Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ Ανδρουλάκη-Παπανδρέου ενόψει β’ γύρου

Σε πλή­ρη εξέ­λι­ξη είναι η εσω­κομ­μα­τι­κή δια­μά­χη και τα παζά­ρια στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ μετα­ξύ των στρα­το­πέ­δων του Νίκου Ανδρου­λά­κη και του Γιώρ­γου Παπαν­δρέ­ου, ενό­ψει του β’ γύρου των εκλο­γών για την ανά­δει­ξη προ­έ­δρου την προ­σε­χή Κυριακή.

Με επι­στο­λή του προς την Επι­τρο­πή Κατα­στα­τι­κού και Εκλο­γι­κών Δια­δι­κα­σιών (ΕΔΕΚΑΠ), ο κ. Παπαν­δρέ­ου προ­χώ­ρη­σε σε καταγ­γε­λία για ευρή­μα­τα που παρα­πέ­μπουν σε νοθεία στις εσω­κομ­μα­τι­κές κάλ­πες της περα­σμέ­νης Κυρια­κής, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως στις κάλ­πες βρέ­θη­καν περισ­σό­τε­ρα ψηφο­δέλ­τια από τους ανθρώ­πους που δια­πι­στεύ­τη­καν για να ψηφί­σουν. Ζητά δε, «να διε­ρευ­νη­θούν εις βάθος οι εν λόγω καταγ­γε­λί­ες, ώστε εκτός των άλλων να δια­σφα­λι­στεί η δια­δι­κα­σία της Κυριακής».

Ο ίδιος εξα­πέ­λυ­σε επί­θε­ση κατά του Ν. Ανδρου­λά­κη κατη­γο­ρώ­ντας τον ότι «ως γραμ­μα­τέ­ας του ΠΑΣΟΚ, το 2012, είχε απο­δε­χθεί στη συγκυ­βέρ­νη­ση Σαμα­ρά — Βενι­ζέ­λου διο­ρι­σμούς με τη συμ­φω­νία 4–2‑1 καταρ­γώ­ντας ‑στην ουσία- την “μεταρ­ρύθ­μι­ση” του open.gov». Σε άλλη συνέ­ντευ­ξη του σε τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό, ο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γός απο­κά­λε­σε «άκα­πνο» τον αντί­πα­λο του προ­σθέ­το­ντας ότι στη Βου­λή «θα γίνε­ται πάρ­τι» εξαι­τί­ας της απει­ρί­ας του νυν ευρωβουλευτή.

Ανα­φο­ρι­κά με τις κατη­γο­ρί­ες περί διο­ρι­σμών με τη συμ­φω­νία 4–2‑1 ο Ν. Ανδρου­λά­κης απά­ντη­σε πως πρό­κει­ται για fake news, καθώς συμ­φω­νή­θη­κε αυτό από τη συγκυ­βέρ­νη­ση ΝΔ — ΠΑΣΟΚ — ΔΗΜΑΡ το 2012 και ο ίδιος εξε­λέ­γη γραμ­μα­τέ­ας έναν χρό­νο αργό­τε­ρα, το 2013. Σε ότι αφο­ρά το «άκα­πνος», ο κ. Ανδρου­λά­κης είπε πως ότι ο Ανδρέ­ας Παπαν­δρέ­ου στην πρώ­τη δια­κυ­βέρ­νη­ση του ΠΑΣΟΚ έβα­λε δίπλα του ανθρώ­πους «άκα­πνους», χωρίς προη­γού­με­νη εξου­σία και έκα­νε ένα μεγά­λο κίνη­μα και μια παρά­τα­ξη ισχυρή.

Απα­ντώ­ντας στην κρι­τι­κή που δέχε­ται από τον πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γό ανα­φο­ρι­κά με το ότι οι θέσεις του δεν είναι γνω­στές, επε­σή­μα­νε ότι έχει λάβει εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ψήφους πολι­τών. «Αν δεν γνω­ρί­ζουν τις θέσεις μου τότε πάει να πει ότι είμαι μάγος», τόνισε. 

Από την πλευ­ρά του, ο Ανδρ. Λοβέρ­δος που ανα­δεί­χθη­κε στην τρί­τη θέση στον πρώ­το γύρο των εκλο­γών, ανα­κοί­νω­σε ότι στον β’ γύρο θα στη­ρί­ξει την υπο­ψη­φιό­τη­τα του Ν. Ανδρου­λά­κη. Ο ίδιος πάντως δεν παρέ­λει­ψε να αφή­σει αιχ­μές για τους δύο διεκ­δι­κη­τές, λέγο­ντας ότι «ο ένας από τους υπο­ψη­φί­ους έχει δοκι­μα­στεί και οι ελπί­δες που γεν­νά το εγχεί­ρη­μά του είναι συνε­πώς περιο­ρι­σμέ­νες. Ο έτε­ρος υπο­ψή­φιος δεν είναι βου­λευ­τής στο Ελλη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

Οι υπό­λοι­ποι υπο­ψή­φιοι για την ηγε­σία του ΚΙΝΑΛ — Παύ­λος Γερου­λά­νος, Χάρης Καστα­νί­δης και Παύ­λος Χρη­στί­δης — απέ­φυ­γαν να εκδη­λώ­σουν δημό­σια στή­ρι­ξη σε έναν από τους δυο υποψήφιους.

Το βέβαιο είναι ότι οι εργα­ζό­με­νοι, συνο­λι­κά ο λαός δεν έχει τίπο­τα καλό να περι­μέ­νει από τις διερ­γα­σί­ες στο ΠΑΣΟΚ, στον χώρο της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας και γενι­κά στο πολι­τι­κό σύστη­μα, αφού οι όποιες προ­σαρ­μο­γές στο εσω­τε­ρι­κό και μετα­ξύ των αστι­κών κομ­μά­των γίνο­νται σε βάρος του και στο­χεύ­ουν ενά­ντια στα δικά του δικαιώ­μα­τα και τις ανάγκες.

Καταγ­γε­λία Παπαν­δρέ­ου για νοθεία στον πρώ­το γύρο των εκλο­γών στο ΚΙΝΑΛ

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο