Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης – Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Μετά από πολύ­ω­ρη κοι­νή συνε­δρί­α­ση, με την συμ­με­το­χή του προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέ­ξη Τσί­πρα, το Εκτε­λε­στι­κό γρα­φείο και η Επι­τρο­πή Πολι­τι­κού Σχε­δια­σμού του κόμ­μα­τος απο­φά­σι­σαν ομό­φω­να «να ειση­γη­θούν στην Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία τη μη συμ­με­το­χή του συντρό­φου Παύ­λου Πολά­κη στα ψηφο­δέλ­τια του κόμ­μα­τος ενό­ψει της επό­με­νης κρί­σι­μης αναμέτρησης».

Η Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία θα συνε­δριά­σει την Πέμ­πτη για να επι­κυ­ρώ­σει την από­φα­ση. Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του γρα­φεί­ου Τύπου «η από­φα­ση του προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παρα­πεμ­φθεί ο σύντρο­φος Παύ­λος Πολά­κης, μετά την κρί­ση που προ­κά­λε­σαν οι πρό­σφα­τες αναρ­τή­σεις του σε μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, στην Επι­τρο­πή Δεο­ντο­λο­γί­ας ήταν ορθή και επι­βε­βλη­μέ­νη. Θα κρι­θεί από αυτή, με ηρε­μία, ψυχραι­μία και δικαιο­σύ­νη, όπως αρμό­ζει σε ένα δημο­κρα­τι­κό κόμ­μα, που διέ­πε­ται από κανό­νες και αρχές».

Δίνο­ντας το σκε­πτι­κό της από­φα­σης η ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρει: «Προ­τε­ραιό­τη­τα όλων των στε­λε­χών του κόμ­μα­τος πριν τη κρί­σι­μη μάχη, είναι να προ­στα­τεύ­σου­με το κόμ­μα από τη τοξι­κό­τη­τα και τη δια­στρέ­βλω­ση του αντι­πά­λου. Προ­τε­ραιό­τη­τα όλων των στε­λε­χών του κόμ­μα­τος είναι η μάχη και η νίκη στην επό­με­νη εκλο­γι­κή ανα­μέ­τρη­ση. Η νίκη όμως απαι­τεί από όλους όσους δίνου­με τη μάχη στη πρώ­τη γραμ­μή, πολι­τι­κή εμπι­στο­σύ­νη και ενό­τη­τα. Απαι­τεί καθα­ρές δια­τυ­πώ­σεις και καθα­ρές θέσεις. Τις συλ­λο­γι­κές θέσεις. Απαι­τεί να βάζου­με το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαι­τεί να μη δίνου­με τις κρί­σι­μες ώρες δικαιώ­μα­τα αντί­πα­λο. Στη συλ­λο­γι­κή μας λει­τουρ­γία δεν νοού­νται τελε­σί­γρα­φα. Δε νοεί­ται η αμφι­σβή­τη­ση της συλ­λο­γι­κής μας θέλη­σης να συγκρου­στού­με με τους παρα­κρα­τι­κούς μηχα­νι­σμούς και την πολι­τι­κή λεη­λα­σί­ας της κοι­νω­νί­ας που εφαρ­μό­ζει το καθε­στώ­τος Μητσοτάκη».

Τέλος η ανα­κοί­νω­ση υπο­γραμ­μί­ζει: «Συλ­λο­γι­κά θα στα­θού­με απέ­να­ντι σε οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια εισαγ­γε­λι­κής παρέμ­βα­σης και ποι­νι­κο­ποί­η­σης των πολι­τι­κών από­ψε­ων, όσο και αν δια­φω­νεί κανείς μαζί τους».

Ο Μέγας Ιερο­ε­ξε­τα­στής, Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο