Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελβετία: Τα ζευγάρια του ιδίου φύλου θα μπορούν να παντρεύονται από την 1η Ιουλίου του 2022

Τα ζευ­γά­ρια του ιδί­ου φύλου θα μπο­ρούν να παντρεύ­ο­νται στην Ελβε­τία από την 1η Ιου­λί­ου του ερχό­με­νου έτους, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της χώρας, θέτο­ντας σε ισχύ το απο­τέ­λε­σμα ρηξι­κέ­λευ­θου δημο­ψη­φί­σμα­τος για το θέμα αυτό που διε­ξή­χθη τον Σεπτέμβριο.

Οι ψηφο­φό­ροι ενέ­κρι­ναν την πρω­το­βου­λία “Γάμος για όλους” με πλειο­ψη­φία σχε­δόν δύο τρί­των, καθι­στώ­ντας την Ελβε­τία μια από τις τελευ­ταί­ες χώρες στην δυτι­κή Ευρώ­πη που νομι­μο­ποιεί τον γάμο μετα­ξύ προ­σώ­πων του ιδί­ου φύλου.

Σε μια δια­δι­κα­σία δύο στα­δί­ων, ο γάμος των ζευ­γα­ριών ιδί­ου φύλου που έχουν παντρευ­τεί στο εξω­τε­ρι­κό θα ανα­γνω­ρι­στεί από τις αρχές του Ιανουα­ρί­ου. Προη­γου­μέ­νως, τα ζευ­γά­ρια αυτά θεω­ρεί­το ότι είχαν μια κατα­χω­ρι­σμέ­νη σχέ­ση συμβίωσης.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες αργό­τε­ρα, πράγ­μα το οποίο σημαί­νει ότι θα επι­τρα­πεί στα ζευ­γά­ρια να παντρευ­τούν ή να μετα­τρέ­ψουν την κατα­χω­ρι­σμέ­νη σχέ­ση συμ­βί­ω­σης που έχουν από την 1η Ιου­λί­ου 2022.

Τα έγγρα­φα για την τέλε­ση των γάμων θα μπο­ρούν να υπο­βλη­θούν πριν από αυτήν την ημε­ρο­μη­νία, προ­σθέ­τει η κυβέρ­νη­ση στην ανα­κοί­νω­σή της. Μετά την ημε­ρο­μη­νία αυτή δεν θα επι­τρα­πούν άλλες κατα­χω­ρι­σμέ­νες σχέ­σεις συμβίωσης.

Οι υπέρ­μα­χοι του “Γάμου για Όλους” ανα­μέ­νουν ότι μερι­κές εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι θα επω­φε­λη­θούν της τρο­πο­ποί­η­σης του νόμου το πρώ­το έτος της εφαρ­μο­γής του.

“Είμα­στε πραγ­μα­τι­κά χαρού­με­νοι με το απο­τέ­λε­σμα του δημο­ψη­φί­σμα­τος και που αυτό γίνε­ται τώρα νόμος”, δήλω­σε σήμε­ρα η Μαρία φον Κένελ, συμπρό­ε­δρος της εκστρα­τεί­ας “Γάμος για Όλους”.

“Αγω­νι­ζό­μα­σταν για ισό­τη­τα στον γάμο για 30 χρό­νια και το απο­τέ­λε­σμα του δημο­ψη­φί­σμα­τος ήταν μια ιστο­ρι­κή στιγ­μή”, σημείωσε.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο