Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελλάδα, ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν καταδίκασαν τον Ναζισμό στον ΟΗΕ

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Κατά τη διάρ­κεια της συνε­δρί­α­σης της Τρί­της Επι­τρο­πής των Ηνω­μέ­νων Εθνών, στις 18 Νοεμ­βρί­ου εγκρί­θη­κε ψήφι­σμα για την κατα­πο­λέ­μη­ση της προ­σπά­θειας  ωραιο­ποί­η­σης του ναζι­σμού και του νεοναζισμού.

Ωστό­σο, κατά τη διάρ­κεια της ψηφο­φο­ρί­ας, οι χώρες του ΝΑΤΟ και η ΕΕ απείχαν. 

Το ψήφι­σμα επι­διώ­κει να “κατα­πο­λε­μή­σει την προ­σπά­θεια ωραιο­ποί­η­σης του ναζι­σμού, του νεο­να­ζι­σμού και άλλων από­ψε­ων που συμ­βάλ­λουν στην στή­ρι­ξη  σύγ­χρο­νων μορ­φών ρατσι­σμού, φυλε­τι­κών δια­κρί­σε­ων, ξενο­φο­βί­ας και σχε­τι­κής μισαλ­λο­δο­ξί­ας” και προει­δο­ποιεί για την εξά­πλω­ση των νεο­να­ζί, ρατσι­στι­κών και ξενο­φο­βι­κών κινη­μά­των σε πολ­λά μέρη του κόσμου.

Το ψήφι­σμα υπεν­θυ­μί­ζει ότι η νίκη επί του ναζι­σμού κατά τη διάρ­κεια του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου συνέ­βα­λε στη δημιουρ­γία του ΟΗΕ για να σώσει τις μελ­λο­ντι­κές γενιές από την τρα­γω­δία του πολέμου.

122 χώρες ψήφι­σαν υπέρ του ψηφί­σμα­τος, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων δύο από τα μόνι­μα μέλη του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας, της Ρωσί­ας και της Κίνας. 

Δύο χώρες κατα­ψή­φι­σαν, οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες που κατα­ψη­φί­ζουν για 12η συνε­χή χρο­νιά είτε είχαν “δημο­κρα­τι­κούς” είτε συντη­ρη­τι­κούς προ­έ­δρους και η Ουκρα­νία για ευνό­η­τους λόγους, έχο­ντας Ναζι­στές στην κυβέρνηση. 

Οι υπό­λοι­πες χώρες του ΝΑΤΟ και οι χώρες της ΕΕ, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ελλά­δας, απεί­χαν, όπως και η Αυστρα­λία και η Ιαπωνία.

Οι λαοί της Ευρώ­πης που πέρα­σαν τόσα δει­νά από τον Ναζι­σμό βλέ­πουν τις κυβερ­νή­σεις τους να βάζουν πλά­τη στον Ναζι­σμό και την ΕΕ να ανέ­χε­ται χώρες μέλη να γκρε­μί­ζουν αντι­να­ζι­στι­κά αγάλ­μα­τα και μνήμες. 

Οι ίδιες χώρες να στή­νουν αγάλ­μα­τα στους συνερ­γά­τες του Ναζι­σμού όπως στην Ουκρα­νία και οι Ναζι­στές, ρατσι­στές και ξενο­φο­βι­κοί να συμ­με­τέ­χουν στις κυβερ­νή­σεις όπως στην Βαλ­τι­κή, Ουγ­γα­ρία, Πολωνία. 

Και βέβαια υπάρ­χουν σκο­πι­μό­τη­τες στην στή­ρι­ξη καθε­στώ­των σαν της Ουκρα­νί­ας που προ­έ­κυ­ψαν από φασι­στι­κό πρα­ξι­κό­πη­μα και άρα λόγοι να μην κατα­δι­κά­ζουν τον Ναζισμό. 

Η Ελλά­δα με πρό­σφα­τη την κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής Ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής ποια σκο­πι­μό­τη­τα έχει για την μη κατα­δί­κη του Ναζισμού; 

Το ίδιο έκα­νε και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση φυσι­κά ακο­λου­θώ­ντας τις προ­στα­γές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Δεμέ­νοι σφι­χτά στις λυκο­συμ­μα­χί­ες δεν έχουν το σθέ­νος να κατα­δι­κά­σουν τα αυτο­νό­η­τα, κρα­τώ­ντας πάντα τον φασι­σμό σαν εφε­δρεία για την δια­τή­ρη­ση του καπιταλισμού. 

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

 

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο