Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλεκτή της Χρυσής Αυγής προβάλλεται από ΜΜΕ ως «διοργανώτρια συγκεντρώσεων γονέων» ενάντια στις μάσκες

Στη ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή έχει θητεύ­σει η προ­βαλ­λό­με­νη από τα ΜΜΕ ως «διορ­γα­νώ­τρια» των δια­μαρ­τυ­ριών ενά­ντια στις μάσκες στα σχο­λεία Μαρία Θεοχαρίδου.

Η συγκε­κρι­μέ­νη που ήταν υπο­ψή­φια βου­λευ­τής στη Β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης με τη συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής το 2019, όπως και με τη δημο­τι­κή παρά­τα­ξη των ναζί το 2014 απο­λαμ­βά­νει την υπερ­προ­βο­λή της από αστι­κά ΜΜΕ, τα οποία μάλι­στα απο­κα­λούν και «κίνη­μα» τις περι­θω­ρια­κές συγκε­ντρώ­σεις στις οποί­ες πρω­το­στα­τεί. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι η Μ. Θεο­χα­ρί­δου, η οποία φαί­νε­ται να έχει προ­σχω­ρή­σει στο μόρ­φω­μα του υπό­δι­κου φασί­στα Κασι­διά­ρη, φιλο­ξε­νή­θη­κε για κάμπο­ση ώρα σε απευ­θεί­ας σύν­δε­ση, σε κεντρι­κή ενη­με­ρω­τι­κή εκπο­μπή του «MEGA». Κι αυτό την ίδια στιγ­μή που συγκε­ντρώ­σεις, δια­μαρ­τυ­ρί­ες και διεκ­δι­κή­σεις του οργα­νω­μέ­νου λαϊ­κού κινή­μα­τος, όπως των υγειο­νο­μι­κών και των εκπαι­δευ­τι­κών, για ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας και ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας του λαού, θάβο­νται συστηματικά.

Προ­κα­λεί πολ­λά ερω­τη­μα­τι­κά το γεγο­νός ότι από τα Μέσα στα οποία φιλο­ξε­νεί­ται τόσο η ίδια η μέχρι πρό­τι­νος (του­λά­χι­στον) χρυ­σαυ­γί­τισ­σα, όσο και άλλοι της ίδιας συνο­μο­τα­ξί­ας απο­κρύ­πτε­ται επι­με­λώς ότι ανή­κουν στον ακρο­δε­ξιό — φασι­στι­κό χώρο. Μάλι­στα, σε ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό που φιλο­ξε­νή­θη­κε η παρα­πά­νω «διορ­γα­νώ­τρια» οι συγκε­ντρώ­σεις ενά­ντια στις μάσκες και τα εμβό­λια παρου­σιά­στη­καν ως «αυθόρ­μη­τες», θυμί­ζο­ντας ανά­λο­γες πρω­το­βου­λί­ες από διά­φο­ρους «αγα­να­κτι­σμέ­νους κατοί­κους», οι οποί­οι ήταν φασι­στοει­δή που απο­λάμ­βα­ναν την κάλυ­ψη από τα ΜΜΕ και το κρά­τος για να χύνουν το δηλη­τή­ριό τους.

Δεν είναι και η πρώ­τη φορά που φασί­στες, εθνι­κι­στές μαζί με άλλους περι­θω­ρια­κούς αξιο­ποιού­νται ως πολύ­τι­μα εργα­λεία για να βγει «λάδι» το ίδιο το σύστη­μα. Η προ­σπά­θεια δηλα­δή να πετα­χτεί εκτός κάδρου η δίκαιη λαϊ­κή διεκ­δί­κη­ση για ένα άλλο σύστη­μα Υγεί­ας, που θα λει­τουρ­γεί με κρι­τή­ριο τις λαϊ­κές ανά­γκες και την προ­στα­σία του πλη­θυ­σμού απέ­να­ντι σε κάθε υγειο­νο­μι­κή κρί­ση όπως η τωρι­νή παν­δη­μία, να εγκλω­βι­στεί η δίκαιη δυσα­ρέ­σκεια και αγα­νά­κτη­ση σε αντι­δρα­στι­κή, σκο­τα­δι­στι­κή κατεύθυνση.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο