Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελλείψει εμβολίων ψάχνουν τρόπους να τα «νερώσουν» ώστε να γίνουν πιο πολλά!!!

Ο εμβο­λια­σμός των ευρω­παϊ­κών χωρών με το εμβό­λιο των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 πρέ­πει να είναι ευέ­λι­κτος ως προς το χρο­νι­κό διά­στη­μα ανά­με­σα στην πρώ­τη και την δεύ­τε­ρη δόση, δήλω­σε ο Χανς Κλού­γκε, διευ­θυ­ντής του ευρω­παϊ­κού τμή­μα­τος του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγείας.

Ο Χανς Κλού­γκε εξή­γη­σε ότι είναι σημα­ντι­κό να υπάρ­ξει ισορ­ρο­πία ανά­με­σα στην καλύ­τε­ρη εκμε­τάλ­λευ­ση των περιο­ρι­σμέ­νων προ­μη­θειών εμβο­λί­ων και την προ­στα­σία όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρων ανθρώπων.

«Είναι σημα­ντι­κό μία τέτοια από­φα­ση να αντι­προ­σω­πεύ­ει μία ασφα­λή συμ­βι­βα­στι­κή λύση ανά­με­σα στην περιο­ρι­σμέ­νη ικα­νό­τη­τα συνο­λι­κής προ­στα­σί­ας αυτήν την στιγ­μή και την ανα­γκαιό­τη­τα για τις κυβερ­νή­σεις να προ­στα­τεύ­σουν όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρους ανθρώ­πους, μειώ­νο­ντας παράλ­λη­λα το βάρος οποιου­δή­πο­τε επό­με­νου κύμα­τος της επι­δη­μί­ας επί των συστη­μά­των υγεί­ας», δήλω­σε ο Χανς Κλούγκε.

Οι δηλώ­σεις του συμπί­πτουν με τις συζη­τή­σεις που γίνο­νται σε πολ­λές χώρες, ανά­με­σά τους και το Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο, για την αντι­με­τώ­πι­ση της χαμη­λής τρο­φο­δο­σί­ας σε εμβό­λια με την παρά­τα­ση του χρό­νου ανά­με­σα στην χορή­γη­ση της πρώ­της και της δεύ­τε­ρης δόσης του εμβο­λί­ου μέχρι και κατά 12 εβδο­μά­δες και για το ενδε­χό­με­νο της μεί­ω­σης του όγκου ορι­σμέ­νων δόσεων.

Οι προ­τά­σεις αυτές έχουν προ­κα­λέ­σει δρι­μεία αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ των ειδι­κών. Οι Pfizer και BioNTech έχουν προει­δο­ποι­ή­σει ότι δεν υπάρ­χουν στοι­χεία ότι το εμβό­λιό τους θα συνε­χί­σει να είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κό εάν η δεύ­τε­ρη δόση χορη­γη­θεί σε διά­στη­μα μεγα­λύ­τε­ρο των 21 ημε­ρών μετά την πρώ­τη δόση.

Η Ευρω­παϊ­κή Ενω­ση έδω­σε επεί­γου­σα έγκρι­ση για την δια­νο­μή του εμβο­λί­ου των Pfizer-BioNTech πριν από δύο εβδο­μά­δες και εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες Ευρω­παί­οι έχουν λάβει την πρώ­τη δόση από την έναρ­ξη του εμβο­λια­σμού εδώ και μία εβδομάδα.

Στη Βρε­τα­νία, η οποία ενέ­κρι­νε το εμβό­λιο τον Δεκέμ­βριο, έχουν χορη­γη­θεί περισ­σό­τε­ρες από ένα εκα­τομ­μύ­ριο δόσεις του εμβο­λί­ου σε διά­στη­μα ενός μηνός.

Η Ευρω­παϊ­κή Ενω­ση έχει εξα­σφα­λί­σει 200 εκα­τομ­μύ­ρια δόσεις του εμβο­λί­ου, με οψιόν για άλλα 100 εκα­τομ­μύ­ρια. Βρί­σκε­ται σε συνο­μι­λί­ες για την παραγ­γε­λία 50 έως 100 εκα­τομ­μυ­ρί­ων επι­πλέ­ον δόσεων.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο