Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης: Ανακοίνωση για την ιμπεριαλιστική επίθεση στην Συρία

Τη νέα ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στην Συρία καταγ­γέλ­λει σε ανα­κοί­νω­ση του ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης τονί­ζο­ντας, μετα­ξύ άλλων, πως η Κού­βα και η Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή “έχουν βιώ­σει από πρώ­το χέρι τη βαρ­βα­ρό­τη­τα του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού και των πρό­θυ­μων συμ­μά­χων τους”. Στην ανα­κοί­νω­ση του ο Σύν­δε­σμος καλεί το λαό της πόλης, τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία, να στη­ρί­ξουν το αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό-φιλει­ρη­νι­κό κίνη­μα και να ξεση­κω­θούν απέ­να­ντι στο αιμα­το­κύ­λι­σμα του συρια­κού λαού. 

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

Οι ιμπε­ρια­λι­στές των ΗΠΑ, της Βρε­τα­νί­ας και της Γαλ­λί­ας, με την έμπρα­κτη στή­ρι­ξη των λυκο­συμ­μα­χιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αιμα­το­κυ­λούν και πάλι το λαό της Συρί­ας. Για μια ακό­μη φορά, με κατα­σκευα­σμέ­να στοι­χεία και άθλια προ­σχή­μα­τα, μακε­λεύ­ουν τους λαούς, κατα­στρέ­φο­ντας και δια­με­λί­ζο­ντας χώρες.

Πίσω από την εγκλη­μα­τι­κή επί­θε­ση στην Συρία κρύ­βε­ται η ακό­ρε­στη δίψα των μεγά­λων μονο­πω­λια­κών ομί­λων για ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρα κέρ­δη, για πλή­ρη έλεγ­χο των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών, των ενερ­γεια­κών και εμπο­ρι­κών δρό­μων, της περιοχής.

Το τίμη­μα το πλη­ρώ­νουν πάντα οι λαοί. Και στους βρώ­μι­κους πολέ­μους τους, όταν ο λαοί γίνο­νται «κρέ­ας για τα κανό­νια τους», αλλά και στην βρώ­μι­κη ειρή­νη τους, την ποτι­σμέ­νη με την καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση, τη φτώ­χεια, την ανέ­χεια, την ανερ­γία. Δια­χρο­νι­κά εργα­λεία των ιμπε­ρια­λι­στών απο­τε­λούν οι ωμές στρα­τιω­τι­κές επεμ­βά­σεις, τα στρα­τιω­τι­κά πρα­ξι­κο­πή­μα­τα και η ανα­τρο­πή μη αρε­στών κυβερ­νή­σε­ων, η οικο­νο­μι­κή κλο­πή και αφαί­μα­ξη του πλού­του που παρά­γουν οι λαοί.

Η Κού­βα και η Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή έχουν βιώ­σει από πρώ­το χέρι τη βαρ­βα­ρό­τη­τα του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού και των πρό­θυ­μων συμ­μά­χων τους. Η ιστο­ρία έχει κατα­γρά­ψει με ανε­ξί­τη­λα γράμ­μα­τα το βρώ­μι­κο ρόλο των ΗΠΑ σε χου­ντι­κά πρα­ξι­κο­πή­μα­τα, ανα­τρο­πές κυβερ­νή­σε­ων, στρα­τιω­τι­κές επεμ­βά­σεις και οικο­νο­μι­κό πόλε­μο απέ­να­ντι στους λαούς της Νότιας και Κεντρι­κής Αμερικής.

Στο στό­χα­στρο σήμε­ρα βρί­σκε­ται η Μέση Ανα­το­λή και ο συρια­κός λαός. Η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τερά­στιες ευθύ­νες καθώς, συνε­χί­ζο­ντας την επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δια­θέ­τει για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρω­α­τλα­ντι­κά στρα­τη­γεία, μετα­τρέ­πο­ντας τη χώρα σε ιμπε­ρια­λι­στι­κό ορμη­τή­ριο. Η πολι­τι­κή της «γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης» και της «πολυ­διά­στα­της εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής» υπη­ρε­τεί τα μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα και εμπλέ­κει τη χώρα και το λαό μας σε μεγά­λες περιπέτειες.

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης καταγ­γέλ­λει και κατα­δι­κά­ζει το νέο ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα ενά­ντια στο λαό της Συρί­ας και καλεί το λαό της πόλης μας, τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία, να στη­ρί­ξουν το αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό-φιλει­ρη­νι­κό κίνη­μα, να ξεση­κω­θούν απέ­να­ντι στο αιμα­το­κύ­λι­σμα του συρια­κού λαού και να απαιτήσουν:

· Καμιά στή­ρι­ξη της κυβέρ­νη­σης στις δολο­φο­νι­κές ιμπε­ρια­λι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις ενά­ντια στο λαό της Συρίας.
· Να κλεί­σει ΤΩΡΑ η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες στρα­τιω­τι­κές Βάσεις και στρατηγεία.
· Καμιά συμ­με­το­χή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και επεμ­βά­σεις– Επι­στρο­φή όλων των στρα­τιω­τι­κών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊ­κές απο­στο­λές στο εξωτερικό
· Καμιά αλλα­γή των συνό­ρων και των συν­θη­κών που τα καθορίζουν
· Απο­δέ­σμευ­ση από ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο