Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Ο κόκκινος βράχος της Ικαρίας θα στείλει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ!

Ο κόκ­κι­νος βρά­χος της Ικα­ρί­ας θα στεί­λει ακό­μα πιο ψηλά το ΚΚΕ! Αυτό τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση η ΤΕ Ικα­ρί­ας και Φούρ­νων του ΚΚΕ για τις εκλο­γές στις 25 Ιουνίου. 

Ανα­λυ­τι­κά:

Βρι­σκό­μα­στε λίγες μέρες πριν από τις εκλο­γές στις 25 Ιού­νη, μια μάχη ιδιαί­τε­ρα κρί­σι­μη μετά και το απο­τέ­λε­σμα των προη­γού­με­νων εκλο­γών, αλλά και λόγω των κρί­σι­μων ζητη­μά­των που είναι μπρο­στά μας: νέα πιθα­νή καπι­τα­λι­στι­κή κρί­ση, νέο Σύμ­φω­νο Στα­θε­ρό­τη­τας, 350 αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης, πιθα­νή όξυν­ση του πολέ­μου στην Ουκρα­νία, τα ελλη­νο­τουρ­κι­κά που το παζά­ρι (σε βάρος των λαών) συνεχίζεται.

Τα παρα­πά­νω επι­βε­βαιώ­νουν ότι υπάρ­χουν κίν­δυ­νοι για το λαό: η ακρί­βεια είναι εδώ, το κόστος παρα­γω­γής για τους μικρο­με­σαί­ους αγρό­τες είναι υψη­λό, η φορο­λε­η­λα­σία είναι παρού­σα, οι υπο­δο­μές σε υγεία, παι­δεία, πολι­τι­σμό, αθλη­τι­σμό είναι σε άσχη­μη κατά­στα­ση, εξαγ­γέλ­λο­νται εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες πλει­στη­ρια­σμοί και δια­κο­πές ρεύ­μα­τος, χώρια τον κίν­δυ­νο από μια πιο γενι­κευ­μέ­νη πολε­μι­κή ανα­μέ­τρη­ση, την ώρα που η χώρα μας έχει μετα­τρα­πεί σε ορμη­τή­ριο θανά­του. Για την Ικα­ρία αυτό εκφρά­ζε­ται με τους σοβά­δες που πέφτουν σε σχο­λεία, στις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις σε ΠΦΥ και νοσο­κο­μείο, στην πανά­κρι­βη βεν­ζί­νη, στα πανά­κρι­βα εισι­τή­ρια κλπ.

Ο λαός της Ικα­ρί­ας τοπο­θε­τή­θη­κε στις 21 Μάη πάνω σε αυτά τα ζητή­μα­τα. Ανέ­δει­ξε το ΚΚΕ σε πρώ­τη δύνα­μη δίνο­ντάς του ποσο­στό 35,03% (από 30,23%) με άνο­δο σε ψήφους, κρά­τη­σε χαμη­λά τη ΝΔ (19,43% από 19,22% με μεί­ω­ση ψήφων), βύθι­σε το ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκα­νε καμία αντι­πο­λί­τευ­ση (22,55% από 35,11%) με μεγά­λη μεί­ω­ση ψήφων και κρά­τη­σε βυθι­σμέ­νο το ΠΑΣΟΚ, που ψήφι­σε το 70% των νομο­σχε­δί­ων της ΝΔ (4,84% από 3,82%).

Ο λαός της Ικα­ρί­ας έστει­λε μήνυ­μα για ισχυ­ρή εργα­τι­κή λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, απέ­να­ντι στο κοι­νό πρό­γραμ­μα των ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ αφού και οι τρεις μαζί είχαν πτώ­ση πάνω από 11 μονά­δες και περί­που 600 ψήφους κάτω.

Το ίδιο μήνυ­μα καλού­με το λαό να στεί­λει και τώρα, ακό­μα πιο απο­φα­σι­στι­κά: Πιο δυνα­τό ΚΚΕ- 100% λαϊ­κή, μαχη­τι­κή αντιπολίτευση!

Μόνοι τους και όλοι μας- αυτή είναι η πεί­ρα του λαού

Ο μπλε χάρ­της το βρά­δυ των εκλο­γών της 21ης Μάη είχε ως παρα­φω­νία (για τους αστούς) το κόκ­κι­νο της ελπί­δας της Ικα­ρί­ας. Ο κόκ­κι­νος βρά­χος, όπως είναι γνω­στός, από το αίμα δεκά­δων χιλιά­δων αγω­νι­στών και από τη στή­ρι­ξη στο ΚΚΕ, κρα­τά γερά, σπά­ει τη μονο­χρω­μία, δίνει συμ­βο­λι­κά χτύ­πη­μα στην κοι­νή στρα­τη­γι­κή όλων των άλλων κομμάτων.

Απέ­να­ντι στην επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση αντι­πο­λί­τευ­ση θα είναι μόνο το ΚΚΕ. Το Κόμ­μα που ήταν αντι­πο­λί­τευ­ση στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και την προη­γού­με­νη τετρα­ε­τία. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν συμ­φω­νία στα κρί­σι­μα στρα­τη­γι­κά ζητή­μα­τα με τη ΝΔ (αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα, ταμείο ανά­καμ­ψης, ενερ­γεια­κή απε­λευ­θέ­ρω­ση και πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη, πολι­τι­κή κόστους – οφέ­λους, δεσμεύ­σεις σε ΝΑΤΟ και ΕΕ κλπ), όταν έχουν ψηφί­σει το 50% και 70% αντί­στοι­χα των νόμων της ΝΔ, όταν τα χιλιά­δες μέλη τους όχι μόνο δεν κού­νη­σαν το δαχτυ­λά­κι τους για να γίνει μια κινη­το­ποί­η­ση, αλλά συχνά τις σαμπό­τα­ραν, είναι φανε­ρό ότι αυτές οι δυνά­μεις είναι εχθρι­κές στα εργα­τι­κά λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Άλλω­στε μην ξεχνά­με, λίγες βδο­μά­δες πριν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συζη­τού­σαν επί­ση­μα για πιθα­νή συγκυ­βέρ­νη­ση με τη ΝΔ, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το Μητσο­τά­κη, το δε ΠΑΣΟΚ, πιο διαλ­λα­κτι­κό (sic) χωρίς να είναι πρω­θυ­πουρ­γός ο Μητσοτάκης.

Το κεφά­λαιο και τα κόμ­μα­τά του έχουν ταξι­κό κρι­τή­ριο και ξέρουν ότι αντι­πο­λί­τευ­ση είναι το ΚΚΕ που στέ­κε­ται απέ­να­ντι συνο­λι­κά στο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα. Το εφιαλ­τι­κό σενά­ριο για αυτούς θα είναι το βρά­δυ των εκλο­γών να είναι ακό­μα πιο δυνα­τό το ΚΚΕ. Ε λοι­πόν όλοι στη μάχη για να κάνου­με τους εφιάλ­τες τους πραγματικότητα!

Για­τί δυνα­τό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη

Πιο δυνα­τό ΚΚΕ σημαί­νει πιο δυνα­τή την ελπί­δα απέ­να­ντι στην απο­γο­ή­τευ­ση, τη μοι­ρο­λα­τρία, το συμ­βι­βα­σμό ότι δεν αλλά­ζει τίπο­τα, ότι η αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση είναι παντοδύναμη.

Πιο δυνα­τό ΚΚΕ σημαί­νει ότι πιο πολ­λές δυνά­μεις δε θα χάσουν χρό­νο στην οργά­νω­ση της πάλης. Άλλω­στε τα προ­βλή­μα­τα είναι εδώ. Μόνο στη χθε­σι­νή ειδη­σε­ο­γρα­φία (30 Μάη 2023) υπήρ­χαν η απερ­γία στη Ζώνη που ακό­μα ένας εργά­της σκο­τώ­θη­κε και 2 τραυ­μα­τί­στη­καν στο βωμό του κέρ­δους, ενώ απο­τρά­πη­κε μια έξω­ση σε ένα μικρό επαγγελματία.

Πιο δυνα­τό ΚΚΕ στη βου­λή σημαί­νει πιο δυνα­τή φωνή των εργα­ζό­με­νων, του λαού, της νεο­λαί­ας στη βου­λή, ότι θα χαλά­ει η σού­πα της συναί­νε­σης, ότι πιο πολ­λοί βου­λευ­τές θα είναι στους χώρους δου­λειάς και τις λαϊ­κές περιο­χές για να οργα­νώ­νε­ται η μάχη. Για να το κάνου­με και καλύ­τε­ρα εικό­να, πιο πολ­λοί βου­λευ­τές του ΚΚΕ θα σήμαι­νε πιο άδεια βου­λή όταν μιλού­σαν εκεί οι ναζί των Αζόφ, που τα άλλα κόμ­μα­τα χειροκροτούσαν.

Πιο δυνα­τό ΚΚΕ στην Ικα­ρία σημαί­νει κυνή­γι των πιθα­νο­τή­των για να αλλά­ξει η κατά­τα­ξη των κομ­μά­των στο νομό, αλλά και να εκλε­γεί βου­λευ­τής από το νομό μας. Με το νέο εκλο­γι­κό νόμο οι δυο βου­λευ­τές του ΚΚΕ με κατα­γω­γή από το νομό μας (Πέρ­ρος και Ρίτσου) δεν έχουν σίγου­ρη την εκλο­γή. Επο­μέ­νως να πάμε ακό­μα πιο ψηλά!

Η επό­με­νη μέρα θα είναι δύσκο­λη. Το ποσο­στό του ΚΚΕ στις 21 Μάη είναι ένα βήμα, που πρέ­πει να εδραιω­θεί και να γενι­κευ­τεί. Να μην σκορ­πί­σουν οι ψήφοι στο ΚΚΕ, να μην υπάρ­ξει απο­χή, το 7,23% να απο­δει­χτεί η βάση για να πάμε ακό­μα πιο ψηλά, αυτό το απο­τέ­λε­σμα θα πονέ­σει το κεφά­λαιο, αυτό θα είναι ωφέ­λι­μο για το λαό.

Τα κόμ­μα­τα “διάτ­το­ντες αστέ­ρες” που εμφα­νί­ζο­νται δεν μπο­ρούν να παί­ξουν αυτό το ρόλο, ούτε κόβουν την αυτο­δυ­να­μία της ΝΔ. Στε­λέ­χη τους σε αρκε­τές περι­πτώ­σεις είχαν θέση ευθύ­νης σε αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις, έβα­λαν πλά­τη στην υλο­ποί­η­ση αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών. Τέτοια κόμ­μα­τα στή­ρι­ξαν τις κυβερ­νη­τι­κές πολι­τι­κές όπο­τε χρειά­στη­κε, θυμη­θεί­τε το Ποτά­μι, τη ΔΗΜΑΡ, το ΛΑΟΣ, τους ΑΝΕΛ κλπ.

Χώρια που αντι­πο­λί­τευ­ση μόνο “από τα πάνω”, με τα λόγια στη βου­λή δε γίνε­ται. Στή­ριγ­μα είναι το ΚΚΕ που έχει δύνα­μη μες στις εργα­τι­κές λαϊ­κές μάζες. Που οι δυνά­μεις του είναι δεύ­τε­ρες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, πρώ­τες σε ομο­σπον­δί­ες και ΕΚ, πρώ­τες στα ΑΕΙ, που ο λαός τις έχει δει όλα αυτά τα χρό­νια να παλεύ­ουν για κάθε μικρό και μεγά­λο ζήτη­μα. Το ΚΚΕ εγγυά­ται αντι­πο­λί­τευ­ση με οργά­νω­ση της πάλης στους χώρους δου­λειάς και τις γει­το­νιές, πιο μεγά­λο ποσο­στό του ΚΚΕ θα συμ­βά­λει σε αυτό το δρόμο.

Άλλω­στε ο νόμος Χατζη­δά­κη πάει στα σκου­πί­δια, και σπά­ει η αυτο­δυ­να­μία των ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, στις εργα­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις. Η “αυτο­δυ­να­μία” του πλαι­σί­ου που βγά­ζει τα σπί­τια του κόσμου στο σφυ­ρί, σπά­ει από τις λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και την αλλη­λεγ­γύη. Και πολ­λά άλλα παρα­δείγ­μα­τα. Αυτή είναι η πεί­ρα μας και δεν την ξεχνάμε.

Ούτε μέρα χαμένη

Όλοι στη μάχη. Να μη χαθεί ψήφος που μπο­ρεί να πάει στο ΚΚΕ, ακό­μα και αν κάποιος έχει επι­φυ­λά­ξεις για θέσεις του ΚΚΕ. Οι στιγ­μές είναι κρί­σι­μες. Η λαϊ­κή πάλη είναι ο φόβος τους και το ΚΚΕ αυτή υπη­ρε­τεί και θα υπηρετήσει.

Συζη­τά­με με όλο τον κόσμο, τον καλού­με να στη­ρί­ξει το ΚΚΕ, να διευ­ρύ­νει το βήμα που έγι­νε στις 21 Μάη.

Γυρ­νά­με όλα τα χωριά και τους χώρους δου­λειάς, οργα­νώ­νου­με συζη­τή­σεις παντού.

Παίρ­νου­με όλα τα μέτρα για τους ετε­ρο­δη­μό­τες για να ψηφίσουν.

Είμα­στε αισιό­δο­ξοι, με ακό­μα πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ θα τους παγώ­σου­με τα χαμόγελα!

ΥΓ. Λίγες μέρες πριν τις εκλο­γές ο Τσί­πρας ξέπλυ­νε τους φασί­στες της Χρυ­σής Αυγής χαρα­κτη­ρί­ζο­ντάς τους παρα­συρ­μέ­νους. Λίγες μέρες μετά τις εκλο­γές διό­ρι­σε υπεύ­θυ­νο προ­ε­κλο­γι­κής καμπά­νιας αυτόν που ξεπλέ­νει τους προ­γό­νους των Χρυ­σαυ­γι­τών, τα Τάγ­μα­τα Ασφα­λεί­ας. Πρό­κει­ται για τον πασί­γνω­στο αντι­κομ­μου­νι­στή (σύμ­φω­να και με τον ίδιο) Μαραν­τζί­δη. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο