Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκτεταμένη Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική — Βρέθηκε οπλοστάσιο — Τρεις συλλήψεις

Η εκτε­τα­μέ­νη επι­χεί­ρη­ση της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής Υπη­ρε­σί­ας στην Αττι­κή, η οποία βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη από χθες από το μεση­μέ­ρι με έρευ­νες σε πολ­λά σπί­τια και σει­ρά προ­σα­γω­γών, είχε ως απο­τέ­λε­σμα την σύλ­λη­ψη τριών ατό­μων ‑ένας ακό­μη κατα­ζη­τεί­ται- και τον εντο­πι­σμό μεγά­λου οπλο­στα­σί­ου. Οι συλ­λη­φθέ­ντες και ο κατα­ζη­τού­με­νος, σύμ­φω­να με την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή είναι μέλη της Οργά­νω­σης «Επα­να­στα­τι­κή Αυτοάμυνα».

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από την ΕΛ.ΑΣ, οι βαλ­λι­στι­κές έρευ­νες στα όπλα, που βρέ­θη­καν σε σπί­τι στην οδό 17ης Νοέμ­βρη στον Χολαρ­γό, έδει­ξαν ότι ένα από τα καλάσ­νι­κοφ έχει χρη­σι­μο­ποι­η­θεί στις επι­θέ­σεις που έχει πραγ­μα­το­ποι­ή­σει η οργά­νω­ση και για τις οποί­ες έχει ανα­λά­βει την ευθύνη.

Ειδι­κό­τε­ρα, η «Επα­να­στα­τι­κή Αυτο­ά­μυ­να» έχει ανα­λά­βει την ευθύ­νη για δύο επι­θέ­σεις με καλάσ­νι­κοφ ενα­ντί­ον αστυ­νο­μι­κών των ΜΑΤ στα γρα­φεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαρι­λά­ου Τρι­κού­πη, (25–5‑2014 και 10–1‑2017) και μία στην πρε­σβεία του Μεξι­κού στο Κολω­νά­κι, (31–8‑2016), καθώς και για την επί­θε­ση με χει­ρο­βομ­βί­δα στην γαλ­λι­κή πρε­σβεία, στην οδό Βασ. Σοφί­ας (10–11-2016), όπου είχε τραυ­μα­τι­στεί και ένας αστυ­νο­μι­κός. Το ίδιο όπλο προ­έ­κυ­ψε ότι χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε και στη ληστεία που έγι­νε σε κατά­στη­μα του ΟΠΑΠ, στις 21/10/2019, στον Χολαργό.

Μέχρι στιγ­μής έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 13 κατ’ οίκον έρευ­νες, έχουν προ­σα­χθεί συνο­λι­κά 15 άτο­μα στην Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία, όπου εξε­τά­ζο­νται, ενώ έχουν συλ­λη­φθεί μέχρι στιγ­μής δύο άντρες, ηλι­κί­ας 41 και 45 ετών, οι οποί­οι κατη­γο­ρού­νται για τρο­μο­κρα­τι­κές πρά­ξεις, κατο­χή εκρη­κτι­κών, παρά­βα­ση του Νόμου περί όπλων και πλα­στο­γρα­φία. Για τις ίδιες ενέρ­γειες κατη­γο­ρεί­ται και τρί­τος ημε­δα­πός άντρας, ηλι­κί­ας 46 ετών, σε βάρος του οποί­ου έχει εκδο­θεί ένταλ­μα σύλ­λη­ψης. Επι­πλέ­ον, έχει συλ­λη­φθεί και μία 39χρονη ημε­δα­πή γυναί­κα, η οποία κατη­γο­ρεί­ται για παρά­βα­ση του νόμου περί όπλων.

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από το Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ μετά από συστη­μα­τι­κή έρευ­να, δια­κρι­βώ­θη­κε από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία η εμπλο­κή τους στη ληστεία που έγι­νε τις βρα­δι­νές ώρες της 21ης Οκτω­βρί­ου 2019, σε κατά­στη­μα ψυχα­γω­γι­κών — τεχνι­κών παι­γνί­ων στον Χολαρ­γό και εκδό­θη­καν σε βάρος τους εντάλ­μα­τα σύλληψης.

Ο 41χρονος είχε συλ­λη­φθεί το 2010 από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία, κατη­γο­ρού­με­νος για έντα­ξη και συμ­με­το­χή στην τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση «Επα­να­στα­τι­κός Αγώ­νας», υπό­θε­ση για την οποία κατα­δι­κά­στη­κε σε ποι­νή κάθειρ­ξης και απο­φυ­λα­κί­στη­κε, στις 12 Φεβρουα­ρί­ου 2018, υπό τον όρο ανά­κλη­σης του υπο­λοί­που της ποι­νής (τρία έτη, έξι μήνες και είκο­σι 26 ημέ­ρες). Σε περί­πτω­ση που υπο­πέ­σει μέσα σε πέντε έτη από την απο­φυ­λά­κι­σή του σε νέα αξιό­ποι­νη πρά­ξη από δόλο και κατα­δι­κα­στεί αμε­τά­κλη­τα οπο­τε­δή­πο­τε σε ποι­νή στε­ρη­τι­κή της ελευ­θε­ρί­ας μεγα­λύ­τε­ρη των δύο ετών, θα εκτί­σει αθροι­στι­κά το υπό­λοι­πο της ποι­νής του. Η απο­φυ­λά­κι­ση του έγι­νε κατ’ εφαρ­μο­γή του «νόμου Παρα­σκευό­που­λου», άρθρο 43 του Ν. 4489/2017, ο οποί­ος, με τρο­πο­λο­γία, είχε λάβει παρά­τα­ση ισχύ­ος ενός έτους έως τις 28/08/2019.

Μέχρι στιγ­μής στις διε­νερ­γη­θεί­σες κατ’ οίκον έρευ­νες έχουν βρε­θεί και κατα­σχε­θεί, μετα­ξύ άλλων:

1. Πέντε πολε­μι­κά τυφέ­κια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα υποπολυβόλο

3. Δύο τεμά­χια ζελατινοδυναμίτιδα

9. Δύο πυρο­βό­λα πιστόλια

11. Τέσ­σε­ρις χει­ρο­βομ­βί­δες δακρυ­γό­νου CS

12. Έξι κοι­νοί πυροκροτητές

13. Εννέα ηλε­κτρι­κοί πυροκροτητές

14. Δύο αυτο­σχέ­διοι ηλε­κτρι­κοί πυροκροτητές

15. Ένα τεμά­χιο εκρη­κτι­κής ύλης (πιθα­νόν TNT)

16. Δύο φυσίγ­για εκρη­κτι­κής ύλης, πιθα­νόν ζελατινοδυναμίτιδα

17. Τρεις πυρο­δο­τι­κοί μηχα­νι­σμοί χειροβομβίδας

18. Τρία σώμα­τα χειροβομβίδας

Τα κατα­σχε­θέ­ντα θα απο­στα­λούν στη Διεύ­θυν­ση Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών για εργα­στη­ρια­κές εξετάσεις.

Οι έρευ­νες συνεχίζονται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο