Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΚΠΑ: «Αναρχικοί» βεβήλωσαν γκράφιτι αφιερωμένο στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών!

«Η πάλη ενά­ντια στον φασι­σμό ξεκι­νά­ει με την πάλη ενά­ντια στον μπολ­σε­βι­κι­σμό»(!!!). Με το παρα­πά­νω σύν­θη­μα που θα ζήλευαν όλα τα ακρο­δε­ξιά κατα­κά­θια και οι φασί­στες, «γνω­στοί — άγνω­στοι» λέρω­σαν γκρά­φι­τι που είχαν φιλο­τε­χνή­σει μέλη της ΚΝΕ στη Φοι­τη­τι­κή Εστία του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών, με το οποίο τιμού­σαν τη συμπλή­ρω­ση 75 χρό­νων από την Αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη των λαών. Μάλι­στα οι δρά­στες επέ­λε­ξαν να υπο­γρά­ψουν με το σήμα των αναρχικών.

Η Περι­φε­ρεια­κή Οργά­νω­ση Σπου­δά­ζου­σας Αθή­νας της ΚΝΕ καταγ­γέλ­λο­ντας την βεβή­λω­ση αναφέρει:

«Είναι να απο­ρεί κανείς: Έχουν κατα­λά­βει τι βεβή­λω­σαν; Ένα γκρά­φι­τι αφιε­ρω­μέ­νο στην τιτά­νια προ­σπά­θεια του Κόκ­κι­νου Στρα­τού, του σοβιε­τι­κού λαού και των αντι­στα­σια­κών κινη­μά­των σε όλη την Ευρώ­πη για να τσα­κι­στεί ο φασι­σμός! Ένα γκρά­φι­τι που απει­κο­νί­ζει την κόκ­κι­νη σημαία με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο να κυμα­τί­ζει πάνω στο Ράιχ­σταγκ! Μια εικό­να — σύμ­βο­λο που στοι­χειώ­νει τους φασί­στες (και όχι μόνο όπως απο­δεί­χθη­κε) σε όλο τον πλανήτη!

Αυτοί οι “γνω­στοί — άγνω­στοι”, παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από Άδω­νη και Μπο­γδά­νο, επα­να­φέ­ρουν τη θεω­ρία των 2 άκρων, την επί­ση­μη ιδε­ο­λο­γία της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, με την οποία εξι­σώ­νε­ται η πιο απάν­θρω­πη ιδε­ο­λο­γία που γνώ­ρι­σε ποτέ η ανθρω­πό­τη­τα, ο φασι­σμός — ναζι­σμός, με τον κομ­μου­νι­σμό, που δια­τρα­νώ­νει την κατάρ­γη­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης ανθρώ­που από άνθρωπο!

Σε μια περί­ο­δο που τα αδιέ­ξο­δα του καπι­τα­λι­σμού είναι πιο έντο­να από ποτέ, που φου­ντώ­νει η συζή­τη­ση μετα­ξύ των φοι­τη­τών για το ποια είναι η διέ­ξο­δος από την κατά­στα­ση που ζού­με, σε μια περί­ο­δο μαζι­κών φοι­τη­τι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων αυτές οι ομά­δες προ­σφέ­ρουν για άλλη μια φορά υπη­ρε­σί­ες στο σημε­ρι­νό σύστη­μα. Τους κάνου­με ξεκά­θα­ρο: Η φωνή των κομ­μου­νι­στών ούτε “σβή­νει”, ούτε “λερώ­νε­ται”, το δε γκρά­φι­τι θα απο­κα­τα­στα­θεί σύντομα.

Ό,τι και να κάνουν συνε­χώς θα πλη­θαί­νουν οι φωνές στους φοι­τη­τές που φωνά­ζουν: “Το μέλ­λον μας δεν είναι ο καπι­τα­λι­σμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός”!».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο