Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές Κεντροαριστεράς — β’ γύρος: Η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε σήμε­ρα η δια­δι­κα­σία για την ανά­δει­ξη ηγε­σί­ας του ενιαί­ου φορέα της «κεντρο­α­ρι­στε­ράς» σε μια προ­σπά­θεια να «ξεπλυ­θεί» η παλιά φθαρ­μέ­νη σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία και να δημιουρ­γη­θούν νέες παγί­δες και τα νέα ανα­χώ­μα­τα για τον εγκλω­βι­σμό του λαού.

Με ποσο­στό γύρω στο 60%, ένα­ντι 40% του Νίκου Ανδρου­λά­κη, η Φώφη Γεν­νη­μα­τά είναι η νική­τρια των εκλο­γών για την ηγε­σία του νέου ενιαί­ου φορέα στη προ­ο­δευ­τι­κή παράταξη.

Αυτό έγι­νε γνω­στό πριν από λίγο από τον πρό­ε­δρο της Ανε­ξάρ­τη­της Επι­τρο­πής δια­δι­κα­σιών και Δεο­ντο­λο­γί­ας καθη­γη­τή Νίκος Αλι­βι­ζά­το κι αφο­ρά το 35% των ψήφων.

Όπως ανα­κοί­νω­σε «μπο­ρεί με βεβαιό­τη­τα να ειπω­θεί ότι νική­τρια είναι η κ. Γεν­νη­μα­τά». Πρό­σθε­σε ότι η πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ και επι­κε­φα­λής της ΔΗΣΥ προη­γεί­ται σ΄όλες της Περι­φέ­ρειες της χώρας πλην της Κρή­της, όπου προη­γεί­ται ο Νίκος Ανδρου­λά­κης, ο οποί­ος εμφα­νί­ζει αυξη­μέ­να ποσο­στά και στην Αττική

Βασι­κό ζητού­με­νο από την πλευ­ρά των αστι­κών δυνά­με­ων η δημιουρ­γία ενός τρί­του πόλου, που θα συμ­βά­λει στη στα­θε­ρό­τη­τα του αστι­κού πολι­τι­κού συστήματος.

Βάση των διερ­γα­σιών στο χώρο της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας είναι η ανά­γκη του συστή­μα­τος να υπάρ­ξει ένα σχή­μα που θα μπο­ρεί να συμπρά­ξει είτε με τον ένα πόλο είτε με τον άλλο για το σχη­μα­τι­σμό κυβερνήσεων.

Γι’ αυτό και η εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία είχε την ποι­κι­λό­τρο­πη στή­ρι­ξη των Μέσων Μαζι­κής ενη­μέ­ρω­σης. Χαρα­κτη­ρι­στι­κό της στή­ρι­ξης αυτής της προ­σπά­θειας είναι το γεγο­νός ότι από το πρωί της Κυρια­κής, η μεγά­λη πλειο­ψη­φία των ρεπορ­τάζ στα αστι­κά ΜΜΕ δημιουρ­γούν και πάλι εικό­να «μεγά­λης συμ­με­το­χής», απο­δί­δο­ντας στις και­ρι­κές συν­θή­κες την όποια εμφα­νι­ζό­με­νη μεί­ω­ση σε σχέ­ση με τον α’ γύρο των εκλογών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο