Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Ελεύ­θε­ρη θα είναι η είσο­δος για το κοι­νό, την Παρα­σκευή 12 Αυγού­στου, σε 105 επι­λεγ­μέ­νους αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους, μου­σεία, ιστο­ρι­κούς τόπους και μνη­μεία, σε όλη τη χώρα, όπου θα γίνο­νται εκδη­λώ­σεις του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού για την Αυγου­στιά­τι­κη Πανσέληνο.

Συγκε­κρι­μέ­να, εκδη­λώ­σεις θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν σε 50 αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους και μου­σεία, ενώ 55 θα παρα­μεί­νουν ανοι­χτοί για το κοι­νό με ελεύ­θε­ρη είσο­δο. Η φετι­νή διορ­γά­νω­ση, θα πλαι­σιω­θεί από εκδη­λώ­σεις στις 11 Αυγού­στου, καθώς επί­σης και στις 13, 19, 20 και 27 Αυγούστου.

Το πρό­γραμ­μα, περι­λαμ­βά­νει κυρί­ως συναυ­λί­ες, αλλά και θεα­τρι­κές και χορο­θε­α­τρι­κές παρα­στά­σεις, ποι­η­τι­κές βρα­διές, προ­βο­λές, αστρο­πα­ρα­τή­ρη­ση και ξενα­γή­σεις, πολ­λές εκ των οποί­ων πραγ­μα­το­ποιού­νται σε συνερ­γα­σία με την τοπι­κή αυτο­διοί­κη­ση και τοπι­κούς συλ­λό­γους. Το πρό­γραμ­μα πραγ­μα­το­ποιεί­ται υπό τον συντο­νι­σμό της Γενι­κής Διεύ­θυν­σης Αρχαιο­τή­των και Πολι­τι­στι­κής Κληρονομιάς.

Φέτος, εκα­τό χρό­νια από τη Μικρα­σια­τι­κή Κατα­στρο­φή, η διορ­γά­νω­ση είναι αφιε­ρω­μέ­νη στο γεγο­νός της Εξό­δου του ελλη­νι­σμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφη­σε στη συλ­λο­γι­κή μνήμη.

Οι εκδη­λώ­σεις και η επί­σκε­ψη του κοι­νού στους αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους και τα μου­σεία θα διε­ξα­χθούν σύμ­φω­να με τα ισχύ­ο­ντα πρω­τό­κολ­λα ασφα­λεί­ας που έχουν καταρ­τι­σθεί για κάθε αρχαιο­λο­γι­κό χώρο και μου­σείο, στο πλαί­σιο περιο­ρι­σμού της δια­σπο­ράς του κορο­νοϊ­ού  COVID 19.

Δια­βά­στε εδώ τους χώρους και τις εκδηλώσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο