Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελεύθερος με όρους ο Π. Φιλιππίδης μέχρι το Εφετείο

Να παρα­μεί­νει ελεύ­θε­ρος μέχρι το Εφε­τείο απο­φά­σι­σε για τον Πέτρο Φιλιπ­πί­δη το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο υιο­θε­τώ­ντας την πρό­τα­ση της Εισαγ­γε­λέ­ως που ζήτη­σε να έχει ανα­στελ­λου­σα δύνα­μη η έφε­ση του κατα­δι­κα­σθέ­ντος σε ποι­νή κάθειρ­ξης 8 ετών για δύο από­πει­ρες βιασμού.

Το δικα­στή­ριο όρι­σε περιο­ρι­στι­κούς όρους για τον ηθο­ποιό επι­βάλ­λο­ντας απα­γό­ρευ­ση εξό­δου από την χώρα και υπο­χρέ­ω­ση εμφά­νι­σης ανά τακτά δια­στή­μα­τα στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα του τόπου κατοι­κί­ας του.

Η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση που απο­δέ­χθη­καν οι δικα­στές θεώ­ρη­σε ότι αρκούν οι περιο­ρι­στι­κοί όροι για να δια­σφα­λι­στεί η παρου­σία του Φιλιπ­πί­δη στο δεύ­τε­ρο βαθμό.

«Δεν είναι ύπο­πτος φυγής,δεν είναι φυγό­δι­κος ‚δεν είναι φυγό­ποι­νος και δεν είναι επι­κίν­δυ­νος για την τέλε­ση αξιό­ποι­νων πρά­ξε­ων .Οι καταγ­γε­λο­με­νες πρά­ξεις είχαν ως κοι­νό παρο­νο­μα­στή το θέα­τρο και την τηλε­ό­ρα­ση που δεν είναι φιλι­κό πλέ­ον προς αυτόν» ανέ­φε­ρε η κ. Στέλ­λα Στό­για η οποία συμπλή­ρω­σε πως απο­λο­γού­με­νος και ο ίδιος ο ηθο­ποιός δήλω­σε στην απο­λο­γία του πως δεν επι­θυ­μεί να ξανα­βρε­θεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιο­ρι­στι­κοί όροι είναι αρκε­τοί, δεν βρί­σκε­ται σε θέση ισχύ­ος για να εκμε­ταλ­λευ­τεί τη θέση του. Να δώσει ανα­σταλ­τι­κή δύνα­μη στην έφε­ση» κατέ­λη­ξε η Εισαγγελέας.

 

Ο Μέγας Ιερο­ε­ξε­τα­στής, Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο