­ζο­νται σε όλα τα επί­πε­δα δια­κυ­βέρ­νη­σης, Δήμο, Περι­φέ­ρεια, Κεντρι­κή Κυβέρ­νη­ση, Ε.Ε, όλους αυτούς που ενώ πρω­τα­γω­νι­στούν στην υλο­ποί­η­ση της αντι­λαϊ­κή αντερ­γα­τι­κής πολι­τι­κής και ταυ­τί­ζο­νται με τα μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα εμφα­νί­ζο­νται δήθεν αντιπολιτευόμενοι.

Καλού­με το Δήμο, και την εκκλη­σία, να μην προ­χω­ρή­σουν, στα σχέ­δια τους και ο χώρος να επα­να­χα­ρα­κτη­ρι­στεί ως ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Οι Δημο­τι­κοί Σύμβουλοι

Π. Τσου­κα­λάς, Θ. Χαμα­λί­δης, Κ. Κατιμερτζόγλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο