Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκπαιδευτικοί: Απάντησαν με μαζική αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία του υπουργείου Παιδείας

Απί­στευ­τες μεθο­δεύ­σεις στις ηλε­κτρο­νι­κές εκλο­γές — παρω­δία που επι­χεί­ρη­σε να επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση στους εκπαι­δευ­τι­κούς, για την ανά­δει­ξη των αντι­προ­σώ­πων τους στα Υπη­ρε­σια­κά Συμ­βού­λια, καταγ­γέλ­λει η «Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Εκπαιδευτικών».

Όπως σημειώ­νει: «μετά το στρα­πά­τσο που τους επι­φύ­λασ­σαν οι συνά­δελ­φοι και την τερά­στια απο­χή, Κερα­μέ­ως και κολα­ού­ζοι τρέ­χουν τώρα και δε φτά­νουν! Η παρά­τα­ξη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αίτη­ση για επα­να­πο­στο­λή των link στους συνα­δέλ­φους(!) και η Κερα­μέ­ως την ικα­νο­ποιεί και δίνει εντο­λή στις Διευ­θύν­σεις για παρά­τα­ση της εκλο­γι­κής δια­δι­κα­σί­ας! Απί­στευ­το όργιο νοθεί­ας που θα ζήλευαν και οι εκλο­γές του ’61»!

Θυμί­ζου­με ότι πολ­λές δεκά­δες ΕΛΜΕ και Σύλ­λο­γοι Εκπαι­δευ­τι­κών Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης καλού­σαν σε απο­χή από τις σημε­ρι­νές εκλο­γές και η συμ­με­το­χή σε πολ­λές περιο­χές όπου δόθη­καν στοι­χεία ήταν πράγ­μα­τι σε πολύ χαμη­λά επί­πε­δα. Παράλ­λη­λα, υπήρ­ξαν καταγ­γε­λί­ες εκπαι­δευ­τι­κών σωμα­τεί­ων για αδια­φα­νείς δια­δι­κα­σί­ες, που δεν επι­τρά­πη­κε σε εκλεγ­μέ­νους εκπρο­σώ­πους σωμα­τεί­ων να ελέγ­ξουν την εγκυ­ρό­τη­τά τους.

Μαζική αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές — παρωδία κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας

Μαζι­κά γυρί­ζουν την πλά­τη οι εκπαι­δευ­τι­κοί, για άλλη μια φορά, στην επι­λο­γή του υπ. Παι­δεί­ας και της κυβέρ­νη­σης να επι­βά­λουν με αυταρ­χι­κό τρό­πο τις ηλε­κτρο­νι­κές εκλο­γές για την εκλο­γή των αιρε­τών εκπρο­σώ­πων των εκπαι­δευ­τι­κών στα Υπη­ρε­σια­κά Συμ­βού­λια. Το ρεύ­μα της μαζι­κής απο­χής απο­τε­λεί ένα σημα­ντι­κό μήνυ­μα και προς τις πολι­τι­κές και συν­δι­κα­λι­στι­κές δυνά­μεις που επέ­λε­ξαν να γυρί­σουν την πλά­τη στους εργα­ζό­με­νους και να ταυ­τι­στούν με την υπουρ­γό Παι­δεί­ας και την κυβέρνηση.

Συνο­λι­κά ο κλά­δος των εκπαι­δευ­τι­κών δίνει μια ακό­μα ηχη­ρή απά­ντη­ση στην κυβέρ­νη­ση. Με τη μαζι­κή απο­χή από τις ψευ­το­ε­κλο­γές του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας απορ­ρί­πτει την αντιεκ­παι­δευ­τι­κή πολι­τι­κή, στέλ­νει ένα μήνυ­μα αντί­στα­σης και ελπί­δας για τη συνέχεια.

Όπως καταγ­γέλ­λουν μια σει­ρά Σύλ­λο­γοι και ΕΛΜΕ δεν λεί­πουν και οι κωμι­κο­τρα­γι­κές κατα­στά­σεις στη δια­δι­κα­σία ως συνέ­χεια των απει­λών και των εκβια­σμών που έχουν εξα­πο­λύ­σει όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα διοί­κη­ση και υπο­ψή­φιοι παρα­τά­ξε­ων που επέ­λε­ξαν να στη­ρί­ξουν τις επι­λο­γές της υπουρ­γού Παι­δεί­ας για αυτή την απα­ρά­δε­κτη εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία που δε δια­σφα­λί­ζει το αδιά­βλη­το και τη μυστι­κό­τη­τα της ψήφου. Έτσι από το πρωί διά­φο­ρες Διευ­θύν­σεις σε όλη τη χώρα ήταν κλει­στές, οι εφο­ρευ­τι­κές επι­τρο­πές δεν ήταν στη θέση τους αλλά στα σπί­τια τους(!), ενώ στην Α’ Αθή­νας απα­γο­ρευό­ταν η είσο­δος στους εκπρο­σώ­πους των ΕΛΜΕ και των Συλ­λό­γων Π.Ε. από την αστυ­νο­μία και τους security! Μια σει­ρά διευ­θύν­σεις αρνού­νται να δώσουν στοι­χεία για τη συμ­με­το­χή ενι­σχύ­ο­ντας τις υπό­νοιες για εκλογομαγειρέματα.

Συγκε­κρι­μέ­να, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφα­λο­νιάς — Ιθά­κης καταγ­γέλ­λει ότι πήγε το πρωί στα γρα­φεία της Διεύ­θυν­σης Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης να αιτη­θεί μια σει­ρά στοι­χεία για τον έλεγ­χο της εγκυ­ρό­τη­τας της δια­δι­κα­σί­ας, αλλά βρή­κε τα γρα­φεία κλει­στά! Σε επι­κοι­νω­νία με τον προϊ­στά­με­νο εκεί­νος αρνή­θη­κε να απα­ντή­σει πού βρί­σκε­ται η εφο­ρευ­τι­κή επι­τρο­πή και ποιοι την αποτελούν.

Αντί­στοι­χα, το ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ­σα­λο­νί­κης καταγ­γέλ­λει «τους Διευ­θυ­ντές Εκπαί­δευ­σης Ανα­το­λι­κής και Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης που διε­ξά­γουν τις ηλε­κτρο­νι­κές με κλει­δω­μέ­νες πόρ­τες και τους εκλεγ­μέ­νους εκπρο­σώ­πους των ΕΛΜΕ, απο­κλει­σμέ­νους από κάθε πλη­ρο­φο­ρία. Αλή­θεια, τι φοβού­νται και δεν επι­τρέ­πουν στους εκπαι­δευ­τι­κούς να παρα­κο­λου­θή­σουν τη ροή των απο­τε­λε­σμά­των, να έχουν πρό­σβα­ση στους εκλο­γι­κούς κατα­λό­γους και στα απο­τε­λέ­σμα­τα; Απαι­τού­με τώρα να ανοί­ξουν οι πόρ­τες και να ενη­με­ρω­θούν οι εκπαι­δευ­τι­κοί για τη ροή της δια­δι­κα­σί­ας. Ζητά­με να έχου­με πρό­σβα­ση στα πρα­κτι­κά της εφο­ρευ­τι­κής, στους κατα­λό­γους και τη λίστα ψηφι­σά­ντων. Καμιά δια­δι­κα­σία με κλει­στές πόρ­τες. Δε θα δεχτού­με εκλο­γές βίας και νοθεί­ας», τονί­ζει η ΕΛΜΕ.

Αλλά και στην Αθή­να, το ΔΣ του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώ­τη» καταγ­γέλ­λει ότι ο Διευ­θυ­ντής της ΔΠΕ Α’ Αθή­νας δεν απα­ντά­ει στους εκπρο­σώ­πους των σωμα­τεί­ων, ενώ «εκπρό­σω­ποι Συλ­λό­γων Α’ Αθή­νας πήγαν στη Διεύ­θυν­ση και ζήτη­σαν να μπουν για να ελέγ­ξουν επί τόπου τη δια­δι­κα­σία, αλλά βρή­καν την πόρ­τα κλει­στή και τον αστυ­νο­μι­κό να απα­ντά­ει, αφού ανέ­βη­κε να ρωτή­σει, ότι ο Διευ­θυ­ντής Εκπαί­δευ­σης δεν είναι μέσα και δεν μπο­ρεί­τε να μπείτε!

ΕΛΜΕ και Σύλ­λο­γοι τονί­ζουν ότι το υπουρ­γείο και η διοί­κη­ση της εκπαί­δευ­σης απώ­λε­σαν και το τελευ­ταίο «φύλ­λο συκής» στην κατά­πτυ­στη αυτή δια­δι­κα­σία που υπο­θη­κεύ­ει όχι μόνο την εκπρο­σώ­πη­ση των εκπαι­δευ­τι­κών στα Υπη­ρε­σια­κά Συμ­βού­λια, αλλά κάθε ίχνος δημο­κρα­τι­κής, δια­φα­νούς και αμε­ρό­λη­πτης ψηφο­φο­ρί­ας. Καλούν τους συνα­δέλ­φους τους να μη νομι­μο­ποι­ή­σουν αυτή την απα­ρά­δε­κτη δια­δι­κα­σία και να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα για όσους με τη συμ­με­το­χή τους σε αυτές τις εκλο­γές-παρω­δία τη στηρίζουν.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο