Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογικές νίκες της Κούβας σε Οργανισμούς του ΟΗΕ παρά τις αντίθετες πιέσεις των ΗΠΑ

Μεγά­λες επι­τυ­χί­ες της Κού­βας με την εκλο­γή αντι­προ­σώ­πων της σε Οργα­νι­σμούς του ΟΗΕ παρά τις αντί­θε­τες πιέ­σεις των ΗΠΑ.

-Γιού­νι­σεφ: Η Κού­βα είναι η μόνη χώρα στην Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή χωρίς υπο­σι­τι­ζό­με­να παιδιά. 

Με 50 ψήφους στους 54 εκλέ­χθη­κε η Κού­βα στο Συμ­βού­λιο κοι­νω­νι­κών και οικο­νο­μι­κών υπο­θέ­σε­ων, στην Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της Γιού­νι­σεφ,  στην Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή του Προ­γράμ­μα­τος του Οργα­νι­σμού Τρο­φί­μων του ΟΗΕ καθώς και στο Συμ­βού­λιο κοι­νω­νι­κής ανάπτυξης.

“Οι προ­σπά­θειες των ΗΠΑ να μειώ­σουν την υπο­στή­ρι­ξη των Κου­βα­νών υπο­ψη­φί­ων απέ­τυ­χε. Το γεγο­νός ότι ψηφί­στη­καν οι υπο­ψή­φιοι με 50 στους 54 παρό­ντες παρά τις πιέ­σεις των ΗΠΑ απο­δει­κνύ­ει το διε­θνές μας κύρος” δήλω­σε η διπλω­μά­της της Κού­βας στον ΟΗΕ Ana Silvia Rodríguez στην Juventud Rebelde” Είναι μία ανα­γνώ­ρι­ση της Κού­βας” δήλω­σε και ο Κου­βα­νός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Bruno Rodríguez.

Η Κού­βα έχει ανα­πτύ­ξει στε­νή συνερ­γα­σία με την Γιού­νι­σεφ, οργα­νι­σμό που επί σει­ρά ετών πιστο­ποιεί πως η Κού­βα είναι η μόνη χώρα στην Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή χωρίς υπο­σι­τι­ζό­με­να παι­διά. Τα στοι­χεία της Γιού­νι­σεφ μιλούν για 146 εκα­τομ­μύ­ρια υπο­σι­τι­ζό­με­να παι­διά στον κόσμο.


Εν μέσω οικο­νο­μι­κού, εμπο­ρι­κού και επεν­δυ­τι­κού εμπάρ­γκο που επι­βάλ­λουν οι ΗΠΑ εδώ και πάνω από μισό αιώ­να ανα­γνω­ρί­ζει το Συμ­βού­λιο τρο­φί­μων και γεωρ­γί­ας FAO τις επι­τυ­χί­ες της Κού­βας στον αγώ­να ενά­ντια στον υπο­σι­τι­σμό. Ακό­μη ανα­γνω­ρί­ζει ότι η γνη­σιό­τη­τα και η πιστο­ποι­η­μέ­νη ασφά­λεια των τρο­φί­μων στην Κού­βα βρί­σκε­ται μόνι­μα στην ημε­ρή­σια διά­τα­ξη της Κου­βα­νι­κής κυβέρνησης. 

Οι νίκες της Κού­βας στον ΟΗΕ απο­δει­κνύ­ουν και την “μονα­ξιά” των ΗΠΑ στις άδι­κες και απάν­θρω­πες κυρώ­σεις ενα­ντί­ον του κου­βα­νέ­ζι­κου λαού και των ιδιαί­τε­ρα των παι­διών του.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο