Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Εκ προφανούς παραδρομής» η κλήση Πολάκη σε ανωμοτί κατάθεση μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη

«Εκ προ­φα­νούς παρα­δρο­μής» στάλ­θη­κε η κλή­ση σε ανω­μο­τί κατά­θε­ση στον Παύ­λο Πολά­κη ανα­φέ­ρει δελ­τίο Τύπου, το οποίο υπο­γρά­φει η Προϊ­στα­μέ­νη της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών, Σωτη­ρία Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου για το θέμα που προ­έ­κυ­ψε μετά από τη μήνυ­ση που κατέ­θε­σε ο Μ. Φουρ­θιώ­της κατά του βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ. Ενη­με­ρώ­νει, επί­σης, ότι η κλή­ση ανακλήθηκε.

Είχε προη­γη­θεί δια­μαρ­τυ­ρία της γραμ­μα­τέ­ας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γερο­βα­σί­λη προς τον πρό­ε­δρο της Βου­λής και τον εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου διό­τι υπήρ­ξε κλή­ση σε ανω­μο­τί εξέ­τα­ση βου­λευ­τή χωρίς προη­γου­μέ­νη άδεια της Βου­λής. Ο πρό­ε­δρος της Βου­λής, Κων­στα­ντί­νος Τασού­λας, ενη­μέ­ρω­σε την Ολγα Γερο­βα­σί­λη ότι δεν έχει δια­βι­βα­σθεί στη Βου­λή δικο­γρα­φία κατά του Π. Πολάκη.

Νωρί­τε­ρα, ο πρώ­ην υπουρ­γός ανα­ρω­τή­θη­κε ρητο­ρι­κά σε ανάρ­τη­σή του: «Ποιος είναι αυτός ο Εισαγ­γε­λέ­ας που με μηνυ­τή τον φυλα­κι­σμέ­νο για πέντε μήνες για σει­ρά κακουρ­γη­μά­των και πλημ­με­λη­μά­των Μένιο Φουρ­θιώ­τη, τον οποίο είχα απο­κα­λύ­ψει πως πήρε εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ευρώ παρά­νο­μα από το πρό­γραμ­μα “Συνερ­γα­σία” και από τις επι­στρε­πτέ­ες προ­κα­τα­βο­λές σε μαϊ­μού επι­χει­ρή­σεις του (και) πως ειχε παρά­νο­μα φύλα­ξη πολ­λών αστυ­νο­μι­κών, με καλεί να δώσω κατά­θε­ση στο τμή­μα που ερευ­νά υπο­θέ­σεις που σχε­τί­ζο­νται με το δημο­κρα­τι­κό πολίτευμα;».

Παρά το γρά­ψε λάθος, έκπλη­ξη προ­κα­λεί η πρω­το­φα­νής και παρά­νο­μη ενέρ­γεια και δυστυ­χώς δεν είναι λίγα τα ατο­πή­μα­τα λει­τουρ­γών της δικαιο­σύ­νης το τελευ­ταίο διάστημα.

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο