Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκκωφαντική η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο

Σαν να μην άκου­σε ο Αλ. Τσί­πρας τη λέξη «Πολυ­τε­χνείο» στη Βου­λή. Κι έτσι δεν ψέλ­λι­σε ούτε λέξη σχε­τι­κά με τις προ­θέ­σεις της κυβέρ­νη­σης να την απα­γο­ρεύ­σει, ούτε μπή­κε στον κόπο να σχο­λιά­σει τις χυδαιο­λο­γί­ες Μητσο­τά­κη για την πορεία.

Προ­φα­νώς η ανά­γκη να οικο­δο­μη­θεί το «κλί­μα συνεν­νό­η­σης» και «σύμπνοιας» ανά­με­σα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που χαρα­κτή­ρι­ζε την ομι­λία του τέως πρω­θυ­πουρ­γού από το Α έως το Ω δεν επέ­τρε­ψε να ασχο­λη­θεί με το Πολυ­τε­χνείο, ούτε καν για να στή­σει το γνώ­ρι­μο δικομ­μα­τι­κό καυγά.

Αυτό που βγά­ζει όμως περισ­σό­τε­ρο μάτι είναι το ακό­μα πιο προ­φα­νές: Ότι η επι­λο­γή του ΣΥΡΙΖΑ να μη θίξει ούτε στο ελά­χι­στο τη φετι­νή επέ­τειο του Πολυ­τε­χνεί­ου δεν είναι άσχε­τη με την περί­ο­δο που δια­νύ­ου­με και τις σχέ­σεις του με τις «δια­βο­λι­κά καλές» ΗΠΑ. Ειδι­κά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπο­ρεί να μαζέ­ψει τα σάλια του για τον νέο Αμε­ρι­κα­νό πρό­ε­δρο Τζ. Μπάι­ντεν και μόλις προ­χθές του έστελ­νε συγ­χα­ρη­τή­ρια επι­στο­λή, προ­φα­νώς θα του έπε­φτε βαριά η οποια­δή­πο­τε ανα­φο­ρά, ακό­μα και για τα μάτια του κόσμου, στην καθιε­ρω­μέ­νη πορεία στην πρε­σβεία των ΗΠΑ. Άσε που καρα­δο­κεί και το …άγρυ­πνο μάτι του Πρέσβη…

Ενώ λοι­πόν χθες η ηλε­κτρο­νι­κή «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ ανε­βο­κα­τέ­βα­ζε στο δια­δί­κτυο ειδή­σεις και «πλη­ρο­φο­ρί­ες» σχε­τι­κά με τις προ­θέ­σεις του κόμ­μα­τος για τις 17 Νοέμ­βρη, ήρθε η συζή­τη­ση για να επι­βε­βαιώ­σει το αυτο­νό­η­το για το ΣΥΡΙΖΑ: Το Πολυ­τε­χνείο και το σύγ­χρο­νο αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό του μήνυ­μα προ­κα­λεί βαρυ­στο­μα­χιά στους «στρα­τη­γι­κούς» συμ­μά­χους και τους «προ­τι­μώ­με­νους» εταί­ρους των ΗΠΑ… Εξού και η αφω­νία Τσί­πρα στη Βουλή.

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο