Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ: «Γιορτή της δημοκρατίας» το ξεπατίκωμα των διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ…

Σερ­βί­ρο­ντας ως «γιορ­τή δημο­κρα­τί­ας» την δήθεν «αμε­σο­δη­μο­κρα­τι­κή» εκλο­γή αρχη­γού «από τη βάση» που πρώ­τοι εφάρ­μο­σαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ διε­ξά­γο­νται σήμε­ρα οι εκλο­γές για τη θέση του προ­έ­δρου (μονα­δι­κός υπο­ψή­φιος είναι ο Αλ. Τσί­πρας) και νέας Κεντρι­κής Επιτροπής.

Ο προ­πα­γαν­δι­στι­κός μηχα­νι­σμός του ΣΥΡΙΖΑ εντεί­νει την προ­σπά­θεια για να υπάρ­χει αυξη­μέ­νη συμ­με­το­χή, όχι μόνο για να ενι­σχύ­σει τις εκλο­γι­κές αυτα­πά­τες, αλλά και για­τί ανα­πό­φευ­κτα θα υπάρ­χει σύγκρι­ση με την πρό­σφα­τη αντί­στοι­χη δια­δι­κα­σία στο ΠΑΣΟΚ. Άλλω­στε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύ­βει ότι θέλει να κυριαρ­χή­σει στον χώρο της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, ώστε από θέση ισχύ­ος να δια­πραγ­μα­τευ­τεί μετε­κλο­γι­κές συμπρά­ξεις. Έτσι, στις εκλο­γές μπο­ρεί να ψηφί­σει οποιοσ­δή­πο­τε εγγρά­φε­ται ακό­μα και την ώρα της κάλπης!

«Σήμε­ρα είναι μια ιστο­ρι­κή μέρα για τον ΣΥΡΙ­ΖΑ-Προ­ο­δευ­τι­κή Συμ­μα­χία και μια σημα­ντι­κή, μια σπου­δαία μέρα για τη δημο­κρα­τι­κή παρά­τα­ξη του τόπου μας. Θα έλε­γα ότι είναι η Κυρια­κή της δημο­κρα­τί­ας. Μια γιορ­τή συμ­με­το­χής που μπο­ρεί να εμπε­δώ­σει στον τόπο μας, να δυνα­μώ­σει και να εμπε­δώ­σει το μήνυ­μα της πολι­τι­κής αλλα­γής», δήλω­σε ο Αλ. Τσί­πρας, προ­σερ­χό­με­νος να ψηφί­σει στο Περι­στέ­ρι ενώ δεν παρέ­λει­ψε να εμφα­νί­σει ως «πρω­τό­γνω­ρη» αυτή την διαδικασία.

Η «γιορ­τή της δημο­κρα­τί­ας» περι­λαμ­βά­νει αρκε­τά παρα­σκη­νια­κά παζά­ρια, …συντρο­φι­κά «μαχαι­ρώ­μα­τα» και μια μάχη μηχα­νι­σμών που δεν έχει να ζηλέ­ψει τίπο­τα από τις αντί­στοι­χες δια­δι­κα­σί­ες των άλλων αστι­κών κομ­μά­των. Όλες τις προη­γού­με­νες μέρες, στέλ­νο­νταν σωρη­δόν τηλε­φω­νι­κά μηνύ­μα­τα ακό­μη και σε ψηφο­φό­ρους ή στε­λέ­χη άλλων κομ­μά­των που καλού­σαν στις κάλ­πες. Μέχρι και σε στε­λέ­χη του ΚΚΕ στάλ­θη­καν τέτοια μηνύματα!

Η εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία έρχε­ται να συμπλη­ρώ­σει τα εκφυ­λι­στι­κά φαι­νό­με­να του συνε­δρί­ου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έγι­νε πριν από μερι­κές βδο­μά­δες. Εκεί περίσ­σε­ψαν οι «αβρο­φρο­σύ­νες» και οι καταγ­γε­λί­ες για δια­δι­κα­σί­ες «που αρμό­ζουν σε γήπε­δο και όχι σε κομ­μα­τι­κό συνέ­δριο», με περί­που 1.000 συνέ­δρους εξα­φα­νι­σμέ­νους στο τέλος της δια­δι­κα­σί­ας, καταγ­γε­λί­ες από οργα­νώ­σεις του ΣΥΡΙΖΑ για σωρη­δόν εγγρα­φή μελών χωρίς κρι­τή­ρια κ.ά.

Πρό­κει­ται για δια­δι­κα­σί­ες που αν μη τι άλλο επι­βε­βαιώ­νουν πόσο μοιά­ζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα, σε σημείο που ξεπα­τι­κώ­νει τις δια­δι­κα­σί­ες τους, ενώ έρχο­νται να ενι­σχύ­σουν την λει­τουρ­γία του ως «αρχη­γι­κού» κόμ­μα­τος, στα πρό­τυ­πα των άλλων αστι­κών κομμάτων.

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο