Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλει τις νέες μεθοδεύσεις της Ε.Ε. ενάντια στην Κούβα

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις νέες υπο­νο­μευ­τι­κές ενέρ­γειες κύκλων της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης ενά­ντια στην Κού­βα, ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης τονί­ζει τα εξής:

«Για ακό­μη μια φορά η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση και οι μηχα­νι­σμοί της πρω­τα­γω­νι­στούν σε υπο­νο­μευ­τι­κές ενέρ­γειες ενά­ντια στον λαό της Κού­βας. Την ώρα που συνε­χί­ζε­ται ο εγκλη­μα­τι­κός οικο­νο­μι­κός, εμπο­ρι­κός και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κός απο­κλει­σμός των ΗΠΑ και μόλις λίγους μήνες μετά τις απο­τυ­χη­μέ­νες αντε­πα­να­στα­τι­κές προ­βο­κά­τσιες στην Κού­βα, η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση παρα­χω­ρεί, μέσω της Υπο­ε­πι­τρο­πής Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των (DROI) του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, βήμα σε οργα­νώ­σεις και μηχα­νι­σμούς που στο­χεύ­ουν στην υπο­νό­μευ­ση της Κου­βα­νι­κής Επανάστασης.

Το έργο είναι γνω­στό και χιλιο­παιγ­μέ­νο. Η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση και τα θεσμι­κά της όργα­να, με περισ­σή υπο­κρι­σία και θρά­σος, παρεμ­βαί­νουν στα εσω­τε­ρι­κά ζητή­μα­τα της Κού­βας με πολ­λα­πλή στό­χευ­ση: Να συκο­φα­ντή­σουν την Κου­βα­νι­κή Επα­νά­στα­ση και τις κατα­κτή­σεις του σοσια­λι­σμού, να βάλουν εμπό­δια στην σοσια­λι­στι­κή οικο­δό­μη­ση και να διευ­κο­λύ­νουν την δρά­ση μικρών αντε­πα­να­στα­τι­κών μηχα­νι­σμών — ελεγ­χό­με­νων και χρη­μα­το­δο­τού­με­νων από τις ΗΠΑ — στο νησί. Ταυ­τό­χρο­να, επι­χει­ρούν με αυτόν τον τρό­πο να δημιουρ­γή­σουν ευνοϊ­κό­τε­ρες συν­θή­κες για την διείσ­δυ­ση ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων στην Κούβα.

Η υπο­κρι­σία όλων αυτών που τάχα κόπτο­νται για τα «ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα» και την «δημο­κρα­τία» στην Κού­βα δεν μπο­ρεί να κρυ­φτεί. Πρό­κει­ται για τους ίδιους που δεν ψελί­ζουν «λέξη» για την κατά­φω­ρη παρα­βί­α­ση κάθε ανθρώ­πι­νου δικαιώ­μα­τος εδώ και 60 χρό­νια από τον βάρ­βα­ρο απο­κλει­σμό των ΗΠΑ. Είναι οι ίδιοι υπο­κρι­τές που στη­ρί­ζουν και συμ­με­τέ­χουν στις εγκλη­μα­τι­κές ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Μέση Ανα­το­λή και άλλού, πάντο­τε υπό το πρό­σχη­μα της «δημο­κρα­τί­ας» και των «ανθρω­πί­νων δικαιωμάτων».

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης καταγ­γέλ­λει και κατα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα τις νέες απα­ρά­δε­κτες μεθο­δεύ­σεις της Ε.Ε. ενά­ντια στο Νησί της Επα­νά­στα­σης και εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη στή­ρι­ξη και αλλη­λεγ­γύη του στον λαό και την κυβέρ­νη­ση της Κούβας.

Οι άθλιες προ­βο­κά­τσιες των ιμπε­ρια­λι­στών δεν θα περάσουν!
Η Κού­βα δεν είναι μόνη! Μέχρι τη Νίκη!»

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο